Za klimata v kanadskite provincii.
Za klimata v kanadskite provincii.
Alo kauboicite ,alo Alberta,k'vo stava pri vas bre.O6te ne e do6la zimata i slojihte gumenite botu6i i u6ankite .Kak e na -15C i 15sm snqg.Ne 4e pri nas e cafnalo i varzalo,stanahme kato Vankuver,ot dve sedmici vali ili rami neprekasnato dajd i temperaturite ne padat pod +10 ,no smqtam da se opravime. 

Re: Za klimata v kanadskite provincii.
Бате, ноември си е типичен зимен месец в Алберта. В Calgary след като една седмица температурите бяха между -5 и -15 градуса духна шинука и 3 дена беше +15. Сега пак застудия и утре вечер идва пак шинук. Като почнат виелиците и снежните бури в Монтреал се обади пак.bateto написа:Alo kauboicite ,alo Alberta,k'vo stava pri vas bre.O6te ne e do6la zimata i slojihte gumenite botu6i i u6ankite .Kak e na -15C i 15sm snqg.Ne 4e pri nas e cafnalo i varzalo,stanahme kato Vankuver,ot dve sedmici vali ili rami neprekasnato dajd i temperaturite ne padat pod +10 ,no smqtam da se opravime.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
ALbertata
Bate, moje da ni marznat .... obache vratovete sa i portfeilite sa ni debeli
)

Never give up !
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr.
Portfeilite sa vi debeli vremenno dokato ne si kupite kasta, posle ste vi otanejat i portfeilite s tezi rastjasti po 40 % na godina tseni na kasti tam.
Togava hem ste zaznete ot stud hem rabota na east ste pochnete da tarsite za da si plastate mortgaga.
Hullboy
Portfeilite sa vi debeli vremenno dokato ne si kupite kasta, posle ste vi otanejat i portfeilite s tezi rastjasti po 40 % na godina tseni na kasti tam.
Togava hem ste zaznete ot stud hem rabota na east ste pochnete da tarsite za da si plastate mortgaga.

Hullboy
- simplyaven
- Обратна връзка:
след като видях и аз тоз прекрасен ненагледен град - Калгари
, да кажа:
1. умряхме от студ (разказите какво ще бъде в Regina ги знам, ама те са в бъдеще време, а това с измръзването се случи в събота!); 2. центъра е грозен - sorry, знам че ще има вой, но това са си моите лични впечатления - главно поради усиленото строителство на нови сгради, всички бетонно-стъклени, оградите покрай тея строежи и мръсотията; 3. времето за придвижване от точка А до точка Б (дори през уикенда) е доооста дългичко;
4. обаче има театри, изложбени зали, класически концерти и т.н.
; 5. има страхотни кафенета!
просто всичко в тях е много уютно, много вкусно и може човек да си преседи целия ден там (има и алкохол, което за мен беше приятна изненада, а може в някои от тях и да се пуши! о!
); 6. много хубави хотели, нашият беше супер - басейни, сауна, глупости
; 7. моята любима част - феноменални заведения! ние за 2 дни не можахме да обходим всичките, но се постарахме, дадохме всичко от себе си!
- национални ресторанти (италиянски и бразилски), irish pub, whiskey бар, wine бар.... това е - пресни впечатления, айде сега ще започне сигурно канонадата 

1. умряхме от студ (разказите какво ще бъде в Regina ги знам, ама те са в бъдеще време, а това с измръзването се случи в събота!); 2. центъра е грозен - sorry, знам че ще има вой, но това са си моите лични впечатления - главно поради усиленото строителство на нови сгради, всички бетонно-стъклени, оградите покрай тея строежи и мръсотията; 3. времето за придвижване от точка А до точка Б (дори през уикенда) е доооста дългичко;
4. обаче има театри, изложбени зали, класически концерти и т.н.

Това не е вой, а пояснение:simplyaven написа:след като видях и аз тоз прекрасен ненагледен град - Калгари, да кажа:
4. обаче има театри, изложбени зали, класически концерти и т.н.; 5. има страхотни кафенета!
просто всичко в тях е много уютно, много вкусно и може човек да си преседи целия ден там (има и алкохол, което за мен беше приятна изненада, а може в някои от тях и да се пуши! о!
); 6. много хубави хотели, нашият беше супер - басейни, сауна, глупости
; 7. моята любима част - феноменални заведения! ние за 2 дни не можахме да обходим всичките, но се постарахме, дадохме всичко от себе си!
- национални ресторанти (италиянски и бразилски), irish pub, whiskey бар, wine бар.... това е - пресни впечатления, айде сега ще започне сигурно канонадата
1. Умряла си от студ щото си била неподходящо облечена за времете. Ako si bila v downtown ne bi sledvalo da is umriala ot stud shtoto vsichko e svurzano s +15 sistemata. Това са топли връзки между отделните сгради разположени 15' над земята. Паркираш в подземен паркинг и можеш да идеш навсякъде без да излизаш на открито.
2. Downtown е грозен както на повечето Североамерикански градове. Това е място за работа. Ако си отишла в uptown (Kensington) или около 16 Аve SW си е като в европейски град.
3. Времето за придвижване от точка А до то точка Б е по-голямо през weekenda, защото градския транспорт работи на разреден график. С кола не е така, ако знаеш къде и как отиваш.
За останалото - без коментар.

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Re: Canada
Hullboy, задачка за теб! Ако цените растат с по 40% на година и преди 2 години примерно са били като тези на Изток, с колко ще се увеличи цената на къщата която имам и колко къщи ще мога да си купя на изток след още две години.hullboy написа:Zdr.
Hullboy
Ако не растат цените какъв е проблема. Пак мога да я продам и да си купя две на изток. Фирмата дето работя наема хора от NF и NS и им плаща bileta до в къщи, ако не искат да се преместят. 21 дена работа, квартира free (не camp) и после 14 дена в къщи с самолетен билет платен от компанията. Ако реша мога винаги и аз да го направя. Ама не се сещам някой от AB напоследък да се е засилил да работи на East за да си плаща mortgage. Обратното - колкото искаш че дори и отгоре.
Zapoviadaj, kafeto ot men, cigarite ot teb!Ivet написа:Може ли аз да почна?![]()
Някой веднага, ама веднага да ме покани на кафе в Калгари! В тея кафенета, дето се пуши. И с вкуснотийките. Плийййз!

- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr. Ivan1007
Ti parvo kazi kupil li si si kasta v Alberta zastoto ako ne si tova sa smetki bez krachmar.
Zadachka za teb ako v momenta kastata struva 500 000 $ imas li ideja kakva trjbva da ti e zaplatata za da se saglasjat da ti otpusnat mortgaga?
Ako ne ti go otpusnat zastoto zaplatata ne ti e dostatachno visoka ne si li mechtaem samo za 2 kasti sled 3 godini v Quebec ili 5 kasti v BG.
Hullboy
Ti parvo kazi kupil li si si kasta v Alberta zastoto ako ne si tova sa smetki bez krachmar.
Zadachka za teb ako v momenta kastata struva 500 000 $ imas li ideja kakva trjbva da ti e zaplatata za da se saglasjat da ti otpusnat mortgaga?
Ako ne ti go otpusnat zastoto zaplatata ne ti e dostatachno visoka ne si li mechtaem samo za 2 kasti sled 3 godini v Quebec ili 5 kasti v BG.

Hullboy
- simplyaven
- Обратна връзка:
Ivan1007 написа:Това не е вой, а пояснение:
1. Умряла си от студ щото си била неподходящо облечена за времете. (ти пък откъде знаеш?)Ako si bila v downtown ne bi sledvalo da is umriala ot stud shtoto vsichko e svurzano s +15 sistemata. Това са топли връзки между отделните сгради разположени 15' над земята. Паркираш в подземен паркинг и можеш да идеш навсякъде без да излизаш на открито. -
ми аз пък да искам да направя няколко снимки - представяш ли си каква тъпота??? вместо да си пълзя в подземния град... :dent: :dent:
2. Downtown е грозен както на повечето Североамерикански градове. Това е място за работа. Ако си отишла в uptown (Kensington) или около 16 Аve SW си е като в европейски град. - аз изкоментирах ситито - не коментирам никой друг район в случай, че не си забелязал, и то защото е нормално това да е район, който един посетител в града ще отиде да разгледа!
3. Времето за придвижване от точка А до то точка Б е по-голямо през weekenda, защото градския транспорт работи на разреден график. С кола не е така, ако знаеш къде и как отиваш. - ма не де! ми ние с файтона от Regina - какви коли пък ти сега???? ми нямаме такива работи тука! тука е rural area - комбайни, трактори...не ми беше хрумвало да се мъкна с градския транспорт на -10 градуса, а и по принцип, ама благодаря за пояснението все пак
![]()
За останалото - без коментар. - в смисъл?