Компютър от БГ
Компютър от БГ
............................
Крайно време е да се научим първо да четем правилата на един форум и да ги изпълнявам като решим да пишем в него.
Linko
Крайно време е да се научим първо да четем правилата на един форум и да ги изпълнявам като решим да пишем в него.
Linko
obi4am rodinata-mrazq dyrjavata!
lubov i ka6lica ne se kriqt.
bydi 4ovek,no ne zabravqi,4e i drugite sa hora!
lubov i ka6lica ne se kriqt.
bydi 4ovek,no ne zabravqi,4e i drugite sa hora!
http://www.futureshop.ca/catalog/dept.a ... EN&catid=1
Здравей, малко сложно ми се струва да носите компютър от БГ, но поразгледайте цените и си преценете сами. Освен това компютърът ви при всички положения ще работи тук с адаптор, а мога да ви кажа, че имаме 3 различни адаптора (защото си донесохме няколко малки уреда от БГ) и трите след едночасова употреба, загряват ужасно - а все пак са купувани уж от хубавите магазини тук - Canadian Tier и т.н.
Нашият компютър го взехме, веднага след пристигането ни от FUTURE SHOP - за 877канадски долара - недей да се шашкаш
- това включва PC с добри показатели ACER + монитор плосък екран SAMSUNG + аксесоари (клавиатура, мишка, колонки).
Цената включва и пълна гаранция за 3 години - не се учудвай, тук гаранцията е платена, ако не искаш да си платиш гаранция, имаш такава за 1 година, но ако нещо се развали по компютъра, може да се окаже, че сервизната база е в Торонто например и тогава става страшно - тъпо но е така
.
Така че, без тази гаранция, цялото удоволствие излизаше 650-на долара. Разгледайте им сайта - много често има и по-дорбри промоции, просто трябва да се следи.
Това е накратко относно нашия пресен опит с купуването на компютър - някой друг съфорумец може да има и по-добри идеи от нас.
Дано с нещо да съм помогнала все пак.
Разбира се, ако успеете да си пренесете вашия компютър (според мен няма да има никакъв проблем), спестявате доста пари. Ние в БГ имахме един умрял
лаптоп и нямаше какво да взимаме тук като компютър освен него, така че, помислете и си преценете сами имайки малко информация за тукашната обстановка.
УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ!
Здравей, малко сложно ми се струва да носите компютър от БГ, но поразгледайте цените и си преценете сами. Освен това компютърът ви при всички положения ще работи тук с адаптор, а мога да ви кажа, че имаме 3 различни адаптора (защото си донесохме няколко малки уреда от БГ) и трите след едночасова употреба, загряват ужасно - а все пак са купувани уж от хубавите магазини тук - Canadian Tier и т.н.
Нашият компютър го взехме, веднага след пристигането ни от FUTURE SHOP - за 877канадски долара - недей да се шашкаш

Цената включва и пълна гаранция за 3 години - не се учудвай, тук гаранцията е платена, ако не искаш да си платиш гаранция, имаш такава за 1 година, но ако нещо се развали по компютъра, може да се окаже, че сервизната база е в Торонто например и тогава става страшно - тъпо но е така

Така че, без тази гаранция, цялото удоволствие излизаше 650-на долара. Разгледайте им сайта - много често има и по-дорбри промоции, просто трябва да се следи.
Това е накратко относно нашия пресен опит с купуването на компютър - някой друг съфорумец може да има и по-добри идеи от нас.
Дано с нещо да съм помогнала все пак.

УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ!
Последно промяна от DIMELBE на Съб Дек 09, 2006 11:33 am, променено общо 3 пъти.
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
- Kan_Tangra
Може да вземете частите без монитора, кутията и захранването.
Но ако дори не знаете какъв точно ви е копютъра, моя съвет е продавайте го, и си вземете друг тук.
Като се има предвид че ще ви трябва да си купите тук една кутия и захранване - 40-50$
http://www.tigerdirect.ca
на заглавната страница гледам някакъв комп за 239$
Също и 19 LCD за 170$.
Лаптоп също не е лоша идея. Има и по 600, 700$.
Ако сменяте квартирата ще ви е много удобно.
http://www.tigerdirect.ca/email/ca/em71 ... =ILC-FPM02
а тука гледам някакъв apple-ски лаптоп
за 380$
Но ако дори не знаете какъв точно ви е копютъра, моя съвет е продавайте го, и си вземете друг тук.
Като се има предвид че ще ви трябва да си купите тук една кутия и захранване - 40-50$
http://www.tigerdirect.ca
на заглавната страница гледам някакъв комп за 239$
Също и 19 LCD за 170$.
Лаптоп също не е лоша идея. Има и по 600, 700$.
Ако сменяте квартирата ще ви е много удобно.
http://www.tigerdirect.ca/email/ca/em71 ... =ILC-FPM02
а тука гледам някакъв apple-ски лаптоп
за 380$
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- ArchTyrael
Няма смисъл да се носи компютър поради простата причина, че ще ти трябва адаптер който струва около 50-60$ и е абсолутна глупост (дори незнам дали ще има възможност да захрани компютър). Тук компютрите са със същите цени като в България. Може да се намери много ефтин компютър.
Ето един сайт (едни от най-ефтините в областа на Монтреал), но проблема е че няма гаранция на компютъра, но частите си имат фирмени гаранций...
http://frostys.qc.ca/
Ефтини компютри има също в
http://www.microbytes.com/computer/ordinateur/index.php
Ето един сайт (едни от най-ефтините в областа на Монтреал), но проблема е че няма гаранция на компютъра, но частите си имат фирмени гаранций...
http://frostys.qc.ca/
Ефтини компютри има също в
http://www.microbytes.com/computer/ordinateur/index.php
България над всичко
- ArchTyrael
- nevergiveup
много thanx че ме светнахте. щото аз си мислех дали да неси взема един преносим HP Compaq, но поради гаранцията точно и поради факта че не се знае кога ще стане нашето заминаване, реших че няма смисъл , пък винаги може да си пренесеш инфото от комп. си чрез преносим хард. Хем няма да ти го таксуват и като багаж. Все пак 2-3 кг са си ценни като тръгнеш да събираш багажа. При тази разлика в характеристиките на тока, наистина не си заслужава да купуваш оттук
Не е баш така. На 90% от компютърните захранвания на десктоп-машините има отзад превключвател за 110/220 V, просто трябва да се провери. За лаптопите си пише на самото захранване, по-новите също са 110/220 В и 50/60 Хц.ArchTyrael написа:Няма смисъл да се носи компютър поради простата причина, че ще ти трябва адаптер който струва около 50-60$ и е абсолутна глупост (дори незнам дали ще има възможност да захрани компютър).
Единственото нещо, което е необходимо в този случай е преходник от европейския щепсел към американския контакт, струва максимум 10$.
Иначе според мен ако е лаптоп, да се купува от Канада, иначе малко трудно с гаранцията. Ако си го имате вече, естествено ще го вземете. Ако е десктоп и върши работа - на части и в багажа, кутия и захранване няма смисъл да се мъкне. Ако е по-вехт - продавайте го, и тук има втора ръка машини и то на добри цени.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
- ArchTyrael
Няма такъв филм на българските компютри, колко компютъра са ми минали през ръцете в България, нито един няма опция на захранването от 110 - 220 или обратното. Тукашните имат, но не и в БГ. (поне аз не съм видял нито един компютър с такава опция)c200 написа:Не е баш така. На 90% от компютърните захранвания на десктоп-машините има отзад превключвател за 110/220 V, просто трябва да се провери. За лаптопите си пише на самото захранване, по-новите също са 110/220 В и 50/60 Хц.ArchTyrael написа:Няма смисъл да се носи компютър поради простата причина, че ще ти трябва адаптер който струва около 50-60$ и е абсолутна глупост (дори незнам дали ще има възможност да захрани компютър).
Единственото нещо, което е необходимо в този случай е преходник от европейския щепсел към американския контакт, струва максимум 10$.
Иначе според мен ако е лаптоп, да се купува от Канада, иначе малко трудно с гаранцията. Ако си го имате вече, естествено ще го вземете. Ако е десктоп и върши работа - на части и в багажа, кутия и захранване няма смисъл да се мъкне. Ако е по-вехт - продавайте го, и тук има втора ръка машини и то на добри цени.
Не съм и 100% обеден, че с части от България и захранване от тук, компютъра ще работи... (но за това не съм много сигурен тайкато не съм пробвал)
България над всичко
Що бе, аз моя си го донесох барабар с кутията и захранването, купуван е преди години в БГ и го имаше този превключвател. Работи си без проблем.ArchTyrael написа:Няма такъв филм на българските компютри, колко компютъра са ми минали през ръцете в България, нито един няма опция на захранването от 110 - 220 или обратното. Тукашните имат, но не и в БГ. (поне аз не съм видял нито един компютър с такава опция)
Не съм и 100% обеден, че с части от България и захранване от тук, компютъра ще работи... (но за това не съм много сигурен тайкато не съм пробвал)
- ArchTyrael
miteto написа:Що бе, аз моя си го донесох барабар с кутията и захранването, купуван е преди години в БГ и го имаше този превключвател. Работи си без проблем.ArchTyrael написа:Няма такъв филм на българските компютри, колко компютъра са ми минали през ръцете в България, нито един няма опция на захранването от 110 - 220 или обратното. Тукашните имат, но не и в БГ. (поне аз не съм видял нито един компютър с такава опция)
Аз лично не съм виждал на българските захранвания
България над всичко
ArchTyrael, нали уж си от бранша, погледни си отзад на компютъра.
Тук обикновено 220 V е скрито с лепенка, за да не пипат ръчички дето не разбират. По същата логика и в БГ е скрита позицията 110 V.
Освен това, както казах кутия и захранване няма смисъл да се мъкнат, и там и тук са по 20-30 лв.
Тук обикновено 220 V е скрито с лепенка, за да не пипат ръчички дето не разбират. По същата логика и в БГ е скрита позицията 110 V.
Освен това, както казах кутия и захранване няма смисъл да се мъкнат, и там и тук са по 20-30 лв.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин