Разбираш ли колко си прост?

Страшна селяния е в АлбЕрта. Напрау ни съ трай :haplio:Nabludatel написа:Tezi 6500 $ uz spesteni ot danatsi v Alberta ti gi vzimat obratno dvoino poveche v naduti naemi za ziliste, naduti tseni na kasti, zastrahovka za kola, skapi detski gradini, po skap samoleten bilet do BG i do Karibite ako iskas da ides na pochivka, kato pribvim i seljaniata v Alberta e po dobre da si platis po visok danak v Quebec i da gi spestis ot izbroenite po gore nesta koito sa po evtini v Quebec.в Квебек плащаш $6,500 повече годишно отколкото в Алберта.
Mislja che zilisteto vzima dosta poveche ot 25 - 30 % ot dohoda. Neka drugite da kazat dali e samo 25- 30 %. ot dohodaно жилището представлява само 25-30% от потребителската кошница.
За човек счетоводител се изразяваш много лошо.Boris написа:S lubopitstvo prochetoh vsichki kulturni ii ne chak do tam komanetari na moiata tema. Radvam se che za niakoi ot vas e namerilo praktichno polza saveta mi.
Neka do obobshtia.
V Alberta nimam povishavashta se stavka vinagi e 10% na provencialnia danakIzbora na mesec premestvane tene za hora koito go planirat moje da se okaje mnogo cenen. Ako se izmeshtite do kraya na 2006 shte podadete godishna deklaracia kato residenti na Alberta. Ako ste rabotili vav Quebec i pri situacia che dohoda vi e poveche ot neoblagaemia za Quebec (provincialen) dohod Refanuda shte vi e znachitelno po goliam, no ako primer edno lice bez deca i jena v Quebec e zarabotilo po malko ot 10,000 za godinata na bialo, niama ot kade da ochakva da poluchi poveche zashtoto i v Quebec shte mu gi varnat.
fe_ya написа:Тъй тъй ... дребен детайл ама от значение - ако пък се бяхте преместили достатъчно рано за да почнете нова работа в новата провинция можеше и разходите по преместването да можете да си клеймнете - щото сега трябва действително да докарате голям доход на новото място за да има от къде да ги избиете и тях ... така че то мислене си трябва при финансите, ама и поглед от доста страни ...
iavno triabva pak da prochetesh ideata na Boreto i togava da tarsish bira za da preglatwashfe_ya написа:Може да ти е кадър ама ще си споря с него колкото си искам ..... мога и лично ама ми е по-сладко тукпри това идеята не беше да споря с него ... викат му градивна критика
все пак с тази година не свършват данъчните декларации - сигурно и догодина някой ще се мести от провинция А в провинция Б и ще му е много по-лесно да си клеймне разходите в текущата година отколкото в следващата тъй че преглътни го някак си ... може и с бира.
ako se beshe konsultirala s avtora na temata TI shteshe da razberesh che I AZ NE pia bira (i drug alkohol) za da mi a predlagashfe_ya написа:А идеята на форумите е информацията да се ползва не само днес а и след известно време - затова допълних идеята му лекичко. Ако се беше консултирал с автора на темата щеше да си наясно, че аз бира не пия - ама не пречи да ти я предложа на теб за по-лесно храносмилане като ще се дъвчеме
Освен това не забелязах Борис да е писал някъде за разходите по преместването та затова ги дописах.![]()
А как седи въпроса с детските в АВ? Много ми е любопитно как ще изглежда картинката погледната от този ъгъл? Печелим или губим ако се преместим?