TORONTO ILI VANCOUVER!!!
- simplyaven
- Обратна връзка:
По принцип може да си намериш добре платена работа още в началото. Вижте това CV по-долу.
http://www.physics.mun.ca/%7Eentcho/
Обаче като че ли повечето се преквалифицираме, което е свързано с падане надолу, щото се започва отначало.
http://www.physics.mun.ca/%7Eentcho/
Обаче като че ли повечето се преквалифицираме, което е свързано с падане надолу, щото се започва отначало.
Embrace your climate change!
- simplyaven
- Обратна връзка:
тц, тцMarginal39 написа:Може ма ако си я намерил от преди да дойдеш тука, иначе не.ronni написа:а може ли да се започне добре платена работа без Canadian experience
- наливам масло в огъня на спора
![]()
![]()

Тва сигурно важи за там дето си ти.simplyaven написа:тц, тцMarginal39 написа:Може ма ако си я намерил от преди да дойдеш тука, иначе не.ronni написа:а може ли да се започне добре платена работа без Canadian experience
![]()
![]()
не му вярвай на Маргинала, той само те плаши
пък да си намериш работа тука от БГ ми се струва далече по-трудно от това да те вземат без канадски опит!
Ако искаш ще запозная с тия дето са си намерили добре платена работа от БГ да ти обадят те, а от друга страна щи поискам да ме запознаеш с такива които са почнали добре платена работа без тукашен стаж, пак тука ...

- simplyaven
- Обратна връзка:
пак къде?Marginal39 написа:Тва сигурно важи за там дето си ти.simplyaven написа:тц, тцMarginal39 написа:Може ма ако си я намерил от преди да дойдеш тука, иначе не.ronni написа:а може ли да се започне добре платена работа без Canadian experience
![]()
![]()
пък да си намериш работа тука от БГ ми се струва далече по-трудно от това да те вземат без канадски опит!
Ако искаш ще запозная с тия дето са си намерили добре платена работа от БГ да ти обадят те, а от друга страна щи поискам да ме запознаеш с такива които са почнали добре платена работа без тукашен стаж, пак тука ...
![]()
![]()

Пак там дето пише под аватара ми.simplyaven написа:пак къде?Marginal39 написа:Тва сигурно важи за там дето си ти.simplyaven написа:тц, тцMarginal39 написа:Може ма ако си я намерил от преди да дойдеш тука, иначе не.ronni написа:а може ли да се започне добре платена работа без Canadian experience
![]()
![]()
![]()
![]()

- simplyaven
- Обратна връзка:
ти можеш да ме запознаеш с единични случаи, както и аз тебе, но в общ план е много по-трудно да си намериш работа от другаде, без работодателя ти изобщо да ти е видял очите! и аз да съм работодател, и аз ще предпочета да видя тоя, дето ще му плащамMarginal39 написа:Тва сигурно важи за там дето си ти.
![]()
![]()

- simplyaven
- Обратна връзка:
Пак там дето пише под аватара ми.Marginal39 написа:
пак къде?

ми той човека ако съдим по заглавието на темата не се интересува нито от твоето, нито от моето местоживеене, Маргинал

Re: TORONTO ILI VANCOUVER!!!
Декстър, едно от предимствата на Ван е че има много китайци. Ванкувър е градът с най-висок процент бизнес имигранти в Канада, и голяма част от тях са китайци от Хонг Конг, а напоследък и от материка. Пристигат са с дебелите си банкови сметки. Някои от тях от летището отиват директно в къщите им, закупени предварително от агент. Има някои много добри училища във Ван, които предлагат "международен бакалореат". Трябва да ти кажа че от Оксфорд пращат свой представители в тези училища, за да агитират учениците да кандидатстват там. Та има много случаи когато хонгконгци отиват в хонгконгския филиал на компанията за недвижими имоти за да си купят къща във Ван, със записано единствено името на някои от тези световно известни училища. Той иска къща в района на това училище и това е. Цените в тези райони са астрономически, ама китаецът плаща като поп. На къщите на такива китайци им викат monster homes - не защото са грозни (точно обратното), а защото са много големи. Кварталите са страхотни. Да не говорим че заради такива бизнес имигранти даунтаунът на Ванкувър е станал просто огромен, защото непрекъснато строят нови и лъскави кондоминиуми на баснословни цени - като небостъргачи, ама не чак толкова високи заради земетресенията. Бизнес иимгрантите във Ван, голяма част от които са китайци, са истински капитал за града и провинцията. Те непрекъснато наливат пари в местната икономика и допринасят много за развитието й. Това че китайците миришат е направо смешно. Явно си попадал на такива, но на твое място не бип правила големи генерализации. Само бих се радвала ако в Монреал започнат да пристигат повече от техните китайци. Не че и такива няма разбира се, ама са много по-малко. Между другото са се заселили през 90-те години предимно в Бросарdexter написа:
imah predvid che ima mnogo kitaitzi,a tova ,che mirishat e fakt.ot koga ne si vlizal v kitaiski hraniteleh magazin ? :madgo:

Re: TORONTO ILI VANCOUVER!!!
i ti mishlish,che imigranta balgarin shte vleze v tezi sredi i kvartali ili shte bade v evtinite mizerni kvartali i kvartiri palni s kitaitzi koito nqmat puknata stotinka i MIRISHATsurvivor написа:Декстър, едно от предимствата на Ван е че има много китайци. Ванкувър е градът с най-висок процент бизнес имигранти в Канада, и голяма част от тях са китайци от Хонг Конг, а напоследък и от материка. Пристигат са с дебелите си банкови сметки. Някои от тях от летището отиват директно в къщите им, закупени предварително от агент. Има някои много добри училища във Ван, които предлагат "международен бакалореат". Трябва да ти кажа че от Оксфорд пращат свой представители в тези училища, за да агитират учениците да кандидатстват там. Та има много случаи когато хонгконгци отиват в хонгконгския филиал на компанията за недвижими имоти за да си купят къща във Ван, със записано единствено името на някои от тези световно известни училища. Той иска къща в района на това училище и това е. Цените в тези райони са астрономически, ама китаецът плаща като поп. На къщите на такива китайци им викат monster homes - не защото са грозни (точно обратното), а защото са много големи. Кварталите са страхотни. Да не говорим че заради такива бизнес имигранти даунтаунът на Ванкувър е станал просто огромен, защото непрекъснато строят нови и лъскави кондоминиуми на баснословни цени - като небостъргачи, ама не чак толкова високи заради земетресенията. Бизнес иимгрантите във Ван, голяма част от които са китайци, са истински капитал за града и провинцията. Те непрекъснато наливат пари в местната икономика и допринасят много за развитието й. Това че китайците миришат е направо смешно. Явно си попадал на такива, но на твое място не бип правила големи генерализации. Само бих се радвала ако в Монреал започнат да пристигат повече от техните китайци. Не че и такива няма разбира се, ама са много по-малко. Между другото са се заселили през 90-те години предимно в Бросарdexter написа:
imah predvid che ima mnogo kitaitzi,a tova ,che mirishat e fakt.ot koga ne si vlizal v kitaiski hraniteleh magazin ? :madgo:

Както ти казаха, има и бели които миришат. Дали ми мирише китаец или бял, на мен ми е все тая. В най-гадното място във Ванкувър, Ийст Ванкувър - пълно с наркомани и алкохолици бездомници, видях само бели. А къде ще живее бг имигрантът, си зависи от него. Заведоха ме в един блок с много нови бг имигранти, ами не е лукс, ама не мирише, нормален блок, в който да си изкарат адаптационния период. Къде ще живеят след това си зависи само от тях. Чувам че доста българи си купуват къщи, както и монреалските. Така и не разбрах с какво ви бъркат в здравето тези китайци.
ами ние като чисти българи, винаги сме нещо повече от другите, във Ванкувър да речем сме ПО от китайците.survivor написа:. Така и не разбрах с какво ви бъркат в здравето тези китайци.
аз пък да речем мразя италианците и специално тяхната кухня, кушмийката като готви така мирише че ми иде да къртя врати и да ям с големия черпак, особенно привечер

...мразя мастика без айрян...
Напълно съм съгласен.totev написа:ами ние като чисти българи, винаги сме нещо повече от другите, във Ванкувър да речем сме ПО от китайците.survivor написа:. Така и не разбрах с какво ви бъркат в здравето тези китайци.
аз пък да речем мразя италианците и специално тяхната кухня, кушмийката като готви така мирише че ми иде да къртя врати и да ям с големия черпак, особенно привечер
И след като е по-трудно да се зафанем с кебекарите или канадците щото са бели като нас се зафащаме с жълтите, черните, мургавите и кви ли не други, само да са колкото може по-различни от нас.