здравейте, приятели
много ми е приятно да чета форумите относно общите проблеми, които ни вълнуват. приятно е и малко тъжно, че ви откривам чак сега, дни преди успешното ни интервю. никога не съм се замисляла че може да съществува подобен сайт, който помага толкова много. аз и съпруга ми се бяхме забили в сайта на квебек и във федералния без да допусна, че има чисто българска "мафия", подготвяща много подробно такива като нас. все пак- по-добре късно , отколкото никога, нали. бих искала да ви се представя, а и по този начин да помогна и на други със скромния си опит. нашето интервю беше на 5ти дек. за да стигнем дотам, започнахме процедура от август и то май не много като наистина, но тогава изпратихме док. и таксата. месец след това получихме писмото с покана за интервю. аз незнам ИЗОБЩО фр., а съпруга ми е с много ниско, бейсик начално ниво. бях учудена че ни канят толкова бързо и изпаднах в паника, че няма да мога да кажа нищо, но това е вече история. в поканата пишеше да присъстват всички от сем., които ще емигрират. затова отидохме с 8месечното ни бебе и 7год. ни дъщеричка. Линда не беше изненадана, но преводачката ни каза че можело и без децата. честно казано, мина много леко и почти без притеснения от наша страна. изцяло преводачката водеше интервюто, в смисъл, че превеждаше всяка дума. това ме изуми и вече не бях оптимист, когато мадам започна да отпечатва сертификатите. вълнението е наистина голямо и се надявам всички, на които им предстои да го преживеят, да се радват както нас.
това което обаче ме притеснява са децата ми и тяхната (по-специално на голямата ми дъщеря) адаптация там. макар че има още доста неща да се случат докато стане време да заминем, аз , като една типична майка, започвам да се притеснявам за времето, в което ще кацнем там и няма да има къде точно да заведа децата си да си починат, или поне няма да знам къде точно отиваме. започва да се загнездва страх в мен, но той в никакъв случай не ме разколебава. ще бъда много по-спокойна, ако някой в подобно положение сподели своя опит и тревоги и ще ми е приятно да получа и вашата подкрепа.
искам да ви кажа, че ми е приятно че се запознавам с вас, ще намеря време да изчета всичко от форумите, за да ви опозная по-добре.
блогодаря ви, че сте тук, и че отделяте от времето си, за да споделяте вашите мечти. пожелавам на всички вас, те да се сбъднат и дори още по-хубави да бъдат в действителност.
емиграция с две деца
Здрасти ivaeva,
и аз съм нов във форума и за това те моля ако можеш ли да дадеш малко инфо за вас , в смисъл какво сте завършили, опит и други важни, за да може да направим някъква преценка за шансовете ни защото другада седмица и ние ще подаваме документи с френския сме в началото, ходим на уроци но е трудно,имаме 2 деца, но се притесняваме дали ще се справим с френския,
Поздрави и успех нататък
и аз съм нов във форума и за това те моля ако можеш ли да дадеш малко инфо за вас , в смисъл какво сте завършили, опит и други важни, за да може да направим някъква преценка за шансовете ни защото другада седмица и ние ще подаваме документи с френския сме в началото, ходим на уроци но е трудно,имаме 2 деца, но се притесняваме дали ще се справим с френския,
Поздрави и успех нататък
двамата със съпруга ми сме завършили ВИХВП,това е "единствения на Балканския полуостров" универстет по хранително вкусова промишленост. колкото високопарно звучи това в кавичките, толкова жалко е да си технолог в бг, но за щастие канада уважава тази професия. завършили сме преди 10 години (олеле, колко отдавна). съпругът ми е учил фр като ученик, а аз дори не бях сигурна за квебек, защото никога не съм учила този език, иначе с англ съм на ти.
мисля си, че успяхме на интервюто във вторник само заради специалностите,които имаме. все пак съпругът ми има стаж по специалността, докато аз по моята - нямам нито ден. защо не се тестваш онлайн, за да е по-сигурно. ние се тествахме в сайта на квебек и там ни излезе че може да кандидатстваме. седмица по-късно , изпратихме документи. два месеца по-късно минахме интервюто. всичко се случи много бързо. предимството ни беше това, че док. ни бяха готови, ние просто ги преснимахме и ги пратихме. но ако теста онлайн ви посочи че ставате (ние работихме само с англ. версия на сайта и дори всички док са ни на англ.), не се колебайте нито миг. успех
мисля си, че успяхме на интервюто във вторник само заради специалностите,които имаме. все пак съпругът ми има стаж по специалността, докато аз по моята - нямам нито ден. защо не се тестваш онлайн, за да е по-сигурно. ние се тествахме в сайта на квебек и там ни излезе че може да кандидатстваме. седмица по-късно , изпратихме документи. два месеца по-късно минахме интервюто. всичко се случи много бързо. предимството ни беше това, че док. ни бяха готови, ние просто ги преснимахме и ги пратихме. но ако теста онлайн ви посочи че ставате (ние работихме само с англ. версия на сайта и дори всички док са ни на англ.), не се колебайте нито миг. успех
ivaeva,
ne se pritesniavai za dezata - tiahnata e nai-lsena, te sa tezi, koito nai-lesno se adaptirat.
Kazvam go sas sigurnost, zashtoto nie imame dete, koeto navsiakade se spravia barzo, lesno i s uspeh, vapreki, che sme smeniali strani,
ezizi i kulturi 3 pati (3 ezika vladee kato maichinia si, kato prodalzhava da govori, chete i pishe na tiah), a sega ni ochakva i Kanada (4-ti ezik).
Taka, che mislete za vas golemite, reshete tochno kade shte hodite (koia provinzia i koi grad), prouchete za kvartiri, rabota i smelo napred!
ne se pritesniavai za dezata - tiahnata e nai-lsena, te sa tezi, koito nai-lesno se adaptirat.
Kazvam go sas sigurnost, zashtoto nie imame dete, koeto navsiakade se spravia barzo, lesno i s uspeh, vapreki, che sme smeniali strani,
ezizi i kulturi 3 pati (3 ezika vladee kato maichinia si, kato prodalzhava da govori, chete i pishe na tiah), a sega ni ochakva i Kanada (4-ti ezik).
Taka, che mislete za vas golemite, reshete tochno kade shte hodite (koia provinzia i koi grad), prouchete za kvartiri, rabota i smelo napred!
http://www.go-to-quebec.net/index02a.htm
ей тук може да си оцениш шансовете с българската таблица и да погледнеш дали професията ти не е от търсените.
успех
ей тук може да си оцениш шансовете с българската таблица и да погледнеш дали професията ти не е от търсените.
успех
благодаря, canat, за мен е много важна подкрепата. съвсем съм наясно че децата са много по-адаптивни , да, но от нас , родителите зависи да им осигурим спокойно развитие. впрочем, идеята е , че децата наистина трябва да са спокойни, щото в този първи клас на голямата ми дъщеря, ми се взе здравето и съня. много се надявам всичко при вас да е наред и да намерите своето място-кътче ваше.