Kvartira v Calgary...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

Абе напишете ми най после тази Истина за Алберта да не си умирам и аз с затворени очи.Като сте казали А кажете и Б,що се местите там ,какви са кинтите,явно има някаква далавера дето не я знам и си я пазите само за вас си, да неби някой друг да си натопи пръстите в кацата с меда.То сития не вярва на гладния,ама като ще помагате помагайте.И ние на изток искаме да правиме пари. :wink:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

кат искаш толкоз, батка, мести се.
После ще разправяш.
Много заминават, малко се връщат. Явно далаверата е голяма.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Ti bate si izgarmia patronite. Be6e v Dedmonton i pove4e ne te iskat tam mai. zatova stoi si v civilizaciata, hodi si na kina i teatri, zanimavai se s kulturnomasovi meropriatia, a ostavi na nas budalite da rabotim i da pla6tame danaci za social4eto na koeto stoi 50% ot civilizaciikata.

E ako kaje6 sega 4e ne sme budali-zdravee mu kaji.

aide pak pii edno kafe v Montreal za nas, 4e tuk niama takiva raboti i kra4mi i diskoteki. abe kauboiska rabota.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
bateto

Мнение от bateto »

ами будали сте и нищо не става от вас щом не можахте да се преборите с конкуренцията в цивилизацията.ти щом не си се свтнал .че работа има за целия китайски народ в мтл. и си оставил питомното за да гониш дивото,аз с какво бих могъл да ти бъда полезен.
ivanova_m

Мнение от ivanova_m »

Az puk ,bate ,otdavna iskam da te pitam - kakvo razbirash pod civilizacia i kade ia vidia taia civilizacia v montrealcheto??????? Mislia ,che imash nujda ot opresnitalna ekskurzia ia do edna Germania ,ia do Avstria ,nesto takova......
bateto

Мнение от bateto »

Иванова напълно си права,но ние тук си говорим за местните стандарти.ако искаш ти се разходи до реднешко,тогава монтеалско може да ти се сторои като швейцарско,макар ,че навсякъде в канада са си едни и същи л...а
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ivanova_m написа:Az puk ,bate ,otdavna iskam da te pitam - kakvo razbirash pod civilizacia i kade ia vidia taia civilizacia v montrealcheto??????? Mislia ,che imash nujda ot opresnitalna ekskurzia ia do edna Germania ,ia do Avstria ,nesto takova......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
а ти душа била ли си в монреал ?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

abe za seten pat se ubejdavam 4e nai mnogo kompetentni otgovori davat tia deto i halhaber si niamat.

primerno: Po hubavo ot Montreal niama za tezi deto ne sa izleznali da vidiat drugi gradove.

istinata e takava: az jiviah 8 meseca v Quebec i ne mojah da izdarja pove4e i se premestih da jiveia v CANADA!!!

to tam se nejivee6e. Mersi sam za toia socialen jivot. az ako sega ne pe4elia pari i ne se u4a da govoria angliiski koga da go pravia pak v Montreal e nedopustimo.
pak i kolkoto pove4e stoi6 na social tolkova pove4e stava6 marzeliv. ta za tova stoiat tam s pokolenia nared.

Kan_Tangra - ti izlizal/a li si ot montreal ili daje kvartal4eto ne si napuskal/a!!!

MNOGO SME KOMPETENTNI EI!!!!!!!!!!!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

bateto написа:Не знам за визабилити каква е хавата ,обаче по моята статистика за Реднекс Популейшън Калгари е в челната петица на по големите канадски градове,в която на върха с няколко гърди пред другите се е откъснсл Едмонтон и е почти недостижим.Така да се каже канадската столица на Реднек е притегателен център на реднекобществото не само на Алб. ,но и на събратята от БК,Ман,Саск,НюФи,НюБи. :D
Добре, че поне теб те няма вече в Calgary и Едмонтон та ни се подобрява статистиката за rednecks поне малко.
:D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Lub0 написа:Да обобщим visible minority по градове:

Québec City 1.6%
Montréal 13.6%
Ottawa 14.1%
Edmonton 14.6%
Calgary 17.5%
Toronto 36.8%
Vancouver 36.9%
Kato gledam Toronto i Vancouver priblizhavat zavetnite 50% ... sled koeto minority se prevrushta v majority. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
bateto

Мнение от bateto »

ами аз съм живял 4 год. в Монтреал и близо 1на във Ванкувер ,Едмонтон и Форт Мак..бил съм във всички големи канадски градове по няколко пъти в Отава и Торонто над 20 във всеки един.минавал съм през 42 американски щата и почти всички големи американски градове .не съм бил и не съм на социални пари от държавата ,освен първите 5-6 месеца когато учехме езика ,ама и тогава бачках на черно.давам си мнението ,че от Мтл не мърдам защото най ми харесва като начин на живот,къде ще работя няма значение ,защото който е кадърен за него навсяктде има работа и ще прави пари,а тук в Мтл. има работа над 15д. за целия китайски народ стига да имаш малко дупе да се пообразоваш и да се поквалифицираш и да не те мързи.защо ми е да ходя да живея в просташки град след като тук правя по вече пари и града ми предоставя по вече възможности за развлечения.
Това е отговорът ми на питането откъде толкова много знам след като не съм излизал от Мтл. и лежа на социал.Има и знаеши ,а не само предполагащи.Наздраве. :beer:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

hankroum написа:abe za seten pat se ubejdavam 4e nai mnogo kompetentni otgovori davat tia deto i halhaber si niamat.

primerno: Po hubavo ot Montreal niama za tezi deto ne sa izleznali da vidiat drugi gradove.

istinata e takava: az jiviah 8 meseca v Quebec i ne mojah da izdarja pove4e i se premestih da jiveia v CANADA!!!

to tam se nejivee6e. Mersi sam za toia socialen jivot. az ako sega ne pe4elia pari i ne se u4a da govoria angliiski koga da go pravia pak v Montreal e nedopustimo.
hankroum, щом на теб не ти е харесало в Монреал защо смяташ ,че на остатъка от света също не трябва да им харесва?
Аз лично работя и говоря само на английски, което е мен лично ме дрази защото забравих и малкото неща които знаех на френски. Все се заричам ,че ще говоря само на френски, ама...
А защо пък да не живееш? :roll:
Като почнете с обобщеният напрво ме убивате. Аз съм убедена ,че живота в Калгари е също толкова добре колкото и в Монреал кагато си доволенот тава което вършиш. Навсякъде е едно и също.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
survivor

Мнение от survivor »

hankroum написа:

pak i kolkoto pove4e stoi6 na social tolkova pove4e stava6 marzeliv. ta za tova stoiat tam s pokolenia nared.
Ханкрум, човек ще остане с впечатлението че в Монреал налагат социала задължително и докато не смениш провинцията, няма излизане от него. Разбрах за няколко бг семейства от Монреал, които това лято са заминали за Калгари. Преди това няколко години са били в Монреал на социал, а като отишли в Калгари се хванали на обща работа по строежи и т. н. на бяло. Ама едно не мога да разбера - какво им е пречило на тези семейства да започнат пак такава обща работа на бяло и в Монреал? Може ли някой да каже отговорно, че такава в Монреал не се намира? Аз навремето като съм търсила намерих, никакъв проблем. Ами че има тук българи, и то доста които познавам, които опцията "социал" абсолютно са я изключили. И те живеят в Монреал и се оправят добре в живота, не се оплакват.

От друга страна се чудя как тази толкова полезна тема на Ханкрум пак се изроди в поредния спор за провинции и градове. Нещо пак ми намирисва на провокация от страна на Батето :lol: А всъщност тази информация която дава Ханкрум е направо безценна и се надявам повече хора които ще заминават към Калгари да я прочетат.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Как тръгвате без езици, направо ми е доста интересно, полсе Монтреал бил виновен, че човек не можел да научи английски!!!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Lub0 написа:Как тръгвате без езици, направо ми е доста интересно, полсе Монтреал бил виновен, че човек не можел да научи английски!!!
Ti pak si nai-velikia.
Kakto se kazva na vsiaka mandja merodia.
Заключено