Компютър от БГ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
nev69

Компютър от БГ

Мнение от nev69 »

............................

Крайно време е да се научим първо да четем правилата на един форум и да ги изпълнявам като решим да пишем в него.

Linko
obi4am rodinata-mrazq dyrjavata!
lubov i ka6lica ne se kriqt.
bydi 4ovek,no ne zabravqi,4e i drugite sa hora!
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

http://www.futureshop.ca/catalog/dept.a ... EN&catid=1
Здравей, малко сложно ми се струва да носите компютър от БГ, но поразгледайте цените и си преценете сами. Освен това компютърът ви при всички положения ще работи тук с адаптор, а мога да ви кажа, че имаме 3 различни адаптора (защото си донесохме няколко малки уреда от БГ) и трите след едночасова употреба, загряват ужасно - а все пак са купувани уж от хубавите магазини тук - Canadian Tier и т.н.

Нашият компютър го взехме, веднага след пристигането ни от FUTURE SHOP - за 877канадски долара - недей да се шашкаш :D - това включва PC с добри показатели ACER + монитор плосък екран SAMSUNG + аксесоари (клавиатура, мишка, колонки).
Цената включва и пълна гаранция за 3 години - не се учудвай, тук гаранцията е платена, ако не искаш да си платиш гаранция, имаш такава за 1 година, но ако нещо се развали по компютъра, може да се окаже, че сервизната база е в Торонто например и тогава става страшно - тъпо но е така :? .
Така че, без тази гаранция, цялото удоволствие излизаше 650-на долара. Разгледайте им сайта - много често има и по-дорбри промоции, просто трябва да се следи.
Това е накратко относно нашия пресен опит с купуването на компютър - някой друг съфорумец може да има и по-добри идеи от нас.
Дано с нещо да съм помогнала все пак. :P Разбира се, ако успеете да си пренесете вашия компютър (според мен няма да има никакъв проблем), спестявате доста пари. Ние в БГ имахме един умрял :lol: лаптоп и нямаше какво да взимаме тук като компютър освен него, така че, помислете и си преценете сами имайки малко информация за тукашната обстановка.
УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ! :thumbsup:
Последно промяна от DIMELBE на Съб Дек 09, 2006 11:33 am, променено общо 3 пъти.
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
pantera
Обратна връзка:

Мнение от pantera »

Нашият компютър го пренесохме на части .Нямаше проблеми .
Така си спестихме около 500 долара,което никак не е малко в началото.
Успех!
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Може да вземете частите без монитора, кутията и захранването.
Но ако дори не знаете какъв точно ви е копютъра, моя съвет е продавайте го, и си вземете друг тук.

Като се има предвид че ще ви трябва да си купите тук една кутия и захранване - 40-50$

http://www.tigerdirect.ca

на заглавната страница гледам някакъв комп за 239$
Също и 19 LCD за 170$.

Лаптоп също не е лоша идея. Има и по 600, 700$.
Ако сменяте квартирата ще ви е много удобно.

http://www.tigerdirect.ca/email/ca/em71 ... =ILC-FPM02
а тука гледам някакъв apple-ски лаптоп
за 380$
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
ivaeva
Обратна връзка:

Мнение от ivaeva »

като разглеждам офертите на bestbuy и ми се струва , че ако си закупиш от бг HP Compaq от Стемо, ще бъде все същото и ако си го купиш там. това което ми прави впечатление е, че не предлагат FSC или аз не видях , поне не в този сайт.
Аватар
ArchTyrael

Мнение от ArchTyrael »

Няма смисъл да се носи компютър поради простата причина, че ще ти трябва адаптер който струва около 50-60$ и е абсолутна глупост (дори незнам дали ще има възможност да захрани компютър). Тук компютрите са със същите цени като в България. Може да се намери много ефтин компютър.

Ето един сайт (едни от най-ефтините в областа на Монтреал), но проблема е че няма гаранция на компютъра, но частите си имат фирмени гаранций...

http://frostys.qc.ca/

Ефтини компютри има също в
http://www.microbytes.com/computer/ordinateur/index.php
България над всичко
ivaeva
Обратна връзка:

Мнение от ivaeva »

моля ви, бихте ли ме светнали защо е необходим адаптер, кое точно им е различно, не са ли на 220V или нещо с честотата не е същото???
Аватар
ArchTyrael

Мнение от ArchTyrael »

В Северна Америка се използва 120 волта, а не 220 както в Европа.
България над всичко
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

В Канада електромрежата е на 110 волта и честота 60 херца, докато в България е 220 волта и 50 херца. Според мнения във форума разликата в херцовете доста скъсява живота на електроуредите с електромотори. :beer:
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
ivaeva
Обратна връзка:

Мнение от ivaeva »

много thanx че ме светнахте. щото аз си мислех дали да неси взема един преносим HP Compaq, но поради гаранцията точно и поради факта че не се знае кога ще стане нашето заминаване, реших че няма смисъл , пък винаги може да си пренесеш инфото от комп. си чрез преносим хард. Хем няма да ти го таксуват и като багаж. Все пак 2-3 кг са си ценни като тръгнеш да събираш багажа. При тази разлика в характеристиките на тока, наистина не си заслужава да купуваш оттук
Аватар
c200

Мнение от c200 »

ArchTyrael написа:Няма смисъл да се носи компютър поради простата причина, че ще ти трябва адаптер който струва около 50-60$ и е абсолутна глупост (дори незнам дали ще има възможност да захрани компютър).
Не е баш така. На 90% от компютърните захранвания на десктоп-машините има отзад превключвател за 110/220 V, просто трябва да се провери. За лаптопите си пише на самото захранване, по-новите също са 110/220 В и 50/60 Хц.
Единственото нещо, което е необходимо в този случай е преходник от европейския щепсел към американския контакт, струва максимум 10$.
Иначе според мен ако е лаптоп, да се купува от Канада, иначе малко трудно с гаранцията. Ако си го имате вече, естествено ще го вземете. Ако е десктоп и върши работа - на части и в багажа, кутия и захранване няма смисъл да се мъкне. Ако е по-вехт - продавайте го, и тук има втора ръка машини и то на добри цени.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
ArchTyrael

Мнение от ArchTyrael »

c200 написа:
ArchTyrael написа:Няма смисъл да се носи компютър поради простата причина, че ще ти трябва адаптер който струва около 50-60$ и е абсолутна глупост (дори незнам дали ще има възможност да захрани компютър).
Не е баш така. На 90% от компютърните захранвания на десктоп-машините има отзад превключвател за 110/220 V, просто трябва да се провери. За лаптопите си пише на самото захранване, по-новите също са 110/220 В и 50/60 Хц.
Единственото нещо, което е необходимо в този случай е преходник от европейския щепсел към американския контакт, струва максимум 10$.
Иначе според мен ако е лаптоп, да се купува от Канада, иначе малко трудно с гаранцията. Ако си го имате вече, естествено ще го вземете. Ако е десктоп и върши работа - на части и в багажа, кутия и захранване няма смисъл да се мъкне. Ако е по-вехт - продавайте го, и тук има втора ръка машини и то на добри цени.
Няма такъв филм на българските компютри, колко компютъра са ми минали през ръцете в България, нито един няма опция на захранването от 110 - 220 или обратното. Тукашните имат, но не и в БГ. (поне аз не съм видял нито един компютър с такава опция)

Не съм и 100% обеден, че с части от България и захранване от тук, компютъра ще работи... (но за това не съм много сигурен тайкато не съм пробвал)
България над всичко
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ArchTyrael написа:Няма такъв филм на българските компютри, колко компютъра са ми минали през ръцете в България, нито един няма опция на захранването от 110 - 220 или обратното. Тукашните имат, но не и в БГ. (поне аз не съм видял нито един компютър с такава опция)

Не съм и 100% обеден, че с части от България и захранване от тук, компютъра ще работи... (но за това не съм много сигурен тайкато не съм пробвал)
Що бе, аз моя си го донесох барабар с кутията и захранването, купуван е преди години в БГ и го имаше този превключвател. Работи си без проблем.
Аватар
ArchTyrael

Мнение от ArchTyrael »

miteto написа:
ArchTyrael написа:Няма такъв филм на българските компютри, колко компютъра са ми минали през ръцете в България, нито един няма опция на захранването от 110 - 220 или обратното. Тукашните имат, но не и в БГ. (поне аз не съм видял нито един компютър с такава опция)

Що бе, аз моя си го донесох барабар с кутията и захранването, купуван е преди години в БГ и го имаше този превключвател. Работи си без проблем.

Аз лично не съм виждал на българските захранвания
България над всичко
Аватар
c200

Мнение от c200 »

ArchTyrael, нали уж си от бранша, погледни си отзад на компютъра.
Тук обикновено 220 V е скрито с лепенка, за да не пипат ръчички дето не разбират. По същата логика и в БГ е скрита позицията 110 V.
Освен това, както казах кутия и захранване няма смисъл да се мъкнат, и там и тук са по 20-30 лв.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Публикувай отговор