моя френски, започнах от пълна 0 преди 7 месеца, английския ми и тогава и сега е на нивото около 7/7, френския ми според мен успях да го защитя на нивото което бях писал на формуляра 6/5 или 6/6 но не повече иначе щяха да ме изкарат франкофон, 4 месеца или 120ч в алианса в които успях да положа основите и граматиката на езика, последните 2 месеца взех неплатена отпуска и учих сам, 4-5 пъти на уроци за да проиграем примерно интервю и 1 седмица преди самото интервю работа само върху него и евентуални въпроси и отговори.
За 3 месеца може и да стигнеш нива от около 5, но ако имаш познания
по втори език от латинската група е много ценно (английски, испански, италиански...) аз имах и 4 месеца прекарани в Италия (няма връзка с колегите от мафията

) и бях доста напред и с италианския защото ми се наложи да го понауча и прекарвах по цял ден с италианци, та италианския много също ми помогна. Сама трябва да си прецениш, ако ти се отдават езиците, действай но не се надценявай в това което ще посочиш.
За нотариалните заверки на документите водихме вече спор, някой са минали и без такива, и наистина по принцип няма смисъл след като на самото интервю се сверява всеки документ, аз лично правих, с изключение на актовете, те нямат нужда.