Квебекците стават нация!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Penelope

Квебекците стават нация!!!

Мнение от Penelope »

цитирам дословно от Пловдивски вестник:
Канадският премиер Стивън Харпър призова в реч пред парламента на страната франкофонското население на провинция Квебек да бъде признато за "отделна нация в рамките на Канада", съобщава The Washington Times. Предложението, което премиерът обеща да внесе за разглеждане от Камарата на общините в рамките на деня, по думите му, трябва да спре прокарването на законопроекта на националистическия Блок на квебекците, които са привърженици на отделянето на провинция Квебек от Канада. В предложението на Блока на сепаратистите, което трябва да бъде внесено за разглеждане в Камарата на общините, се съдържа искането квебекците да бъдат признати за самостоятелна нация, без изобщо да се споменава Канада в каквато и да е връзка.
nikito

Мнение от nikito »

тази тема се чепка вече в живот в квебек подфорум.
Аватар
Penelope

Мнение от Penelope »

пуснала съм темата тук, защото това касае и имигрантите, а не всички влизат в "Живот в Квебек"
BMO
Обратна връзка:

И снощи казаха по телевизията

Мнение от BMO »

Че вече няма да искат да се отделят от Канада. Каза го лидера на квебекската партия ( не и знам точното име). А и не знам дали има някакво значение. Особенно при first nation people всяко племе е отделна нация.
Заключено