Може ли това да ми създаде проблем на летището?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
yyy

Може ли това да ми създаде проблем на летището?

Мнение от yyy »

Искам да попитам тези, които са преминали първоначалното кацане на канадска земя - дали е задължително да покажа на имиграционните сумата, с която влизам в Канада? И как, защото аз мисля да нося малка сума в себе си, а другите да си останат на сметката ми в България. Възможно ли е да се заядат, да не говорим за по-лошо - да ме върнат? Мога ли пак да си направя банкова референция, която да им покажа, ако я поискат?
Благодаря на всички, които могат да ми помогнат със съвет.
Аватар
dog

Мнение от dog »

В никакъв случай не си прави гердани от парите и не ги закачай на врата си като младоженец, това тук не се прави :lol:

А сега сериозно
Можеш да влезеш и само с 20 долара в джоба. По принцип тук хората се разплащат само с дебитни и кредитни карти и носенето на големи суми в брой най-малкото изглежда странно.
Никой няма да иска да му показваш парите си, така че си направи сметката да имаш достатъчно пари в брой за първите няколко дена или седмици а другите в пътнически чекове или в кредитна карта.
На границата казваш една определена сума която е около 3-4 хиляди или колкото ти смяташ и те ти я записват в документите.
Успех
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Hristova

Parite ...

Мнение от Hristova »

Не забравяй обаче да провериш колко е изискуемата сума за провинцията, в която отиваш!
Заключено