Моля за съвет и помощ!!!!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

моя френски, започнах от пълна 0 преди 7 месеца, английския ми и тогава и сега е на нивото около 7/7, френския ми според мен успях да го защитя на нивото което бях писал на формуляра 6/5 или 6/6 но не повече иначе щяха да ме изкарат франкофон, 4 месеца или 120ч в алианса в които успях да положа основите и граматиката на езика, последните 2 месеца взех неплатена отпуска и учих сам, 4-5 пъти на уроци за да проиграем примерно интервю и 1 седмица преди самото интервю работа само върху него и евентуални въпроси и отговори.
За 3 месеца може и да стигнеш нива от около 5, но ако имаш познания
по втори език от латинската група е много ценно (английски, испански, италиански...) аз имах и 4 месеца прекарани в Италия (няма връзка с колегите от мафията :) ) и бях доста напред и с италианския защото ми се наложи да го понауча и прекарвах по цял ден с италианци, та италианския много също ми помогна. Сама трябва да си прецениш, ако ти се отдават езиците, действай но не се надценявай в това което ще посочиш.
За нотариалните заверки на документите водихме вече спор, някой са минали и без такива, и наистина по принцип няма смисъл след като на самото интервю се сверява всеки документ, аз лично правих, с изключение на актовете, те нямат нужда.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Благодаря и честито, Алкапон!
Следях с интерес твоята одисея, освен това имаш прекрасен стил на писане!
Надявам се да защитя 6/6, ходя на курсове, преполовинила съм първото ниво от 100 часа, със сигурност и второ ниво-още 100 часа, ще успея да изкарам! И преподавател за частни уроци съм си намерила, имам и нагласата за поне един месец неплатен отпуск само за френския! Но виж с английския нещата не стоят добре, да не говорим, че за други езици въобще и дума не може да става.....асвен руски де, но кой ли се интересува от тоя език днес! Ако покрия 6/6 ще имам 55 точки, останалите 4 ще трябва да ги докарам от мотивация! И от късмет рзбира се! Но ще рискувам с ранното подаване на документите, така или иначе и една година авнас да си дам франкофон няма да стана!
Сърдечно благодаря на всички, които ми отговориха! Със сигурност ще имам нужда от вашата помощ!!!! Заминавам да оформям документите и да вадя референция!
Весел уикенд! :D
ramone

Мнение от ramone »

Това е в случай,че дадеш превод направо дубликатите на актовете за раждане и граждански брак! После само ги преснимаш и изпращаш копията!
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
Зорка

Мнение от Зорка »

Caro amico,Alkaponbg,не съм много съгласна за езиците-според мен когато са от една езикова група /както френски,италиански и т.н. от романската/е по-трудно ,ако не знаеш единия много добре и започваш да учиш друг-получава се объркване,защото уж са близки ,ама не чак дотам,че да са еднакви.Както когато българи учат руски-всички много добре го знаем,ама стават понякога такива смехории.на мен ми беше много трудно ,когато тръгнах на училище по английски.Цял живот съм учила немски,любов почти от най-ранно детство,и изведнъж тук едни хора искат от мен когато пиша "наме" да го чета "нейм" и всякакви такива ужасии :evil:.Дълго се борих да направя революция в този изкривен език и да го върна към корените му/все пак английският е от германската езикова група,не немският от английската!/.Уви-никой не ми повярва,че немският е с по-стройна и разумна система,та се мъча сега да си кривя безобразно езика,продължавайки понякога да пиша на немски.
Мисля,за Елинор е плюс,че не знае други объркващи я в началото романски езици.Нали е по-лесно да се гради от нулата ,отколкото да се руши първо и после на негово място да се започва.
Поне аз до такива изводи съм стигнала с моите разнообразни езикови опити. :D
Зорка

Мнение от Зорка »

Elinor,аз мисля,че езикът е най-малкият проблем при кандидатстването за Канада.Необходим е и после,не като някой ненужен курс,който се изкарва само заради някаква допулнителна точка.Има стимул при ученето му,затова е научаем/поне в някои граници де :lol:/ Според мен най-хубавото при теб е,че го учиш с приятели,имате една цел и щом започвате от едно ниво,по лесно е нататък да вървите заедно окуражавайки се и помагайки си взаимно.Просто е нужно малко време,без излишно насилие над психиката/петилетката за две години :lol:/за да не се получи прегаряне.Както казват моите близкоизточни приятели: яваш,яваш...
А за руския-хубаво,че го знаеш,ще се изненадаш приятно,колко много рускоговорящи хора има тук/в цяла Канада/и колко е полезно,че го владееш.
Успехи с езиците и късмет с интервюто! :D
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Не знам, въпрос на усет и податливост към възприемане на информацията. За мен не е проблем прехвърлянето, за други е голям. Аз също съм учил 10 години немски, но и сега не съм много зле с него макар че вече нямам досег с него от над 12г.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Зорка

Мнение от Зорка »

Ти,както разбирам си полиглот,то си е талант.
Ениуей,поназвайването на някои други думички на чужд език ми е било от полза винаги и навсякъде,още повече в Канада.
canat

Мнение от canat »

i as mislia kato Alkaponbg,
italianskia mnogo ni pomaga za ucheneto na frenskiaa, koito dazhe ni prilicha na "smeshen" italianski :D (da me izviniat francofonite). Niakoi pat kato govorim i ne znaem dumata na fr. si ia "izmisliame " ot italianski i povecheto pati ozelvame :lol: (proveriavame vednaga v rechnika i....BINGO!)
Romanskite esizi imat obshti koreni, obshti gramaticheski pravila, obsh nachin na postroiavane na izrecheniata.

Kato se opitvate da nauchite neshto novo tarsete "lesnoto"- vrazkata/obshtite tochki, tragvaite s polozhitelno otnoshenie i shte imate uspeh.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Elinor, ne sym 4el si4ko tuka 6toto me domyrzq no puskai dokumentite i ne mu misli, tva ti e super izbor, si4ko 6ti vyrvi dobre v QC.
:beer: :beer: :beer:
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Да ви кажа и аз правя връзка с други езици, но само що се отнася до думите! Не говоря нито един от изброените от вас езици, обаче знам доста думи на английски, немски, италиански, испански и наистина ми помагат! Проблемът е с граматиката за сега тя ме затруднява!
Благодаря на Зорка за окуражаването! А ученето с приятели се оказа истинско забавление! Вече втори месец събирнанията ни минават на странна смесица от френско- български :lol: !!! Освен това обърнахме и само на френска музика! Обща взето правим всичко възможно този език да ни влезе и в сънищата!
О тествах се наново и се оказа че с френски 6/6 събирам 58 точки, така че не смятам да рискувам с посочването на по-високо ниво!
Днес ще си взема референцията и утре ще нося документите за превод! Попрочетох тук различните мнения за нотариална заверка и реших да не заверявам нищо! Надявам се преди празниците да успея да изпратя документите! Пък после каквото сабя покаже!!!!
:lol:
Заключено