BG BIRA ZA BREAST BOOSTING
BG BIRA ZA BREAST BOOSTING
Ei I tova dojivjahme….
Dneska sutrinta na pat za rabota slushahme s kolegi radio JackFM (Vancouversko). Izvednaj napravo mi napraviha denja…
Saobshtiha, che v BG prodavali BEER za uvelichavane na bjusta. I edin kanadetz bil kupil za jena si takava beer. A edinia mi kolega (nie carpool-vame) popita dali sam pila mnogo ot tazi beer I zashto ne sam im kazvala predi tova da kupjat i te na jenite si:))
Dojivjahme I tozi mit da stigne do Kanada, no interesnoto e, che ne e dori BEER a BOZA, vapreki che ako se zamislime ima obshti neshta v tehnologiata na proizvodstvo…napraveni sa ot pshenitza, proso, echemik whatever…. I tazi smes se ostavja da fermentira ) Abe kakvo da Vi kazvam...)
Dneska sutrinta na pat za rabota slushahme s kolegi radio JackFM (Vancouversko). Izvednaj napravo mi napraviha denja…
Saobshtiha, che v BG prodavali BEER za uvelichavane na bjusta. I edin kanadetz bil kupil za jena si takava beer. A edinia mi kolega (nie carpool-vame) popita dali sam pila mnogo ot tazi beer I zashto ne sam im kazvala predi tova da kupjat i te na jenite si:))
Dojivjahme I tozi mit da stigne do Kanada, no interesnoto e, che ne e dori BEER a BOZA, vapreki che ako se zamislime ima obshti neshta v tehnologiata na proizvodstvo…napraveni sa ot pshenitza, proso, echemik whatever…. I tazi smes se ostavja da fermentira ) Abe kakvo da Vi kazvam...)
Re: BG BIRA ZA BREAST BOOSTING
Che bozata bulgarska napitka li e? Az zashto si mislia che e turska?
I pak za bozata;))
Bozata i Marginala (ne samo zashtoto obicha boza) sa super:))
A statiata e tolkova dolnoprobna, chak me beshe jad da cheta kakvi gluposti se pishat. Boza se pravelo ot maja i brashno... a stila e tolkova otvratitelen.... no blagodarenie na statii kato tezi dneska moite kolegi me bazikaha tzjal den zaradi vaprosnata BG BEER... dobre, che nosja na maitap:))
Mejdu drugoto prijateli sa mi razkazvali, che boza se iznasja ot BG za London v nekakvi vakumirani plikove! I tam njamash problem da si zakupish. Minalata godina v Chicago kato bjah opitah ot mestnata im boza v edin BG magazin, no ne beshe kato istinskata savsem:)) Znam, che v Toronto magazina Karlovo bjaha pochnali da pravjat, no se otkazaha goljama hamalogia bilo a i barzo se razvalja bozata...
A statiata e tolkova dolnoprobna, chak me beshe jad da cheta kakvi gluposti se pishat. Boza se pravelo ot maja i brashno... a stila e tolkova otvratitelen.... no blagodarenie na statii kato tezi dneska moite kolegi me bazikaha tzjal den zaradi vaprosnata BG BEER... dobre, che nosja na maitap:))
Mejdu drugoto prijateli sa mi razkazvali, che boza se iznasja ot BG za London v nekakvi vakumirani plikove! I tam njamash problem da si zakupish. Minalata godina v Chicago kato bjah opitah ot mestnata im boza v edin BG magazin, no ne beshe kato istinskata savsem:)) Znam, che v Toronto magazina Karlovo bjaha pochnali da pravjat, no se otkazaha goljama hamalogia bilo a i barzo se razvalja bozata...
Marginal39 написа:Кефи ме бозата яко -:)
![]()
![]()
А бозата не се ли води албанска напитка? Поне аз знам ,че сме я взели от албанците.
Ето това измъкнах от Уикипедията:
Ето това измъкнах от Уикипедията:
Бозата е слабоалкохолна напитка с гъста консистенция. Произвежда се чрез смесена алкохолно-млечнокисела ферментация на брашно от просо, или други други зърнени храни като ръж или пшеница. Подслажда се със захар, захарин или глюкоза. Обикновено готовата напитка съдържа от 0,6% до 1% алкохол. Характерна е за балканските страни България, Сърбия, Турция и др. Произходът й е от Албания, от където са и най-добрите майстори. В Турция се сервира поръсена с канела и се консумира с печена леблебия (нахут), предимно в зимните месеци поради малката си трайност. По време на Османската империя бозата е била включена в основната храна на войската благодарение на високата си хранителна стойност. В България град Радомир е бил известен като център за производство на боза в началато на 20 век
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
-
Ami eto ia:
http://www.omda.bg/BULG/cook/boza
http://www.omda.bg/BULG/cook/boza
Re: BG BIRA ZA BREAST BOOSTING
A po vaprosa za Birata, oppsss Bozata uvajaemi kanadtzi.... da vi kaja edin vitz, koito dneska mi go pripomniha....
Ne bilo mi ti komputri, ami nai-mi bili kompoti. I ne bili vneseni v BG, a nai mi ti bili varnati za losho kachestvo....
))
Bate Margi, az sam edno Pate:))
Ne bilo mi ti komputri, ami nai-mi bili kompoti. I ne bili vneseni v BG, a nai mi ti bili varnati za losho kachestvo....

Bate Margi, az sam edno Pate:))