A sega na kade Social.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

vij tuk:
http://bgtoronto.com/forum/viewtopic.php?t=571

tova e forum na balgarite v toronto

ne se otchaivaite - shte se urediat neshtata i dano pak drugi da prochetat kakvo ste pisali.
iziskvaneto za federalna kanada e za dosta poveche pari ot teia v quebec.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bravo

Мнение от bravo »

mi da, bez duma ezik otiva6 na intervi, imah takiva priateli, pozicita be6e sglobka ne mebeli, ezik ne nujen, samo det intervu triaa6e da minat.
ta kat si haresa6 5-10 raboti, dorde stigne6 do interviu, e moje i bez de, ama si minava mesec pone...........koi pla6ta naema i koi hrani prez tva vreme?!

vsa6tnost, ot vsi4ki kadarni maloumnici, izkazali se do momenta, koi e stigal do danoto ot vas, da si broi naistina stinkite za hlebec, za naem?!
6tot az go stignah.....o6te mi gor4i...i ne zabraviam....za vas ne znam, ama minavat pone nekolko dni dorde zeme6b 4eka....prez tva vreme sigur decata gladuvat, a? i hazaina 4aka, i v magazina kredit?!

ne seki e do6al sas sto bona.....
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Bravo, mi te federalnite ne slu4aino imat takova iziskvane - 10 bona za parvite 6 meseca + 2 za vseki sledva6t.
Za da niama broene na stotinkite, da moje 4ovek spokoino da se ogleda i da si nameri rabota.

A avtorkata na temata nai-veroiatno 6te ia otrejat - v ontario iziskvat min 6 meseca prestoi, osven tova 6te triabva da dokazva 4e e pohar4ila 12000 a ne 4. A imaiki predvid 4e sa pisali i imot - triabva da dokajat i 4e sa pohar4ili parite ot toia imot.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Tezi kadarni maloumnitsi sa izpalnili iziskvaneto i ne sa lagali che imat apartamenti pak posle da se e okazalo che njamat, ili ako sa imali apartament sa go prodali za da se finansirat.
6tot az go stignah..danoto
Predi da ni se hvalish che si go stignala po dobre kazi i ti li doide s 4000 CAD pri iziskvani dosta poveche?

Tezi kadarni maloumnitsi sa za primer na novite emigranti a ne za opluvane ot Bravo.

Hullboy
bravo

Мнение от bravo »

mi to zatva 4ovek ne tragva urbule6kata, Ilian4e, ama seki se bara tarikat....i si misli 4e kat e izmuftil BG, to navsiakde stava, az li4no se oparih v podoben slu4ai, 6tot imah glupavata ideia da si predloja uslugite da prevejdam..... gadno mi stana v posledstvie, az izliazoh kriva, 6tot te ne si beha izpipali lajite, ama to tva ot vreme ono, da utrepem nositwlia na lo6ata vest.
pone kat ima6 i dete, malko misloven proces se iska.......aide, seka koza za svoi krak...
bravo

Re: Canada

Мнение от bravo »

hullboy написа:Zdr.

Tezi kadarni maloumnitsi sa izpalnili iziskvaneto i ne sa lagali che imat apartamenti pak posle da se e okazalo che njamat, ili ako sa imali apartament sa go prodali za da se finansirat.
6tot az go stignah..danoto
Predi da ni se hvalish che si go stignala po dobre kazi i ti li doide s 4000 CAD pri iziskvani dosta poveche?

Tezi kadarni maloumnitsi sa za primer na novite emigranti a ne za opluvane ot Bravo.

Hullboy
Hul4o, doidoh s 10000$ USD, koito ne sam pridobila na Magura ot change!!
svar6iha barzo, ako iska6 da ti pratia kasovite belejki, a? moje bi trebva6e v kofite da rovim, za da ne gi pohar4im?! I KOI si ti izob6to, za da mi gleda6 v panicata!? ni6to ne sam izlagala, kolkoto pisah, s tolkoz doidoh, 10 bona USD, 2 vazrastni i 2 deca!
namerilo sliapo da progleda!
bravo

Мнение от bravo »

ako jelae6, da ti skeniram bankovata si smetka ot togava, kakto i confirmation, na mitnicata?!
i ne se hvalia, prosto znam kvo e da NIAMA6, za razlika ot barzo zabravia6ti pi6legari kato teb!!!!!!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

dobre de, stiga ste se karali - horata imaha nujda ot pomosht
po dobre balgari da gi vzimat otkolkoto razni cheburashki ot neizvesten proizhod...ama za oshte nedoshlite - da si imate edno na um...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bravo

Мнение от bravo »

btw, hul4o, ve4e sam v gornata granica, no edva li tvoite profesionalni uslugi bih polzvala za prehvarlianeto na 120K ot BG do tuk,mnogo si zloben, elitar bez pokritie i silen zadrasteniak.....drug 6a gu6ne komisionata, ti i bez tva ne obi4a6 bedniaci.......s imot
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Bravo kakvo iskas da kazes tochno. Mnenjata sa ti protivorechivi, procheti gi pak vnimatelno.
V ednoto narichas horata" kadarni maloumnitsi " koito sa izpalnili uslovjata i sa se izkazali predi teb, v dugoto mnenie se izkazvash tochno kato kadarnite maluomnitsi.

Na Magura po 10 000 $ li se izkarvat zastoto az ne znaeh? I koga si kupi ili mi prodade dolari na men tam che znaes po kolko se izkarvat?

Kazi jasno na kakva pozitsja si?
Da se idva v Canada samo s iziskvanite sredstva i da ne se laze po intervjuta ili da se idva s 4000 $ i da plachem vav foruma za da budim sazelenie?

Ako iskas izberi tazi pozitsja s 4000 CAD, no nedei da plaches che si si gubila vremeto da hodis da prevezdas lazi v sotsiala.

Hullboy
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Bravo,

poemi si dylboko vyzduh
uspokoi se

posle se varni i pro4eti vnimatelno vsi4ko koeto izpisa
ti samata razbira6 liu se kakvo iska6 da kaje6?
6toto az ne te razbiram
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

bravo написа:vsa6tnost, ot vsi4ki kadarni maloumnici, izkazali se do momenta, koi e stigal do danoto ot vas, da si broi naistina stinkite za hlebec, za naem?!
Az i jena mi sme stigali danoto, bravo i poveche ot vednaj...v Balgaria.

No dori v Balgaria tova beshe vapros na izbor: tia mojeshe da zapochne rabota kato servitiorka vecher, a az da se hvana za hamalin na Garata primerno, izbrahme da si broim stotinkite izvestno vreme, za da mojem da rabotim tova koeto haresvame, tova za koeto sme uchili i da natrupame aktiv koito da ni pozvoli da se iznesem ot Bg po nai-barzia vazmojen nachin.

V Toronto, e absurd zdrav maj da ne si nameri rabota ako iska za 3 mesetsa. Sas ili bez angliiski. Takova jivotno nema!

:beer:
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
bravo

Мнение от bravo »

ne sam plakala 4e sam prevejdala, ako moje da poso4i6 kade to4no PLA4A, 4e sam prevejdala?! s teb ne iskam da sporia po mnogo pri4ini, a imenno drebnav si, zloben i iazvitelen. Az li4no ne obi4am takiva hora. sigurno si ima6 i dobri 4erti, ama nekak si,niamam jelanie da te poznavam li4no, ta izli6no e da me zahapva6, e4dva li 6te ti otgovoria, podminavam ploskodannite lodki.

ni6to li4no, vapros na vkus.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Хора, опитайте се да бъдете полезни за малко, а не да мислите само за себе си :idea:

На авторката на темата давам още един съвет, който ми се струва удачен: може да се преместите в Квебек. Имате сертификати за селекция, изтекли са 3 месеца и ще можете с бележки да докажете похарчените пари. Може и да ви дадат социал. Ако ли не, можете да почнете да посещавате курсове по френски език, които също са платени и ще можете да закърпите положението. Наемите тук са по-ниски, проблемът е, че преместването също струва пари.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Bravo napisa:
gadno mi stana v posledstvie, az izliazoh kriva, 6tot te ne si beha izpipali lajite, a
Tuk ne plaches li?
Vse mi e taja dali ti ste pravis biznes s men.
Ako ne beshe upotrebila dumite "ot vsi4ki kadarni maloumnici, izkazali se do momenta" nikoga njamashe da ti kaza nesto.
Podbirai si dumite i nai veche pishi jasno na kakva pozitsja si.
Tova che ne mozes da se izrazjvash dobre si e tvoi problem.

S opredelenjata si kam men: drebnav,zajadliv,ujazvitelen
preskachas granitsata na dobria ton vav foruma. Kazi kade az posochih podobni opredelenja za teb.

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Ное 10, 2006 5:10 pm, променено общо 1 път.
Заключено