alen vid написа:Първо не съм бил на социял ,докато бях в Квебек. - бачкал съм
Второ,не съм бил и на пици да разнасям.
Трето не съм учил френски в Кебек.
Но за плащането си прав : в Кебек бях на 13 долара на 4ас - НОЩЕН труд /от там и идат 1-2 $ д'ю плю / , а тук в Калгари започнах на 13 долара на час - дневно работно време и плюс това работя в сферата на това което, съм работил и в България. - а и да ти кажа след третия месец съм вече на 14 долара на 4ас , 15 долара на час обаче ще ги стигна чак след 6 месец /поне така пише в договора с фирмата /
Аз лично съм си много доволен , виж за други не отговарям.
А , виждам - спец си на обобщенията от рода ,:
" - Кой къде беше на социал и пици отиде там "
та в тоя ред на мисли да те питам , - ти на социял бил ли си досега в Монтреал ?
Това със социала и пиците беше нарицателно. Дали пици, или друга работа за 10-12-13$ горе долу все тая. Ясно е че пиците и социала не са единствените професии.
15те $ хубаво ще ги стигнеш, това ми беше и мисълта.
Това исках и да кажа - който иска 15-20 да отива.
Това обаче не означава автоматично, че ако си със 70 000$ в Монреал, непременно в Калгари ще се удвоят.
Един произволен сърч преди 2-3 мес в monster.ca за ИТ работа за Торонто ми изкара 40 свободни и предлагащи се позиции
За Калгари ми излезе цифром и словом ЕДНА позиция. Та бума е преди всичко в general работата.
т.е. примерно от 16 хил в Монреал, може да идеш на 24 хил в Калгари.
Като голяма част от въпросните 8 в повече отиват за по големите наеми и разходи за кола. За купуване на къща трудно ще стигнат.
Който иска обаче от 70 хил да скочи на 140 (наистина да ти излезе сметката от разликата в разходите в 2 та града), не става.
Много сметки станаха, абе нещата са прости, ама като тръгнеш да ги описваш още по просто за да се схване и става дълга и широка.
бтв аз за щастие вече не работя в сферата на това което съм работил в БГ. От 1г уча и продължавам, и започнах работа по новата си специалност, (ИТ) (за повече от 15$)
След още 2-3 г като завърша предполагам ще е и повече.
Образованието ми излиза напълно безплатно, а и почти целите ми разходи се покриват от стипендията, благодарение на факта, че съм в Монреал. Не съм убеден, че ще е същото в Калгари.
Всъщност всеки сам си решава. Влакове много. (или май по-актуално е самолоети)