Успяхмеееее :))))

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
dtodorova

Успяхмеееее :))))

Мнение от dtodorova »

Здравейте на всички!
Дойде и нашият ред да се похвалим с успешно интервю! :)
Ето първо малко информация за нас: аз, водеща, 27 г. инженер, без трудов стаж по специалността, френски 7/7, английски 10/10; половинката, 40 г., икономист с 6 месеца стаж по специалността, френски 5/5, английски 5/5
Бяхме на познатото място днес в 9 ч. Влязохме в 9.10 ч. и излязохме със сертификати в 9.55 ч.
Мадам се движеше по документите и тук там питаше какви са ни били задълженията в някой фирма. Пита: защо Квебек, какво правя в свободното си време. Тук, разбира се, успях да наместя предварително подготвения за разказване филм :) Съпругът ми го пита какво е правил снощи. Това бяха страничните въпроси на френски. На английски ме пита какво точно съм работила в Англия миналата година. Незнам какви нива на езиците успяхме да защитим :nenam: На два пъти се пооплетохме и аз и съпругът ми, но това не се оказа фатално! Не можахме да си кажем и една десета от репетираните думички :)
Като цяло, имам чувството, че тази жена е сложена там, за да ни казва: Приети сте :)
Наистина няма нужда да се притеснявате. На мен май точно това ми попречи; гласът и ръцете ми трепереха през цялото време и затова се оплетох. :oops:
Късмет на всички, на които предстои интервю, а на всички минали - успех в процедурата!
П.П. Извинявам се, ако звуча разхвърляно, но още не мога да си събера мислите от радост! Ако някой има въпроси, с удоволствие ще помогна!
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

Честито и успех по нататък :beer2:
Дано форума да е помогнал до някаква степен
В Канада от 24.05.2008
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Ама, че съм! :oops:
Забравих да благодаря на всички за подкрепата и споделения опит! :) Форумът ми помогна изключително много и се радвам, че има хора, като вас!
Благодаря ви!!! :thumbsup:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Браво! Успех и късмет!
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Честито!
:beer: П.С. Не беше ли ти госпожата с "калпавия" съпруг дето не иска да учи френски? 8)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

ivanko13 написа:Честито!
:beer: П.С. Не беше ли ти госпожата с "калпавия" съпруг дето не иска да учи френски? 8)
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
vsiko e dobre kogato svar6va dobre v Canada 6te mu pili na glavata se ga e rano :wink:
Нема, нема току си $#% майката.
Описание на гейзер от прост човек
http://vbox7.com/play:c94fc5bb
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Да, аз съм тази госпожа :wink:
Наистина на този етап е важно, че минахме! Освен това, се оказа, че господин "съпругът ми" е решил преди да тръгнем, да мине поне по едно ниво на френски и английски :shock: Май е осъзнал важността да говориш езика! Тук голяма заслуга има нашата учителка Таня Маркова! ТАНЧЕ, БЛАГОДАРИМ ТИ за професионализма и търпението :)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

оставам с впечатлението че не се познавате добре
:shock:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Бравооооооооооооо! :P Успехи и много късмет!
Целувки от нас!
Ели и Мишо
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Чакай да видя разбрал ли съм добре? Момиче на 27 без стаж и 'чичка' на 40 с 6 м стаж и с три думи на кръст на франсе минават, а? :beer: :beer: :beer:

Защо някой от тия дето обесняваха на Тодорова колко трудно било и колко ниски им били шансовете не каже нещо сега? :evil:

Закопчайте поста на момичето като важна тема, да престанат да се притесняват съфорумците. Квебек иска имигранти и ако не се изданите много здраво всички ще го вземете сертификата!

:beer2: Много се радвам за Вас. Успех и по-нататък!
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
IronMan
Обратна връзка:

Мнение от IronMan »

dtodorova, би ли ми казала хронологично стъпките които направи за да се стигне до одобряването ти. Смисъл кога реши, кога подаде документи, колко време чака, какви пари даде. Основните линии по които се движи тая програма. И не на последно място сега като стягате багажа, какво знаете за мястото където сте се запътили? Къде ще живеете, в каква квартира, какво ще работите, колко ще ви струва това или онова, колко пари е минимума който трябва да иматеи други ако се сетиш. :D
no pain, no gain
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

IronMan,dtodorova сега ще празнува щастливото събитие.Всеки минава през по-лесен и или по-труден път до заветните сертификати/зависи от шанса/ .Прочети това www.go-to-quebec.com

там е всичко,което питаш.
Успех!
Аватар
IronMan
Обратна връзка:

Мнение от IronMan »

estoyanova, благодаря ти за линка. :D
Виждам че е за Квебек, питам се защо това място от голямата Канада е в устите на повечето в този форум? С какво то е по-добро от други региони? За там ли само набират емигранти?
no pain, no gain
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

След като се поуспокоих, ми изплуват още подробности :)
Мадам Линда говореше бързичко и тук-там изпусках смисъла :? , но тя повтаря по различни начини и прави всичко възможно да я разберете без да използва преводачката. Но ако това се окаже Мисията невъзможна :lol: се обръща и към преводачката!
Линда гледа да измъкне всичко, което може да бъде във ваша полза! Аз нямам стаж като инженер, но пък имам 6 години опит на позиции като: офис мениджър, асистент, секретарка и т.н. По този случай, мадам ме писа в сертификата с търсена професия: Секретарка в сферата на правото и медицинските услуги!
А съпругът ми, (който е на 40 г, но не бих казала че е "чиче" :wink: ) по средно образование е стругар, има няколко години стаж като такъв и може би и това е било някакъв + :nenam:
С две думи, тези на които им предстои интервю с Линда, не мисля че има нужда да се притесняват!
Късмет и успех на всички!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

IronMan ,не става въпрос,че Квебек е по-добър.С тази виза можеш да влезеш където поискаш в Канада.Въпросът е в това,че само тази процедура отнема точно 11 месеца в момента + - разбира се,но в рамките на нормалното.Т.е. от подаване до взимане на заветните визи минава точно 1 година.
Заключено