Здравейте уважаеми съфорумци,
Спешно се нуждая от вашата компетентна помощ! Сагата е дълга и поучителна, но важното накрая е резултатът, а той за съжаление засега е негативен. Преди два дни получихме писмо с отказ поради недостиг на точки. Според FICHE D'ÉVALUATION събираме общо 55 точки, като оценяването е изцяло по новите правила. Малшанс за нас, защото когато подавахме документите през юли събирахме около 65 точки, но поради игра на съдбата не успяхме да се включим за оценяване по старата таблица. По ирония на съдбата, съфорумци, подали след нас документи вече са на интервю или такива им предстоят. Но за нас явно няма да е леко. Имаме 90 дни да предсатвим допълнителни документи, които биха могли да предизвикат преразглеждане на нашия случай и ново оценяване. По всички показатели имаме максимума, който може да се даде, но по важни критерии като възраст имам 2 т, а образованието и професията ми за съжаление вече не са сред търсените. Аз съм компютърен инженер с дълъг стаж, а конкретно по специалността имам повече от 5 г работа с LAN. Сега обаче тази професия и образование не са търсени и имам 0 точки за тях. За повишаване нивото на френски в този срок е абсурдно да се мисли, имайки предвид, че са ми дали почти максимума за моите възможности. Единствената възможност гледайки изпратения документ е да представя в този срок валидна оферта за работа. Това ще ми даде допълнително 5 т, ако е за Монреал и 10 точки ако офертата е за регион извън Монреал. Четох във форума за представени на интервютата по десетина оферти и затова имам някаква надежда да успея. Моля тези от вас, които имат надеждна информация къде мога да потърся такива предложения да пишат във форума. Това е последната надежда за нас. Моля, помогнете!
Molq speshno za pomosht
Molq speshno za pomosht
DCS - 28.07.2006
Accusé de réception - 07.09.2006 (минус 35CAD)
Чек за 40 CAD - 11.09.2006 (5 CAD бонус за Québec)
Accusé de réception complémentaire - 03.10.2006
Писмо с отказ поради недостиг на точки -16.11.2006 г.
Accusé de réception - 07.09.2006 (минус 35CAD)
Чек за 40 CAD - 11.09.2006 (5 CAD бонус за Québec)
Писмо с отказ поради недостиг на точки -16.11.2006 г.
Здравей,
Спокойно, всичко ще бъде наред.
Аман от неграмотни чиновници, независимо от произхода и образованието им. Имаш всички права да се бориш. Ние сме с теб.
Напиши им едно любезно и категорично писмо. От сорта:
Уважаеми...
Когато си подадох документите на 28.07.2006, бяха в сила старите правила за атестиране, които се промениха след 16.10.2006. Във връзка с това искам да изчислите наново точките, които в моя случай са достатъчни, за да бъда поканен на интервю. С писмото, което получих на 16.11.2006, считам че са нарушени правата ми, тъй като моята кандидатура е разгледана по правилата влезли в сила след 16.10.2006.
Искам най-любезно да ви уведомя, че ще се жалвам до по-горна инстанция и изискванията са ми или досието ми да бъде разгледано по правилата, които са били в сила, в момента на получаване на кандидатурата от Вас или да възстановите сумата, която е била заплатена за разглеждане на досието ми.
Не се съмнявам, че ще бъде взето най-правилното и справедливо решение по моето досие.
Най-любезно ви любезно ви моля, да приемете...стандартен край
Спокойно, всичко ще бъде наред.
Аман от неграмотни чиновници, независимо от произхода и образованието им. Имаш всички права да се бориш. Ние сме с теб.
Напиши им едно любезно и категорично писмо. От сорта:
Уважаеми...
Когато си подадох документите на 28.07.2006, бяха в сила старите правила за атестиране, които се промениха след 16.10.2006. Във връзка с това искам да изчислите наново точките, които в моя случай са достатъчни, за да бъда поканен на интервю. С писмото, което получих на 16.11.2006, считам че са нарушени правата ми, тъй като моята кандидатура е разгледана по правилата влезли в сила след 16.10.2006.
Искам най-любезно да ви уведомя, че ще се жалвам до по-горна инстанция и изискванията са ми или досието ми да бъде разгледано по правилата, които са били в сила, в момента на получаване на кандидатурата от Вас или да възстановите сумата, която е била заплатена за разглеждане на досието ми.
Не се съмнявам, че ще бъде взето най-правилното и справедливо решение по моето досие.
Най-любезно ви любезно ви моля, да приемете...стандартен край
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Колко точки събирате, ако размените кандитатите (водещ, придружаващ)? А за офертите за работа, в повечето случаи кандидатите преставят разпечатки от интернет на обяви. На нашето интервю ние показахме писмо от фирма в Монреал, в което се загатваше за възможност за работа и беше подписано от българин живеещ там, но мадам не хареса писмото и ни го върна. Добре че за нас това не беше фатално. Така че ако искаш да ти дадат точки, предложението трябва да е сериозно и конкректно за теб. Най- добре е предварителен договор. Разбира се това се орежда трудно, защото заминаватето ти не е сигурно и в най- добрия случай ще е след 6 месеца.
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
(Einstein)
Понеже видях:
смятам че Миленка е права. Имаш пълното право да се жалваш,
защото досието ти е заведено преди 16.10.2006. Аз лично гледах, че стария онлайн тест беше валиден до 15.10.2006 вечерта. Грешката е при тях и би трябвало да ви оценяват по старите критерии. Дори не би трябвало да искаш парите си, а само да те оценят със старите точки. Нашето интервю беше на 17.10.2006 (един ден след новите правила), но не разбрахме как точно ни оцениха. Моята професия е подобна и бях много притеснен. Добре че всичко мина добре. От други кандидатстващи разбрах, че са ги оценявали (на интервюто) по двата начина и са избирали по добрия за тях.
смятам че Миленка е права. Имаш пълното право да се жалваш,
защото досието ти е заведено преди 16.10.2006. Аз лично гледах, че стария онлайн тест беше валиден до 15.10.2006 вечерта. Грешката е при тях и би трябвало да ви оценяват по старите критерии. Дори не би трябвало да искаш парите си, а само да те оценят със старите точки. Нашето интервю беше на 17.10.2006 (един ден след новите правила), но не разбрахме как точно ни оцениха. Моята професия е подобна и бях много притеснен. Добре че всичко мина добре. От други кандидатстващи разбрах, че са ги оценявали (на интервюто) по двата начина и са избирали по добрия за тях.
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
(Einstein)
И им цитирай ето това, но не забравяй че в действителност няма как да не те оценяват по новите професии, САМО ТЕ СА ПО НОВАТА СИСТЕМА ЗА ПОДАЛИТЕ ПРЕДИ 16.10. За всяко друго нещо трябва да те оценяват по старата система
Demandes déposées avant le 16 octobre 2006 seulement
Si vous avez déposé votre demande avant le 16 octobre 2006 (date d'entrée en vigueur de la nouvelle grille de sélection), votre dossier sera également examiné, s'il y a lieu, avec la grille de sélection qui prévalait avant cette date. Dans ce cas, la Liste des professions en demande au Québec pour 2006 et la Liste des formations privilégiées pour 2006, mises à jour le 15 octobre 2006, s'appliqueront.
Взето е от техния сайт за емиграция в квебек от ето тук:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
Успех!
Demandes déposées avant le 16 octobre 2006 seulement
Si vous avez déposé votre demande avant le 16 octobre 2006 (date d'entrée en vigueur de la nouvelle grille de sélection), votre dossier sera également examiné, s'il y a lieu, avec la grille de sélection qui prévalait avant cette date. Dans ce cas, la Liste des professions en demande au Québec pour 2006 et la Liste des formations privilégiées pour 2006, mises à jour le 15 octobre 2006, s'appliqueront.
Взето е от техния сайт за емиграция в квебек от ето тук:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
Успех!
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано

Re
Vse pak se okazva che vsichki na koito se obrabotvat doks sled 16.10.2006 nezavisimo che sa gi izpratili predi tazi data sa po novite oravila daje i na sega protichastite interviuta se oceniava po novata sistema.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Здравей!много нелепа ситуация,но според мен каквото и да направиш ,те ще те оценяват по новата система.И да им пишеш,и да не им пишеш-те ще си знаят едно.
Това,което можеш да направиш е-търсачка в Google В Монтреал се намират едни от най-големите Rogers ,Fido ,пиши им директно.Намери интернет адреса и пробвай.Обратната връзка от тях я изпринти и изпрати във Виена,това ще покаже,че проявяват интерес към теб.На моето интервю във федералната част се впечатлиха например,че Fido ми е върнал отговор и ме похвалиха за старанието да търся.
Направи си селекция в твоята област и действай веднага!
Успех ти желая от сърце~
Това,което можеш да направиш е-търсачка в Google В Монтреал се намират едни от най-големите Rogers ,Fido ,пиши им директно.Намери интернет адреса и пробвай.Обратната връзка от тях я изпринти и изпрати във Виена,това ще покаже,че проявяват интерес към теб.На моето интервю във федералната част се впечатлиха например,че Fido ми е върнал отговор и ме похвалиха за старанието да търся.
Направи си селекция в твоята област и действай веднага!
Успех ти желая от сърце~
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ