Бивш имигрант написа книга
Гийк, ти скоро гледал ли си цените на имотите в БГ, по-скоро са два апартамента на посочените места или 1 хотел (ако сам си го построи и изработи обзавеждането) за тези кинтиMrGeek написа:Ако доживееш да изгърбиш "бараката" и я продадеш за $400,000 (поне тук са толкова най-евтините) ще можеш да си вземеш направо две хотелчета - едно на Черноморието и едно някъде из планините да речем.![]()
![]()
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Бате да не си я писал ти тая книга!?!?!?! Като от индиго!bateto написа:К'во да я купувам.Аз тази книга дето я чета вече пета година /дай боже да не ми се налагат още толкова ,а доста по малко/ми е напълно ясна и мисля ,че няма кой знае какво по ново и различно да ми каже.
Гърбиш от сутрин до мрак за едни кирливи 3-4000д. за да си платиш сметките :бараката,тенекията и ако ти остане нещо от тях пускаш снимки от карибите да те видят другарчетата колко си напред с материала и се мислиш за успял.Е има хора които наистина успяват да направят пари за да бъдат по малко зависими от системата ,но те са единици,аз за съжаление все още не съм от тях ,но се надявам да стана ,заради това си и налягам парцалите тук все още.

Ще ми се да пусна цитати ама да не наруша авторското право на човека.

Ще пусна за сега една муха. Авторът е печелил по 70 000 годишно(разбира се не от самото начало). Работил е на две места едновременно - строителен инженер и разносвач на пици. Парите не са всичко в този живот но да започнем с тях.

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
о, не, това е супер идиотияivanko13 написа:Авторът е печелил по 70 000 годишно(разбира се не от самото начало). Работил е на две места едновременно - строителен инженер и разносвач на пици.

Дали има много глупаци, които да му вярват

За три години станал строителен инжИнер (приравнил диплома, взел изпити), почнал да печели, колкото шефовете на строителни фирми и разнасял въпреки всичко пици :thinkerg: ... щото 70 000 годишно са му били малко, предполагам

Аз лично бих повярвал тва за пиците щото & аз бих разнасял пици дори и за мерси само щото много ме кефи тая работа.krimon написа:о, не, това е супер идиотияivanko13 написа:Авторът е печелил по 70 000 годишно(разбира се не от самото начало). Работил е на две места едновременно - строителен инженер и разносвач на пици.![]()
![]()
![]()
Дали има много глупаци, които да му вярват![]()
За три години станал строителен инжИнер (приравнил диплома, взел изпити), почнал да печели, колкото шефовете на строителни фирми и разнасял въпреки всичко пици :thinkerg: ... щото 70 000 годишно са му били малко, предполагам

Парите верно не са всичко. Важното е човек да има избор къде да живее, това съм го казвал безброй пъти.
А 70000 са ОК, ако си в Торонто, но трудно ще купиш хубав имот без да оставиш поне 150000 даун.
Това за пица деливърито, може и да е вярно. Аз например бачкам и втора работа парт-тайм, не че кинтите, които изкарвам като геолог, не ми стигат. Бачкам като хамалин (piano mover). В общи линии изкарвам за бира, но пък ми е кеф да се разкърша от време на време.
Стига сте и яли кокалите на Канада. КОйто иска да живее в България, лошо няма. Само не ми обяснявайте, че България е цъфнала и завързала.
П.С. А пък, който казва, че Канада е само Онтарио трябва да бъде третиран с много, ама МНОГО голямо подозрение..
Наздраве и весели празници
А 70000 са ОК, ако си в Торонто, но трудно ще купиш хубав имот без да оставиш поне 150000 даун.
Това за пица деливърито, може и да е вярно. Аз например бачкам и втора работа парт-тайм, не че кинтите, които изкарвам като геолог, не ми стигат. Бачкам като хамалин (piano mover). В общи линии изкарвам за бира, но пък ми е кеф да се разкърша от време на време.
Стига сте и яли кокалите на Канада. КОйто иска да живее в България, лошо няма. Само не ми обяснявайте, че България е цъфнала и завързала.
П.С. А пък, който казва, че Канада е само Онтарио трябва да бъде третиран с много, ама МНОГО голямо подозрение..
О.К. Като начало ще внеса малко разяснение за това защо човека е бачкал на две места направо с цитат :Marginal39 написа:Иванко.
Не се коси а направо копирай тука откъси и ние ше оборваме или потвърждаваме -:)
![]()
![]()
Така от 2003 г. започнах да работя като строителен инженер. В началота на 2004 г. имах годишен доход над 60 хил. долара, по голям платен отпуск, хубав здравен план.
Не се лишавах от нищо. На свои разноски обиколих много държави по Света идвах си и до България. Въпреки ,че с тази заплата можех да си позволя толково много, взех решение да запазя и втората си работа като разносвач на пици.
Това ми беше необходимо по две причини.
Първо колкото и голяма да ви се вижда заплатата която получавах, след данъците тя ставаше с около 35 - 40% по-малка. При многото екскурзии които си позволявах плюс всички останали текущи разходи това не беше достатъчно.
На второ място - в Канада водех ергенски живот. Просто искам да кажа че имаше известен смисъл да прекарвам част от времето си в пицарията. Там работата не беше тежка, а освен това винаги можех да хапна нещо вкусно без да ми се налага да пазарувам, да готвя и да мия съдове.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
100% подържам тва изказване.AlexAA написа:Парите верно не са всичко. Важното е човек да има избор къде да живее, това съм го казвал безброй пъти.

Напълно възможно е тва да е верно Иванко, не зависимо колко прави човек ако реши, може да изхарчи 2 пъти повече..
А между другото ако искаш за да не те цитираме секи път, на секи негов цитат слагай номер и ние съответно ше започваме горе-долу така: Коментар по цитат #15 например или по-кратко: цитат 15.

А между другото ако искаш за да не те цитираме секи път, на секи негов цитат слагай номер и ние съответно ше започваме горе-долу така: Коментар по цитат #15 например или по-кратко: цитат 15.