Свидетелство за брак

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
daiana70

Свидетелство за брак

Мнение от daiana70 »

Здравейте!!!Правилно ли разбрах , че свидетелството за брак трябва да има само печат за чужбина и не се заверява нотариално , а само се превежда на френски . За Виена ориганала или копие се изпраща ?Благодаря ви на всички за отговорите във форума .
dada

Мнение от dada »

Da, pravilno si razbrala.Az pratih originala vyv Viena, a posle puk i razbrah,4e tezi dokumenti(svidetelstvoto za brak, kakto i aktovete za rajdane imali 6 meseca davnost!!!! :D Ako naistina e taka, ne vijdam smisyl da izpra6ta6 kopie, za6toto posle originala ne moje6 da go polzva6 za drugite dokumenti.
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

6m davnost ima SAMO I EDINSTVENO svidetelstvo za sadimost.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И копието на свитетелството за брак което вадиш от общината също има 6 месеца давност, когато го вадиш казваш и за какво ще ти служи. Нали не си пращате оргиналното свидетелство за брак,а оргиналното копие от общината?
По темата,да само се превежда.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
becks

Мнение от becks »

Никъде в изискванията за документите не пише, че трябва да има незам-си-къв печат "за чужбина" ;)
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Още като си взимахме брачното свидетелство помолихме да ни издадат и дубликат, който да използваме за документите, но не сме искали никакви допълнителни печати, просто дубликат на брачното свидетелство и това е.
п.с. Не знам такова нещо - брачното свидетелство да има срок на валидност. А за документите - или си правиш нотариално заверено копие на оригинала на брачното свидетелство, превеждаш го и го пращаш, или си вадиш дубликат и само го превеждаш и пращаш.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Дубликата (аз го нареках по погрешка копие) има давност, не самото брачно свидетелство. Даже някъде на него ( на дубликата) мисля че пишеше колко точно е давността . На мен нотариусът ми е отказа да преведе брачен договор и ме прати да си вадя дубликат в общината, сега може би вече не им пука и подпечатват.
По принцип човек може да си има брачното свидетелство и след развода, изкарвайки си дупликат от общината подвърждаваш,че бракът е все още в сила, затова има и срок на валидност.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено