Канадски паспорт - дълги опашки?
Канадски паспорт - дълги опашки?
Чух че във връзка с новия американски закон задължаващ влизащите канадци да са с паспорт, а не само сертификат - сега имало огромни опашки в паспортните центрове. Някой ако е кандидатствал наскоро да знае дали това още е така? По пощата ставало по-бавно.
Re: Канадски паспорт - дълги опашки?
Според един колега, който си беше подал документите директно, а не по пощата в понеделник - минимум три седмици, а се очаквало да стане още по-зле. Той самият знаел още преди два месеца, че паспортът му изтича, но все отлагал докато не опрял ножа до кокала.vladi написа:Чух че във връзка с новия американски закон задължаващ влизащите канадци да са с паспорт, а не само сертификат - сега имало огромни опашки в паспортните центрове. Някой ако е кандидатствал наскоро да знае дали това още е така? По пощата ставало по-бавно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Lyubima
- Обратна връзка:
Ние си вадихме наскоро паспорти - станаха за 3 дни. Бяхме посочили кога ще пътуваме и те се съобразиха с това. Естествено плащат се екстра мъни
Тънкия момент е да подадете документите в някой офис, където няма голяма навалица.

Money can't buy you happiness, but it does bring you more plesant form of misery.
Четох в инструкциите,че ако кандидатстваш за паспорт по пощата трябва да им изпратиш цитизен картата си/оригинала,а не копие/ като доказателство,че си гражданин и те после ще ти я върнат заедно с паспорта.Вярно ли е това,ами ако картата се загуби по пощата или пък през това време ти се наложи да напуснеш Канада ,как ще влезеш обратно без документ за самоличност ,само с бг. паспорт.
Също поше ,че при кандидатстване по пощата срокът за издаване на паспорт е 3 седмици.Защо след като си плащаш за услугата те не си изпълняват задълженията.Като имат проблеми да променят примерно срока на 3 месеца,поне ще знаеш ,че е 3 месеца ,а да не те баламосват както винаги.В Бг. такова чудо няма ,има три вида услуги за издаване назадграничен паспорт и за която си платиш го получаваш точно в указания срок ,а не след 3 месеца.леле бюрокрацията тук,къде мога да ги съдя за нарушаване на потребителските ми права с подаване на заблуждаваща клиента информация.
Също поше ,че при кандидатстване по пощата срокът за издаване на паспорт е 3 седмици.Защо след като си плащаш за услугата те не си изпълняват задълженията.Като имат проблеми да променят примерно срока на 3 месеца,поне ще знаеш ,че е 3 месеца ,а да не те баламосват както винаги.В Бг. такова чудо няма ,има три вида услуги за издаване назадграничен паспорт и за която си платиш го получаваш точно в указания срок ,а не след 3 месеца.леле бюрокрацията тук,къде мога да ги съдя за нарушаване на потребителските ми права с подаване на заблуждаваща клиента информация.

- Lyubima
- Обратна връзка:
batеto, в България за колко време изпращат паспортите по пощата ? Не знаех че и там имат такава услуга вече
А ти ако искаш да ти направят паспорт за ден-два иди направо в офиса и кажи че искаш експресна услуга и хората ще те разберат, няма нужда да си изпращаш картата по пощата и да трепериш дали няма да се загуби.

Money can't buy you happiness, but it does bring you more plesant form of misery.
добра идея ,но за да отида до офиса трябва да си взема дей оф.малко трудно изпълнимо е по две причини,първата е че съм толкова незаменим кадър ,че ако отсъствам даже и един ден фирмата ще пропадне/фирмли полиси/ и второ защо да губя 200 Д. за да маам гащи и да вися на опашка в офиса ,когато работата става и по пощата.
Аз питах нещо ,ама ти ми обади друго.Няма смисъл ,важното е ,че си ми симпатична.
Аз питах нещо ,ама ти ми обади друго.Няма смисъл ,важното е ,че си ми симпатична.

Благодаря за отговорите. Людмила а ти колко време чакаше не опашка?Lyubima написа:batеto, в България за колко време изпращат паспортите по пощата ? Не знаех че и там имат такава услуга вечеА ти ако искаш да ти направят паспорт за ден-два иди направо в офиса и кажи че искаш експресна услуга и хората ще те разберат, няма нужда да си изпращаш картата по пощата и да трепериш дали няма да се загуби.
-
Бате,bateto написа:Четох в инструкциите,че ако кандидатстваш за паспорт по пощата трябва да им изпратиш цитизен картата си/оригинала,а не копие/ като доказателство,че си гражданин и те после ще ти я върнат заедно с паспорта.Вярно ли е това,ами ако картата се загуби по пощата или пък през това време ти се наложи да напуснеш Канада ,как ще влезеш обратно без документ за самоличност ,само с бг. паспорт.
Вярно е, но не си спомням дали задължително искат тази карта. Искат оригинален документ за самоличност. Аз изпратих фотокопия и ми върнаха документите. След това отидох лично и за секунди подадох документи. По-рано в Отава работеха и в събота; провери при вас - може да го правят все-още. Успех!
ПС. Моят паспорт пристигна за 3 седмици, но бе правен в спокойни времена.
Re: Канадски паспорт - дълги опашки?
Dnes biah w Passport Office - 30 minuti dokato stigna do registraciata, posle o6te 2 4asa 4akane - towa na Rene Levek w Mtl.vladi написа:Чух че във връзка с новия американски закон задължаващ влизащите канадци да са с паспорт, а не само сертификат - сега имало огромни опашки в паспортните центрове. Някой ако е кандидатствал наскоро да знае дали това още е така? По пощата ставало по-бавно.
Nawalica si e
a gotowia pasport 6te pristigne sled 10 rabotni dni - t.e. standartna procedura ... goliamoto 4akane e da podade6 dokumentite ...
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
- Lyubima
- Обратна връзка:
Ние се изтарикатихме и отидохме в Whitby сутринта към 9 часа. Бяха ни казали, че там е по-спокойно. Преди нас имаше само един човек и чакахме около 10-тина минути. Подадохме документите в сряда и в петък в 2 часа след обяд отидохме да си получим готовите паспорти в офиса в Скарбъроу. Единия паспорт имаше сгрешено име и за около час направиха нов. Това беше на 29-ти декември, ако има значение такава подробност.vladi написа:Людмила а ти колко време чакаше не опашка?
Току що подадох документи във даунтанския офис във Ванкувър. Чаках на една опашка която се виеше през 9 планини в десета от 7 сутринта до десет - после вътре с благословенно номерче в ръка от 10 до 12... Казаха ми че ще е готов към средата на февруари. Явно при нас е по-трудно... или пък щото беше в даунтаун...
vladi написа:Току що подадох документи във даунтанския офис във Ванкувър. Чаках на една опашка която се виеше през 9 планини в десета от 7 сутринта до десет - после вътре с благословенно номерче в ръка от 10 до 12... Казаха ми че ще е готов към средата на февруари. Явно при нас е по-трудно... или пък щото беше в даунтаун...
Това е защото всички са се сетили, че от днес им трябва паспорт за да летят на юг.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001