TORONTO ILI VANCOUVER!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
borimira2

Re: TORONTO ILI VANCOUVER!!!

Мнение от borimira2 »

jiojio07 написа:JIVOT,PARI,RABOTA?

Здравейте,

Ето Ви мнение на един Торонтовски заблуден емигрант, озовал се във Ванкувър...

Така, значи... Определено аз смятам, че Ванкувър е по-лошия избор в сравнение с Торонто. Който реши да прави грешния път нека да дойде във Ванкувър, градът, който според мене си е платил да оглавява световната ранглиста за най-доброто място за живеене в света. Всичко което не може да се купи с пари, се купува с много пари, а Ванкувър има много... не само заради наливаните капитали от богати китайци, а и заради филмовата индустрия тук...и незнам си още какво....:)) А и нали не забравяме, че Канада има нужда от нас емигрантите, да поддържаме икономиката им... така, че тези поръчани класатции са ясно обяснение кой и защо печели....

Та, защо не харесвам Ванкувър... Ами... то не спира да вали, дори сега пак вали с дни не спира. Миналата година е валяло 30 дни и всички даже били много ентусиазирани и едва ли не правели масови молебени да продалжи да вали поне още един ден, за да бият рекорда по нон-стоп дни с дъжд... Е ако на това пък му викате кеф... Пак тази година... не просто обикновеното ръсене на дъжд ами цели урагани и ветрове и порои не спряха да се изсипват на Ванкъвър... Откак сам дошла тука, ние сме сигурно повече от месец в ТОП новините на Канада.. заради природните аномалии. Дори имахме дни в които не можехме да пием питейната вода. Защо ли?!? Ами защото нали разбирате... най-идеалното место в света... единствено и само разчита все още на хлориране на водата (изворната която се събира в едни огромни резервоари... Няма филтриране, няма Ултравиолетово дизинфекциране... абе процедури като за трети свят... Само да ви кажа, ако не сте в час, че тези резервоари са любимо място за прословутите канадски гаски/патки:)) и познайте.какво става с екстраментите им... ами след контакт с хлора, който се използва се получават канцерогенни елементи ... ама това е дълга тема.. С 2 думи... питейната вода, не е желателно да се пие във Ванкувър от чешмите (иначе нали пак сме Номер 1 в света за живеене и страна с най-много сладководни води, а и сме и богата държава ... ).

Да продължавам ли с това, как се третира канализационната вода в същия този град прехвален?!? Ами познайте, дори в Шри Ланка и в България не си позволяваме да правиме това, което за Канада си е ОК!!! Те нямат последната фаза на пречистване на канализационна вода... т.нар. биологично пречистване... И така драги читатели... Канада (въпреки големите международни скандали със САЩ до ден днешен изхвърля, недостатъчно пречистена канализационна вода в океана... На кой ли му пука, за световния океан и последствията...

В Ontario, през Май 2000 година, са измрели 7 човека, повече от 2,600 до ден днешен имат сериозни повреди на стомашно чревния тракт... като резултат... почнаха да затягат контрола за качеството на питейната вода... Но това цивилизована страна ли е??! отново една от топ 5 в света ли можем да сме, ако си позволяват местните да се стигне до смъртни случаи да разберат, че дори не могат да осигурят на своите граждани здравославна питейна вода..... И тук поне не можем да говорим за липса на природни ресурси... Но както и да е... поне в Торонто тези проблеми, вече са що-годе решени.... за разлика от Ванкъвър.

Аз лично смятам, че като инфраструктура Ванкъвър е голяма скръб... Добре, че поне имаме чист въздух в сравнение с Торонто и прекрасна (но и много опасна) природа... та поне да има как да поема глътка от отчаянието си, че вятърат ме отнесе тук...

Пътищата, като част от инфраструктурата... хора в сравнение с Торонто... на светлинни години са... карат ужасно бавно... нямат въобще във Ванкувър и околностите, нещо което малко поне да напомня на страхотните магистрали 4** в Торонто. Много зле е с придвижването от т.А до т.Б... Аз още при първото шофиране на дълъг път... ме спипаха ченгетата, щото карах със 130... при разрешена 100. В Торонто, съм шофирала 3 години редовно с , 120-130 не съм имала проблеми.... Просто движиш се с трафика... неписана рецепта:)) Задръстваниа ужасни стават тук. Пътищата не са добре поддържани, тесни много често.... Мостовете не достатъчни и причини за големи закъснения. Тука карат много зле, и постоянно заради катастрофи, има затворени основни артерии... абе лудница си е... Като пристигнах тук ми казаха.... ООООООО аз доста намалих скоростта... няма как, след първия солиден тикет... се наложи и аз така... и пак с "потока се движа.... но много бавно....".

Нещо като метро имат, ужасна мрежа... която не покрива добре града... Добре, че сега покрай олимпиадата строят нова линия... та поне да направят лесно достъпен от летището и крайните квартали достъпа до центъра. Няма да ви казвам, че този проект, за една линия с 6-7 метростанции и един мост... ще струва 8.3 млрд долара... познайте откъде ще намерят парички...

Животът доста е станал опасен напоследак във Ванкъвър и знам, че определено изпреварват Торонто (там поне в определени зони се случват акшионс , докато тука навсякъде...)> Много се крадат коли, много бездомни, много наркомани, много престъпници... Верно?!? Да така е... заради липсата на истинска зима.... Ванкъвър става свърталище на бездомни и наркодилъри, престапници от цяла канада.... И не случайно, наскоро кметът на Ванкувър Суливан... имаше срещи в Оттава с премиера на Канада, да иска въпросът с бездомните да се разрешава на Федерално Ниво, заради факта, че Ванкувар ги привлича като магнит бездомниците и престъпниците от цяла канада.... Торонто, не е идеално, но не е толкова зле повярвайте ми... такава гледка като на Еаст Хастингс... не пожелавам на никой да види....

Казват нямало студена зима тук... аз пак предпочитам като в Торонто и Оттава 4те ясно подчертани годишни сезони, и вечното зимно слънце дори при минус 35 градуса, вместо тези нон-стоп валежи....

Работа.... за мене тука се намира много по-лесно работа, защото повечето емиграционна вълна се концентрира в Торонто и Монтреал. Верно по-големи градове са, но съответно и конкуренцията за позициите много се увеличава!!! Има недостиг на работна ръка тук А на строителни обекти, знам от сигурни източници, ч има фирми, които плащат 5,000 $, само за да се сключи с тях 1 година договор... проблемът им е , за олимпииските игри много строежи имат и недостиг на работна ръка... Плащат в момента за такива доста пари. Тук се срещнах с доста хора тук и повечето до 6м вече са успели да си намерят работа по специалността си... В Торонто конкуренциата е по-голяма и от много силните пипала на индийци, китайци и евреи... много трудно е без връзки да се започне каквото желаете в същия период от време...

ПАРИ... не мога да кажа въобще, че виждам особено голяма разлика между цените и заплатите и квартирите в двата града....Но пък има огромна разлика в цените на жилищата според мене, предлагащи се за продан на пазара. Ванкувър цените са изклучително високи в момента заради олимпиадата...

И накрая само да Ви кажа, че Ванкъвър е доста изолиран по отношение на културна и социална програма. В Торонто се случват повече неща, отколкото тук...

И накрая, само да ви кажа, че ние българите много бързо се адаптираме.... и изненадващо бързо свикваме с абсолютно всичко и просто ставаме и ние като масата...
Последно промяна от borimira2 на Съб Яну 06, 2007 9:44 pm, променено общо 2 пъти.
ka

Мнение от ka »

Abe neznam dali pekna taka za da te oprovergae,ama sam mn dovolna 6toto sutrinta izglejda6e ad.
Mislia sa6to 4e malko preuveli4ava6,no v ob6ti linii sam saglasna,mra4ni4ko si e zimata.
4ervena 6ap4i4a
bateto

Мнение от bateto »

аз изкарах от половинатана на февруари до половината на март 2002 във Ван.валя сняг,валя дъжд,после пак валя сняг ,после пак дъжд/а само месец преди това си пиех бирата в Бг. по тишърка на улицата/преместих се във Мтл. средата на март ,половин метър сняг,-15Ц,но имаше страшно много хора по улиците сравнимо с дед чинейзиан сити /демек кипеше живот/ и най важното печеше яко слънце ,все неща които ги бях забравил от Бг. след като бях кацнал там. :x
Kiwi

Re: TORONTO ILI VANCOUVER!!!

Мнение от Kiwi »

borimira2 написа: ...
Относно времето в Ван. Наистина големи аномалии. Беше сняг две седмици, после дъжд, после сняг. Тая сутрин дъжд като из ведро. После едно есенно слънце, мързел голям .. След две седмици гледам прогнозите да е -15 :shock: Проблема на Торонто/Монтреал е не студената зима: а дългата зима и влажното лято.

За шофирането също съм съгласен също че трафика е ужасен.
Stoyan_Chonev

Мнение от Stoyan_Chonev »

Нали за Канада става въпрос...аз не си спомням някога да съм чел, чул хубаво, за времето в Канада...или изглежда, че правите дупка на вратата на хладилника си , за да се уверите че лампата гасне или в случая сте влезли в него и констатирате с мрънкане :D
bateto

Мнение от bateto »

аз пък не съм съгласен с мнението за трафика .бил съм и в трите големи канадски града на Канада.навсякъде в ръша си е гърч ,но най лай...о е в Мтл.
Pepon

Мнение от Pepon »

V Mtl e mnogo kofti da se kara, tam neshtata se uslojniavat dopalnitelno ot mnogo loshoto sastoianie na patnata nastilka. Niakoi ulici sa po-zle daje ot BG.
V Ottawa se kara dosta lesno.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Едно нещо наистина не мога да разбера. Защо всички мрънкалници, на които времето, китайците и животните им пречат не се изнесат тутакси от Ванкувър, след като е толкова гадно, ами продължават да стоят, че и нови тълпи прииждат постоянно. :nenam:
Чакам с нетърпение момента, в който половината население от подобни тарикати най-накрая ще се изнесе (следвайки примера на Батката, за което аз лично много го уважавам :lol:), за да можем ние глупаците да си поживеем на спокойствие най-сетне. :rotfl: :beer: :beer:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Ооо, Гийка, как е сушито през новата година? :wink: Ако всички недоволни вземат, че се изнесат от Земята в посока Луната, можеш ли да ми кажеш какво ще стане с доволните?! :wink: :lol: :P

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Ооо, Гийка, как е сушито през новата година? :wink: Ако всички недоволни вземат, че се изнесат от Земята в посока Луната, можеш ли да ми кажеш какво ще стане с доволните?! :wink: :lol: :P

Joana
И да ти кажа, Джоанке, твърде сложно ще е да се задействат причинно-следствените връзки в пространството между слуховите ти органи. ;) :lol: :rotfl:
Заключено