емиграция с две деца

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ivaeva
Обратна връзка:

емиграция с две деца

Мнение от ivaeva »

здравейте, приятели
много ми е приятно да чета форумите относно общите проблеми, които ни вълнуват. приятно е и малко тъжно, че ви откривам чак сега, дни преди успешното ни интервю. никога не съм се замисляла че може да съществува подобен сайт, който помага толкова много. аз и съпруга ми се бяхме забили в сайта на квебек и във федералния без да допусна, че има чисто българска "мафия", подготвяща много подробно такива като нас. все пак- по-добре късно , отколкото никога, нали. бих искала да ви се представя, а и по този начин да помогна и на други със скромния си опит. нашето интервю беше на 5ти дек. за да стигнем дотам, започнахме процедура от август и то май не много като наистина, но тогава изпратихме док. и таксата. месец след това получихме писмото с покана за интервю. аз незнам ИЗОБЩО фр., а съпруга ми е с много ниско, бейсик начално ниво. бях учудена че ни канят толкова бързо и изпаднах в паника, че няма да мога да кажа нищо, но това е вече история. в поканата пишеше да присъстват всички от сем., които ще емигрират. затова отидохме с 8месечното ни бебе и 7год. ни дъщеричка. Линда не беше изненадана, но преводачката ни каза че можело и без децата. честно казано, мина много леко и почти без притеснения от наша страна. изцяло преводачката водеше интервюто, в смисъл, че превеждаше всяка дума. това ме изуми и вече не бях оптимист, когато мадам започна да отпечатва сертификатите. вълнението е наистина голямо и се надявам всички, на които им предстои да го преживеят, да се радват както нас.
това което обаче ме притеснява са децата ми и тяхната (по-специално на голямата ми дъщеря) адаптация там. макар че има още доста неща да се случат докато стане време да заминем, аз , като една типична майка, започвам да се притеснявам за времето, в което ще кацнем там и няма да има къде точно да заведа децата си да си починат, или поне няма да знам къде точно отиваме. започва да се загнездва страх в мен, но той в никакъв случай не ме разколебава. ще бъда много по-спокойна, ако някой в подобно положение сподели своя опит и тревоги и ще ми е приятно да получа и вашата подкрепа.
искам да ви кажа, че ми е приятно че се запознавам с вас, ще намеря време да изчета всичко от форумите, за да ви опозная по-добре.
блогодаря ви, че сте тук, и че отделяте от времето си, за да споделяте вашите мечти. пожелавам на всички вас, те да се сбъднат и дори още по-хубави да бъдат в действителност.
ydd

Мнение от ydd »

Здрасти ivaeva,
и аз съм нов във форума и за това те моля ако можеш ли да дадеш малко инфо за вас , в смисъл какво сте завършили, опит и други важни, за да може да направим някъква преценка за шансовете ни защото другада седмица и ние ще подаваме документи с френския сме в началото, ходим на уроци но е трудно,имаме 2 деца, но се притесняваме дали ще се справим с френския,
Поздрави и успех нататък
ivaeva
Обратна връзка:

Мнение от ivaeva »

двамата със съпруга ми сме завършили ВИХВП,това е "единствения на Балканския полуостров" универстет по хранително вкусова промишленост. колкото високопарно звучи това в кавичките, толкова жалко е да си технолог в бг, но за щастие канада уважава тази професия. завършили сме преди 10 години (олеле, колко отдавна). съпругът ми е учил фр като ученик, а аз дори не бях сигурна за квебек, защото никога не съм учила този език, иначе с англ съм на ти.
мисля си, че успяхме на интервюто във вторник само заради специалностите,които имаме. все пак съпругът ми има стаж по специалността, докато аз по моята - нямам нито ден. защо не се тестваш онлайн, за да е по-сигурно. ние се тествахме в сайта на квебек и там ни излезе че може да кандидатстваме. седмица по-късно , изпратихме документи. два месеца по-късно минахме интервюто. всичко се случи много бързо. предимството ни беше това, че док. ни бяха готови, ние просто ги преснимахме и ги пратихме. но ако теста онлайн ви посочи че ставате (ние работихме само с англ. версия на сайта и дори всички док са ни на англ.), не се колебайте нито миг. успех
canat

Мнение от canat »

ivaeva,
ne se pritesniavai za dezata - tiahnata e nai-lsena, te sa tezi, koito nai-lesno se adaptirat.

Kazvam go sas sigurnost, zashtoto nie imame dete, koeto navsiakade se spravia barzo, lesno i s uspeh, vapreki, che sme smeniali strani,
ezizi i kulturi 3 pati (3 ezika vladee kato maichinia si, kato prodalzhava da govori, chete i pishe na tiah), a sega ni ochakva i Kanada (4-ti ezik).

Taka, che mislete za vas golemite, reshete tochno kade shte hodite (koia provinzia i koi grad), prouchete za kvartiri, rabota i smelo napred!
nikito

Мнение от nikito »

http://www.go-to-quebec.net/index02a.htm

ей тук може да си оцениш шансовете с българската таблица и да погледнеш дали професията ти не е от търсените.
успех
ivaeva
Обратна връзка:

Мнение от ivaeva »

благодаря, canat, за мен е много важна подкрепата. съвсем съм наясно че децата са много по-адаптивни , да, но от нас , родителите зависи да им осигурим спокойно развитие. впрочем, идеята е , че децата наистина трябва да са спокойни, щото в този първи клас на голямата ми дъщеря, ми се взе здравето и съня. много се надявам всичко при вас да е наред и да намерите своето място-кътче ваше. :)
Заключено