И ние минахме!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
LyuboK

И ние минахме!

Мнение от LyuboK »

Здравейте, съфорумници,
Чуствам се длъжен към всички кито ми помогнха със своите съвети и кам тези които им предстои интревю в близките дни или часове, така че искам да спделя своят опит за интрвюто
Започнахме в 10:00. Интервюиращата (Linda Bouchard) е много любезна, характерно за нея е че задава един два странични въпроса. Иначе всичко друго е стандартно-документи, мотивация, защо Квебек, познания за Квебек. На трудавата книжка казва carnet de travail (не съм сигурен в изписването).
Аз казах че основната причина да емигриаме е нестабилната икономика на България, и стандартните нещта за Квебек. Казах също че сме избрали Квебек заради добрата имиграционна система. Тя веднага ме попита "какво е това добра емигриционна система?". Отговорих стандартни неща-добро посрещане, добра интеграция, има министерство на имиграцията, centres loucaux d'emploi. За познанията за Квебек говорих каквото знам без да ме пита допълнителни въпроси. Попита ме откъде съм черпил инфорамция-казах и че от официалния саит, мисля че това и хареса.
За стандартните въпроси толкова. Мисля че голям интерес представляват общите въпроси. Знаехме, че мадам Bouchard пита и странични въпроси, но не сме поготвяли нещо специално. Сутринта преди да тръгнем аз се подготвих малко, но знаех че не се знае какво ще ме пита. Соред мен най-много пита за Loisirs и какви филми сте гледали, кой е последния вилм. Аз отговорих, че през свободното си време гледам телевизия и спортувам-надявах се да ме пита за спорта защото бях подготвен, но не-питаме какво обичам да гледам по телевизията. Знаех че ако кажа филми щеше да ме накара да разказвам някой филм, затова сякаш интуицията ме накара да кажа че гледам политически предавания. А-а обичате политика? - не! не я обичам но ми е интересна;-Е добре кажете ми нещо за политиката?-Аз контрирах-за България или за света?-За България.-Казах и че скоро в Бъгария е имало президентски избори, че сме избрали пак Първанов. Слава богу не ме пита за кой съм гласувал. Казах и други неща свързани с икономиката и демокрацията-че не сме ги достигнали още На англииски ме пита дали гледам филми-(О не пак филми)Не!!!-отговарям твърдо! А какво спортувате-казах че обичам тенис, футбол. Тенис?-Защо тенис?-Индивидуална игра, има сърeвнование, динамична и т. н. Какво правихте вчера (англ.)-Подготвях се за интерюто, учих френски, ходих до супера да си купя витамини за интервюто (това го казах като шега).
Към жена ми: Какво правите в свободното си време-грижа се за дъщеря ми -как се грижите за нея?-къпя я, рахождам я, храня я. Жена ми каза че гледаме TV5-O, добре! какво гледате?-радио канада-Кога започва, разбирате ли какво се говори, разбирате ли с квебекския акцент. Как протича един ваш час по мусика?
Накрая ни похвали за добрия френски и ни каза че сме приети. Ние не изпозвахме преводач просто не ни се наложи.
Няколко думи за нас. Аз-водещ 31 г., 6-6;6-6 асистент-УАСГ-стрителен инженер 5,5 години трудов стаж по специалността от които 4 в УАСГ (не знам дали ги призна като стаж като инжинер). Жена ми- 31 г. 6-5;6-5 музикален педагог 1,5 год. като преподавател. Подготовка по френски 1,5 години в три различни школи (не институт франсе) и индивидуални уроци (сменихме 4 учитела). Поготовка по панорама 1 (много добра) и всевъзможни други въпроси свалени от нашия форум (някои си ги измислихме сами).
Бъдете уверени, жената е много добронамерена, за стандартните въпроси не се бойте няма нищо особено (все пак трябва да сте предвидили всички проблеми по документите и да можете да отговорите). Що се отнася до страничните въпроси-трябва да си подготвите нещо-спорт, филм, предаване и да сте готови-мисля че така няма да има проблеми. Може да ви пита каво сте яли ози ден, или нещо друго-незнам.
Направи ми впечатление, че много се влияе от отговорите-това е и предимство и недостатък. Предимството че до известна степен можете да владеете ситуцията и да използвате без проблеми заучени неща. Бъдете артисти-усмихнати, приветливи, приятелски настроени, играйте добре своята роля на инервюиран, ако можете шегувайте се.
Успех на всички!!!
Благодаря на всички съфорумници, които ми помогнаха-съединението прави силата!!!
Благодарим и на нашата най-добра учителка Рада-един изклучителен професионалист!
Ще отговоря на всички въпроси. Засега Чао!
arci

Мнение от arci »

Честито!! :thumbsup: Само такива новини да се чуват за напред.
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

браво..само напред..
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
canat

Мнение от canat »

LyuboK, bravo!
i blagodaria za podrobnata informazia!
Jean

Мнение от Jean »

Честито и от нас!!!
Идва май момента на почерпките... :beer: Наздраве и само напред!
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

Честито, LyuboK

:wave:
Успех и занапред!

А пита ли за история или политика?
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
nesi17

zakasnenie na data za intervu

Мнение от nesi17 »

4estito i goliamo bravo,uspeh za napred v procedurata!!!
az sam nova v foruma i iskam da vi pomolia da mi otgovorite:
podadohme dokumenti na 22.05.2006
polu4ihme pismo 4e 6te badem pokaneni na intervu vtorata polovina na 2006
NO vse o6te niamame data za intervu!!!
imali niakoi sas takova zakasnenie??? :wink:
canat

Мнение от canat »

Nesi 17,
Pishete im liubezen e-mail i pitaite.
Nie sashto chakahme pochti 2 meseza sled Accuse de reception, sled koeto
se nakanihme da im pishem e-mail i da pitame kakvo stava.
Dnes ni otgovoriha, che ni bili pratili pismo predi poveche ot mesez s iskane za dopalnitelni documenti! :?
Taka, che ne se priesniavaite, ami pishete libezni e-maili na frenski s vashite vaprosi!
LyuboK

Мнение от LyuboK »

Мадам ме пита дали знам нещо за Квебек. Казах и каквото знам и не ме е питала допълнителни въпроси. Говорих за територията, за географията и населението. Спред мен интервюиращата не се интересува токова от съдържанието на това което казвате, важно е да говорите дори и с грешки. Естествено че вашият отговор може да предизвика други въпроси, но всичко си е късмет. Говорете без да се притеснявате тя цени това. Забравих да пиша да си подготвите оферти за работи и да можете да се аргументирате за тях.
Успех!
desisa

Мнение от desisa »

Честито и от нас!!!
Попътен вятър!
Много късмет и лека процедура занапред!!! :P :beer:
-------------------------------------------------------
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Браво и честито!!! :P
Докато се усмихнеш...се озъбиш!