A sega na kade Social.....
A sega na kade Social.....
Hora Pomognete!!!!
V Toronto sme ve4e 3 meseca. Az, sapruga mi i sina mi. Po princip kandidatstvahme za Kvebek, no dobar" priyatel" ni podlaga 4e
v Toronto ima mnogo rabota i tuk 4ovek bil "free" и ние kacnahme
v Toronto. Da oba4e se okaza, 4e ne si tolkova ...Na leti6teto
ni napisaha, 4e vlizame s 12000, koeto ne e verno,za6toto
byahme samo s 4100$. Tova go vidyahme 4ak sled 3 dena i taka
pologenieto e do kokal, sapruga mi si tarsi rabota no...
Moga li da kandidatstvam za social i kade(nyakakvo ime na slujba ako mi dadete 6te sam mnogo blagodarna).
Kato 4eta tuk v foruma, nie sme napravili i o6te edna gre6ka,
deklarirali sme ,4e imame sobstveno jili6te.
A sega nakade. Ni v Toronto, ni v Balgaria.
Molya VI daite mi SAVET.
Ot4ayanieto e palno. Totalna bezishodica.
Blagodarya na vsi4ki ,koito 6te nameryat vreme da mi pi6at
V Toronto sme ve4e 3 meseca. Az, sapruga mi i sina mi. Po princip kandidatstvahme za Kvebek, no dobar" priyatel" ni podlaga 4e
v Toronto ima mnogo rabota i tuk 4ovek bil "free" и ние kacnahme
v Toronto. Da oba4e se okaza, 4e ne si tolkova ...Na leti6teto
ni napisaha, 4e vlizame s 12000, koeto ne e verno,za6toto
byahme samo s 4100$. Tova go vidyahme 4ak sled 3 dena i taka
pologenieto e do kokal, sapruga mi si tarsi rabota no...
Moga li da kandidatstvam za social i kade(nyakakvo ime na slujba ako mi dadete 6te sam mnogo blagodarna).
Kato 4eta tuk v foruma, nie sme napravili i o6te edna gre6ka,
deklarirali sme ,4e imame sobstveno jili6te.
A sega nakade. Ni v Toronto, ni v Balgaria.
Molya VI daite mi SAVET.
Ot4ayanieto e palno. Totalna bezishodica.
Blagodarya na vsi4ki ,koito 6te nameryat vreme da mi pi6at
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr.
Tarsi tel. nomer na sotsialna sluzba za da si zapshes chas. Koito ste e nai rano sled 10 moze i poveche dni. Tam bez zapisan chas i podgotveni dokumenti ne se hodi. Ste ti kazat sasto kakvi dokumenti da nosish. Bez tezi dokumenti ne stava. Tam ste se reshi dali ste vi dadat ili ne. Tuk vav foruma samo si chesame ezitsite.
Sazeljavam za vas.
No eto pouka za onazi dama ot BG kojato pishese kak ste doide s 4000 CAD vzeti na zaem, poneze bila goljama spetsialistka i dori na intervju ne ja vikali pri emigratsjata za Canada.
Iziskvaneto v neinia sluchaine sluchaino e 18 000 CAD za dvama choveka s dete.
Ako naistina imate apartament v BG obsadete variant da goprodadete? Vse pak tova sa dosta sredstva s koito ste moze da izkarate dokato si namerite rabota ako sluchino vi otkazt ot sotsiala.
Ne vi e vinoven "dobria" priatel, polozenieto njmashe da bade po rozovo v Quebec osobenno ako ne znaete frenski i imate samo 4100 CAD.
Pozdravi
Hullboy
Tarsi tel. nomer na sotsialna sluzba za da si zapshes chas. Koito ste e nai rano sled 10 moze i poveche dni. Tam bez zapisan chas i podgotveni dokumenti ne se hodi. Ste ti kazat sasto kakvi dokumenti da nosish. Bez tezi dokumenti ne stava. Tam ste se reshi dali ste vi dadat ili ne. Tuk vav foruma samo si chesame ezitsite.
Sazeljavam za vas.
No eto pouka za onazi dama ot BG kojato pishese kak ste doide s 4000 CAD vzeti na zaem, poneze bila goljama spetsialistka i dori na intervju ne ja vikali pri emigratsjata za Canada.
Iziskvaneto v neinia sluchaine sluchaino e 18 000 CAD za dvama choveka s dete.
Ako naistina imate apartament v BG obsadete variant da goprodadete? Vse pak tova sa dosta sredstva s koito ste moze da izkarate dokato si namerite rabota ako sluchino vi otkazt ot sotsiala.
Ne vi e vinoven "dobria" priatel, polozenieto njmashe da bade po rozovo v Quebec osobenno ako ne znaete frenski i imate samo 4100 CAD.
Pozdravi
Hullboy
Ne slushaite nikakvi "dobropojelateli". Ne prodavaite nishto, osobeno puk apartament. Canada e katca bez dano i sus 100k da doidete i te shte svarshat, trust me... vijdal sum niakolko takiva sluchaia veche.
Otidete pri socialnite i im obiasnete tochno kak stoiat neshtata pri vas. Vsichko zavisi ot slujitelia, koito shte besedva s vas. Za apartamenta ne spomenavaite nishto, a ako stane vapros kajete che ne e vash samo, a imat dial i niakoi rodnini. Ot tuk niama kak tova da se proveri.
I da vi e za urok i po-natatak v Canada.
Pazete se ot "priateli", tuka te shte sa nai-golemite vi vragove, osobeno v nachaloto.
Otidete pri socialnite i im obiasnete tochno kak stoiat neshtata pri vas. Vsichko zavisi ot slujitelia, koito shte besedva s vas. Za apartamenta ne spomenavaite nishto, a ako stane vapros kajete che ne e vash samo, a imat dial i niakoi rodnini. Ot tuk niama kak tova da se proveri.
I da vi e za urok i po-natatak v Canada.
Pazete se ot "priateli", tuka te shte sa nai-golemite vi vragove, osobeno v nachaloto.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Re: Canada
Напротив, ако бяха дошли в Кебек нямаше да са в критично положение.hullboy написа: Ne vi e vinoven "dobria" priatel, polozenieto njmashe da bade po rozovo v Quebec osobenno ako ne znaete frenski i imate samo 4100 CAD.
Hullboy
Социала тук се дава по-лесно и е покрива по-голяма част от разходите за живот. Отделно има и провинциални детски надбавки. Това е голямо предимство за новопристигнали.
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr.
Filipne pak se obazda kadeto ne trjbva.
Nali beshe mnogo tezko v Quebec, kadeto rabotodatelite bili rasisti, iskali staz.
Razbiras li ot kade idvat tvoite problemi. Ti ne mislish kak da nameris rabota a pishes vav foruma po tsjal den i smjatash kade ( v Montreal ili Toronto ), kakvo pokriva sotsiala.
Tova li iskas da kazes na horata koito idvat kam Canada.Ne e vazno kade ima rabota. Hodete tam kadeto sotsiala pokriva poveche.
Ako bjaha doshli v Quebec s 4000 $ polozenieto stese da bade tsvetusto spored teb, a che moze horata da ne znajat savsem slabo frenski kolkoto da minata na intervjuto njama znachenie.
Hullboy
Nali beshe mnogo tezko v Quebec, kadeto rabotodatelite bili rasisti, iskali staz.
Razbiras li ot kade idvat tvoite problemi. Ti ne mislish kak da nameris rabota a pishes vav foruma po tsjal den i smjatash kade ( v Montreal ili Toronto ), kakvo pokriva sotsiala.
Tova li iskas da kazes na horata koito idvat kam Canada.Ne e vazno kade ima rabota. Hodete tam kadeto sotsiala pokriva poveche.
Ako bjaha doshli v Quebec s 4000 $ polozenieto stese da bade tsvetusto spored teb, a che moze horata da ne znajat savsem slabo frenski kolkoto da minata na intervjuto njama znachenie.
Hullboy
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Re: Canada
Хъл, що се правиш пак на утрепан ?hullboy написа:Zdr.
Hullboy
Това което казвам е, че за хора идваши с малко пари (а повечето българи са такива) и с деца, Кебек е най-доброто място докато се стабилизират и ориентират.
Хъл, що не предложиш на хората да си купят бизнес ? Така няма да имат прблеми с парите !
Хъл, ти късопаметен ли си ? Защо трябва да мисля как да намеря работа като вече имам такава ? Просто за спорта ли ?
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr.
Filipne napisa:
Te za tova sa tragnali za Canada zastoto kam neja sa se orientirali. Izbrani sa ot vsichki drugi kandidatstvasti balgari zastoto sa po stabilizirani ( imat pari, profesja , staz , govorjat ezik, izbrani sa zasstoto sa po stabilni )
Horata ne idvat da se stabilizirat v Canada a zastoto iskat da napravjat nesto s zivita si , da rabotjat za po spravedlivo vaznagrazdenie, da tvorjat.
Stabilizirat se horata v bolnitsa, zatova gi darzt tam da se stabilizirat predi da gi izpishat
Canada ne e bolnitsa.
Hullboy
Filipne napisa:
Horata ne idvat da se stabilizirat, i orientirat.Това което казвам е , че за хора идваши с малко пари (а повечето българи са такива) и с деца Кебек е най-доброто място докато се стабилизират и ориентират.
Te za tova sa tragnali za Canada zastoto kam neja sa se orientirali. Izbrani sa ot vsichki drugi kandidatstvasti balgari zastoto sa po stabilizirani ( imat pari, profesja , staz , govorjat ezik, izbrani sa zasstoto sa po stabilni )
Horata ne idvat da se stabilizirat v Canada a zastoto iskat da napravjat nesto s zivita si , da rabotjat za po spravedlivo vaznagrazdenie, da tvorjat.
Stabilizirat se horata v bolnitsa, zatova gi darzt tam da se stabilizirat predi da gi izpishat
Canada ne e bolnitsa.
Hullboy
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr.
Razbira se che e goljama promjana.
Oste po goljama i silna ste bade promjanata ako doides s 1000 $
Hullboy
Razbira se che e goljama promjana.
Osobenno ako ja razbiras kato idvane s 4000 $, vzimane sa sotsial dokato parite stanat 10000 $ primerno. ( za da se stabilizirsh finansovo spored filipne )Имиграцията е голяма промяна на начина на живот. Това не става още от БГ. Иска си жреме за ориентиране. А под стабилизиране имах в предвид и финансово.
Oste po goljama i silna ste bade promjanata ako doides s 1000 $
Hullboy
Emigraciqta ne e gorbed4iistvo.Kogato se ome6at dvata vida sledva tragediq, kqde malka, kqde po golqma.Sled kato sa emigranti, za6to sa trqgnali bez da si vzemat kufarite a sa gi ostavili v Krakoziq.Tezi polukra4ki polu opiti na polunesigurni dejstviq vodqt do seriozni uslogneniq i kompromisi sqs nervi zdrave.
Dobro e predlogenieto na Xqlc, ako li ne kvi pomo6ti kvi 5 leva iskat :nenam:
Dobro e predlogenieto na Xqlc, ako li ne kvi pomo6ti kvi 5 leva iskat :nenam:
Има как, за съжаление. Аз декларирах на влизане 20 хил., като реално имахме към 2 хил. Поискахме социал, като подписахме клетвена декларация, че сме излъгали на летището, за да не ни върнат. Съответно те си направиха справка с имиграционното ни досие и видяха, че сме гарантирали с апартамента заселването си в Канада. После мъжа ми обясни, че апартамента вече не е наш, а по закон принадлежи на роднини. Поискаха нотариален акт, който им беше факснат от България. Въпреки това, решиха че не е редно след като апартамента принадлежи на роднини да ни дадат социална помощ. С една дума - намерете си работа. Като навсякъде в ТО има обща работа за всеки, които иска да работи. Това беше и нашият изход. Според мен мъкненето по социалните служби е само загуба на време, за същото време може да се намери каква да е работа и да не останете на улицата и гладни. Успех!Pepon написа:Otidete pri socialnite i im obiasnete tochno kak stoiat neshtata pri vas. Vsichko zavisi ot slujitelia, koito shte besedva s vas. Za apartamenta ne spomenavaite nishto, a ako stane vapros kajete che ne e vash samo, a imat dial i niakoi rodnini. Ot tuk niama kak tova da se proveri.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
Re: A sega na kade Social.....
Liubopitno mi e dali niakoi v tozi forum naistina smiata, che v Toronto maj (v nai-loshia sluchai s elementaren angliiski) ne bi mogal da si nameri niakakva rabota za 3 mesetsa, ako ima jelanie??? :idea:
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
естествено, че може да се намери, та даже не им трябва и една дума английски - руските общности, та и сумати българи предлагат на черно, та и на бяло всякаква работа, която често е и не лошо платена /къмто 10-12 долара/ .... Това разнасяне на пици, работа по ресторанти, в завод, строителни работи всякакви, пренасяне на стоки/багажи, в магазин /ако знаеш език тук, все пак/ и т.н.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
ami horata ot TO - dajte na choveka niakolko telefona da se obadi za rabotakrimon написа:естествено, че може да се намери, та даже не им трябва и една дума английски - руските общности, та и сумати българи предлагат на черно, та и на бяло всякаква работа, която често е и не лошо платена /къмто 10-12 долара/ .... Това разнасяне на пици, работа по ресторанти, в завод, строителни работи всякакви, пренасяне на стоки/багажи, в магазин /ако знаеш език тук, все пак/ и т.н.