Kvartira v Calgary...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Ognen_led написа:
simplyaven написа:
аз :lol: не мисля, че е глупост... напротив - всеки, който е живял в градове като Виена, Париж, Лондон или дори Атина с цялата й мърсотия и тотална дезорганизация :D , ще се сети, че Канада е една дълбока провинция, дори и на щатите... всички градове, които видях досега са на светлинни години културна отдалеченост от европейските! в Монтреал ще отида след Нова Година, но не мисля, че и там са се завихрили силни цивилизационни течения, предвид преобладаващото население :? мисля, че ще минат страшно много години още докато някой канадски град заприлича малко поне на Ню Орлиънс или Ню Йорк по отночение на атмосфера и култура, а за доближаване до това, което носи Европа като история, култура и ценности - мисля, че Земята отдавна няма да я има когато това би могло да се случи... :(
Simliaven, triabva da possetish Montreal za povechko vreme... grada opredeleno e priaten i si ima izlachvane... vav Viena, Paris i London sym bil... i kato izkliuchim niakoi istroricheski i arhitekturni zabelijitelnosti lichno az ne smiatam che s koi znae kakvo jivota tam e po-interessen... inak v shtatite i ottatak Otawa ne sym hodil i zassega ne moga da govoria za drugite gradove...
ще го направя, ще отидем в Монтреал, щом е по-хубаво през лятото - ще отидем тогава :) градове, в които не съм била не съм ги коментирала... всичко, което казах и което имах предвид е, че една държава с 200-годишна история няма как, дори и теоритично, да натрупа тази съвкупност от културни и цивилизационни характеристики, които има една държава или континент с примерно 1500 години история :shock: това е! а историческите и архитектурни забележителности никак не са малко нещо, поне според мен... всеки си има мнение, съжалявам че разводнихме темата, извинявай хан крум... :oops:
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Pravilno simplyaven.
Problemat e che horata ne go razbirat.
Ama tova si e tehen problem :-)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

simplyaven написа:... всичко, което казах и което имах предвид е, че една държава с 200-годишна история няма как, дори и теоритично, да натрупа тази съвкупност от културни и цивилизационни характеристики, които има една държава или континент с примерно 1500 години история :shock: това е! а историческите и архитектурни забележителности никак не са малко нещо, поне според мен... всеки си има мнение, съжалявам че разводнихме темата, извинявай хан крум... :oops:
Какви са тия сложни думи.

И култура на качество може и да не е натрупала Канада, но виж на количество, да :twisted:
А в днешно време количеството се цени. :wink:
Бтв повечето хора сме прости и нямаме нужда от особено изтънчена култура и европейски театри и опери и прочие аристократични забавления.
На нас ни дай да е пълно с дискотеки и клубове, да има денс, да има готини мацки, дето да ги фащаш за дупето, и те да се кефят и т.н. Така че Монреалската псевдокултура за сега ме устройва ...

А доколкото за разводняването на темата, би трябвало някой модератор да премести всички мнения, които не са по темата в нова тема ... Поне така правят по другите форуми. Но и хората дето са писали оф топик, продължават да пишат в новата тема, и мненията си стоят.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

simplyaven написа: всичко, което казах и което имах предвид е, че една държава с 200-годишна история няма как, дори и теоритично, да натрупа тази съвкупност от културни и цивилизационни характеристики, които има една държава или континент с примерно 1500 години история :shock: това е! а историческите и архитектурни забележителности никак не са малко нещо, поне според мен... всеки си има мнение, съжалявам че разводнихме темата, извинявай хан крум... :oops:
симпли, ами те индианците не са ли хора :D
А преди тях знаеш ли колко предантични култури с керамики и плетени кошове е имало в Америка? Керам има много хубави книги по въпроса. Това също са цивилизации, които са толкова антични колкото и европейските. Защо да смятаме само 200 години ? Квебек град по-другата година празнува 400 години.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

правилно, кримон, съгласна съм с това за индианската култура, но не мисля, че тя е съхранена в тази страна или в щатите, напротив мисля, че е смазана... за съжаление :? а това, което в момента може да се нарече северно-американска култура е култура на МкДоналдс, Сиърс, УолМарт и т.н. ако самите американци наричат себе си "консуматорско общество" и се радват на филми от рода на "Троя", и не знаят как са се казвали минималното им количество президенти, това културна нация ли е? добре, 400 години - един град, а останалото? и защо мислите, че аз отричам нещо - аз също ходя и в Сиърс, и в УолМарт, но не мога да си затварям очите пред това, което си е факт! и от двете страни на океана има положителни и отрицателни неща, но не мога да приема, че може да се вика с цяло гърло "Канада е страхотна, щото има мацки, дискотеки и клубове" или "Европа няма нищо, освен културни и архитектурни забележителности"! и не съм съгласна, че повечето хора са прости... ама никак не съм :?
nina_

Мнение от nina_ »

Като чета заглавието на темата и разискванията-направо се учудвам! Защо го правите - хора? Защо се заяждате? Кому е необходимо? Успокойте се-човека е дал само един адрес, за да помогне-нищо повече! От ден на ден се учудвам все повече на хорската злоба!
pop

Мнение от pop »

simplyaven написа:
IRA написа:
AleksandrAI написа:Znachi da obobcha.
Vsichki gradove v Canada sa la....na. Na edni im haresva v Montreal, na drugi na drugi mesta. Tia v Montreal nemogat da traiat tia v drugite gradove. Tia v drugite gradove sa golemi balaci che rabotiat, a ne vmesto tova da uchat i da stoiat na social.
Абсолютна глупост. :rotfl:. Я да видим кой ще е следващият след този пост. :lol:
аз :lol: не мисля, че е глупост... напротив - всеки, който е живял в градове като Виена, Париж, Лондон или дори Атина с цялата й мърсотия и тотална дезорганизация :D , ще се сети, че Канада е една дълбока провинция, дори и на щатите... всички градове, които видях досега са на светлинни години културна отдалеченост от европейските! в Монтреал ще отида след Нова Година, но не мисля, че и там са се завихрили силни цивилизационни течения, предвид преобладаващото население :? мисля, че ще минат страшно много години още докато някой канадски град заприлича малко поне на Ню Орлиънс или Ню Йорк по отночение на атмосфера и култура, а за доближаване до това, което носи Европа като история, култура и ценности - мисля, че Земята отдавна няма да я има когато това би могло да се случи... :(
Ню Орлиънс ?! :shock: :shock: :shock:
pop

Мнение от pop »

simplyaven написа:на мен не ми е скучно, аз след работа ходя на тренировка, или излизаме на питиета, или просто се прибираме, правим си нещо вкусничко и си почиваме, но не мога да си кривя душата и да отрека, че според мен Канада изпитва липса на цивилизованост - който иска да си хвали града, нищо лошо, просто на мен всичките ми простеят - тези, които съм видяла досега, де :roll: ами за пролетта имаме други планове, а лятото може една ваканция някъде на океан да направим... поне така ни се иска, ще видим :) в Ню Орлиънс не съм била, дадох го като пример за северно-американски град, който обаче има атмосфера, която според много хора съчетава доста успешно характерните черти на живота от двете страни на океана и това го прави много самобитен град :D най-добрата приятелка на бившата ми шефка е омъжена за българина, който поне до миналата година беше директор на Марди Гра - носила е в офиса невероятни снимки, а като започнеше да разказва с часове сме я слушали... не знам дали човека още е директор - мисля, че творчески се водеше, той по професия е художник, но може би ще го посетим в скоро време :) той искаше да се преместят след наводненията, защото са с малко бебе, може би са го направили :roll:
по тая логика Кебек сити много ще ти хареса с техния фестивал щото е и по-уникален... :roll:
иди първо виж Ню Орлиънс и ще бъдеш доста разочарован...
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ако говорим за начина, по който изглежда града след урагана - не, не съм разочарована, просто ми е тъжно... но не съм била и казвам каквото съм чула от хора - българи, които живеят там... като отида, ще кажа
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

lele na kade zavi taia tema.
ama horata v foruma samo si 4e6at ezicite vmesto da se pi6e ne6to polezno i priatno.

Kultura-akoi e iskah 6tiah da si stoia v EU.
na men kulturata ne mi hrani semeistvoto.

I mejdu drugoto centar na kulturata ne e Montreal a Toronto.
Montreal e svetovna stolica na geovete.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

hankroum написа:na men kulturata ne mi hrani semeistvoto.
така си е!
ти си гений 8)
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

4e laja li e. az ne se zanimavam s kulturni meropriatia. ne rabotia v teatara ili pak da vadia pari tova!!!

koito go pravi da se orientira na tam.
Последно промяна от hankroum на Сря Дек 20, 2006 8:56 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не бе, аз се самоиронизирах :)
иначе нали знаеш, че освен хляба има и храна за душата :wink:
айде, нищо лошо не исаках да кажа :beer: :beer:
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

ne se kosi - ama az osven na kino drugade ne hodia kato kulturno meropriatie.
restoranti i zavedenia sa drugo ne6to - navsiakade gi ima sa priatni.
edva li hodi6 na teatar ili opera.ili pak pose6tava6 redovno galerii za kartini i tem podobni!
e pone az ne go pravia - predpo4itam da patuvam iz canada i mnogo obi4am ekskurziite.
Заключено