Здравейте,съфорумци/леле как комунистически звучи:)/
Описвам ви моето успешно интервю в ранният нечовешки час 09ч. на 04.декември/понеделник/
След като преводачката ме покани, интервюто ми започна към 0920 след известно закъснение от моя и тяхна страна

Атмосферата е наистина доста предразполагаща,мадам ме пита основно по документите като най-много се изкефи на "нарисуваният" ми с печати и визи паспорт.Тук държа да подчертая ,че работата ми като 2-ри пом.капитан е свързана с адски много пътуване по море,въздух и суша.Свери си оригиналите на документите,пита ме за средното образование/монтьор на ел.оборудване/ и дали имам стаж като такъв.После ме попита на английски коя страна ми харесва най-много.
И като се метнах/а си мислех че съм го позабравил английския

/Обясних и на чист английски език,че си харесвам моята страна България,но не харесвам начина по който тя се управлява от "политиците" и за което искам да се установя в провинция Квебек/Монтреал/ където имам приятел. Тя ме слушаше през цялото време и понякога ми задаваше странични въпроси, въпреки че си пишеше на лаптопа през цялото време.Много се учуди на факта че съм работил по 84часа на седмица при това в английска и норвежка компания ама и обясних че дискриминацията в Европа спрямо нас е голяма!После ме поразпита на френски какво знам за Квебек и Канада.
И така докато си пишеше и усмихваше ми каза "vous etes acceptez"

В 0955 вече си имах разпечатани сертификати
При мен нещата бяха доста предвидими имайки впредвид професия,стаж и т.н.
ИМАЙТЕ ВПРЕДВИД,ЧЕ МАДАМ ЗАБЕЛЯЗВА ОСНОВНО МОТИВАЦИАТА ВИ!!!
Изненадата за мен беше като си погледнах сертификата на който имах "F" въпреки граматическите грешки който допусках.Държа да подчертая че преводачката следи много внимателмо разговора ама се наложи да я ползвам само веднъж и то след като вече бях приет.На мадам и е пределно ясно че ще си усъвършенствуваме"квебекарския"френски там.
Искам да БЛАГОДАРЯ на учителката по френски при коята се подготвях Марина Гаристова.
Успех на всички на които им предстои интервю тази сесия:)))))
П.С
Айде стига съм писал че ще ми се стопли бирата