ima li niakoi s MIO?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
vania1

ima li niakoi s MIO?

Мнение от vania1 »

Ako ima niakoi sus specialnost MIO ot Bulgaria molia da mi pomogne da razgadaia slednoto:

1. Ima li takava specialnost v Quebec (ot tehni universiteti)?

2.Ako na koi gruga specialnot tam moje da otgovaria(dori i sled u4ene)?
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Re: ima li niakoi s MIO?

Мнение от zaia »

vania1 написа:Ako ima niakoi sus specialnost MIO ot Bulgaria..
Че има, има.. За съжаление, на другите въпроси не мога да отговоря. :roll: Желая ти успех! :thumbsup:
dorinado

Мнение от dorinado »

dorinado

Мнение от dorinado »

vania1

Мнение от vania1 »

Blagodaria ti mnogo Dorinado.I kusmet :wink: pak u4ene be .egati jivota :(
becks

Мнение от becks »

Vania1, и аз съм завършил МИО. Писах на няколко места да ги питам дали ще ми признаят бакалавърската степен от БГ, за да започна направо с магистър.

Всички казаха Ок, няма проблем. От 1-2 места ми искаха да изпратя резюме. Сега ме заливат с имейли да не изпусна някакви крайни срокове. Така че всичко става.
vania1

Мнение от vania1 »

Уважаеми Becks,
Мерси много за оптимистичните думи. Казваш,че не ти искаха
допълнителни изпити или курсчета за признавана на бакалавърска степен при започване на магистратура.Е сещам се за една причина - гледат да сберат повечко в касата и не искат да затрудняват евентуалния кандидат за "оскубване".Не е ли така? Не са малко парите. Но дали е така ако не смята човек да учи за магистър,т.е. иска да признае бакалавър за да работи с нея?
А и не всеки би могъл да посвети 1 година full time за учене магистър. Ми кой ще го издържа? А ако трябва да работи? Радвам се че има и други хора като моя милост с МИО,та да правят хубавото име на българите там. Предполагам , че ти си един от тях. Стана малко като бизнес летър :lol:
becks

Мнение от becks »

виж сега, да не звуча много оптимистично - не знам как е на практика, щото съм още в България. Просто там където питах, описах подробно какво съм учил в БГ и къде, отговориха - ок, става.

А как се учи работи, как се взимат стипендии, заеми итн - мился, че има доста доучващи във форума и могат да ти отговорят :)
vania1

Мнение от vania1 »

Мерси Becks. МНОГО ще съм благодарна на тези ,които доучват в сферата на международния бизнес ( МИО) да ми кажат как са нещата в Квебек?
vania1

Мнение от vania1 »

И на Becks късмет в процедурата! :wave:
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

MIO

Мнение от emyangels »

Здравей,
МИО - УНСС - Бакалавър = Международно управление - Бакалавър - Квебек.
На мен лично това ми е написано на сертификата. До сега не е имало случай някъде да не ми приемат или да ми подценят дипломата. Но съм сигурна, че една диплома, издадена от местен университет би имала значително по-голяма стойност.
vania1

Мнение от vania1 »

Благодаря emyangels. Звучи обнадеждаващо.Само още един въпрос - ти работиш ли си по специалността и признават ли опит от България? Всичко най хубаво ти пожелаевам.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

re

Мнение от emyangels »

Не работя по специалността си - изцяло сам си сменила професията, просто така се случи, попаднах в друга сфера. Относно дипломата, признават ми я напълно от самото начало. Опитът ми от България също - на всеки му звучи познато Крафт.
По принцип се държи да имаш местен опит. Ако в България си работил в голяма интернационална компания това е плюс. Диплома, издадена от тукашен университет има съвсем различна стойност.
Но за всеки е различно. Диплома, опит, владеене на английски и френски, други курсове и умения са основни фактори при търсене на работа, но все пак и късметът си има решаващо значение. Може да си супер квалифициран и по-трудно да си намериш хубава работа. Не могат да се правят генерални заключения. Всичко е възможно. Най-важното е да знаеш какво искаш, по какъв начин може да го постигнеш и да планираш кога може да очакваш евентуални резултати.
Пожелавам успех на всички, които са тръгнали по процедурата.
Заключено