Пак за 'official transcripts'

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Nelig

Мнение от Nelig »

Zdravejte, az chak sega otkrivam tazi tema, a mnogo silno me interesuva. I na men shte mi trjbava takyv official transcript ot Sofijskia universitet! V sudentski otdel mi kazaha, che poneje veche imali takava praktika, tova, koeto pravjat e da "preizdadat" diplomata prevedena v original na engl. ezik, t.e. dokolkoto razbrah- nosja im copie+snimki i te napravo ti izdavat oficialen, originalen document na engl. ezik s pechati na univestiteta i t.n. Ta vyprosyt mi e dali tochno tova shte mi svyrshi rabota za Candaskite universiteti, poneje tjahnoto objasnenie za official transcript spored men leeeko se razminava ot tova, koeto SU shte mi izdadat. Ama ne znam, v Studenstski otdel mi kazaha, che takava bila procedurata s official transcript. :roll: Pls, help!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Becks, това може и да го знаеш, обаче колкото и добре да са ми обяснявали преди различни работи, понякога не съм го схващал напълно докато съм ги видял. Play и Sasho споменаха за печата на плика. Ето как изглеждат тези печати в 99% от университетите в С. Америка:

Изображение

A picture is worth a thousand words. Между другото, ако не се навият да ти сложат печат, мисля си че ще е достатъчно някое там официално лице да се подпише. Тука използват печат, защото е по лесно, но печатът винали е подписът на the Registrar. Та като кажат sealed envelope, имат предвид запечатан, а не толкова подпечатан (sealed vs. stamped (нямам предвид със залепени марки)).
survivor

Мнение от survivor »

Само трябва да си уредиш да ти го изпратят директно в Канада когато ти потрябва, или да си уредиш да ти дадат и пликове със знака на университета, все едно те са го пратили, а всъщност твоите роднини да го пратят. Освен това ако ще кандидатстваш в няколко уни-та едновременно, да си извадиш няколко броя транскрипти.

Сега видях каква снимка е дал Марто, супер е.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Nelig написа:. Ta vyprosyt mi e dali tochno tova shte mi svyrshi rabota za Candaskite universiteti, !
да, ще ти свърши работа!!! в СУ имаме и такива пликове които са с "главата" на Климент Охридски, зависи само от кой факултет си. Все пак ако нямат такъв плик то ще е достатъчно както Марто го е дал, отзад със подпис и запечатан, и най вече от БГ изпратен. Тук печата не играе особено важна роля както е подписа. Не се притеснявай че трансцрипта изглежда тип "Грамота" по нашенски представи, а не с твърдите корици както е БГ варианта. Важното е да има характерен университетски знак/ инкрустиран или като воден знак/-в случая "главата" на Климент Охридски. Да не забравиш и да сложиш оценките барабар с хорариумите защото по това ше правят convert към тукашните "бози", демек кредити :D
Остава да се пребориш ти или някой роднина със култовите секретарки, оопс инспекторки от Учебен отдел :D
Между впрочем колко пари искат сега за такова нещо, при мен беше бая дебело, някъде към 50 кинта май ми взеха :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Nelig

Мнение от Nelig »

merci na vsichki za otgovorite:)
za sasho 71- iskat po 35lv. na diploma, a az poneje imam otdelno i magistryrska diploma, dadoh oshte 35lv i za neja!:( "Dobrata novina" e, che za vseki sledvash ekzempljar se plashta polovin cena, t.e. 17,50lv.
A otnosno plikovete "s glavite"-az sama si printih takiva 8)
jess

Мнение от jess »

Zdravejte wsichki.A da sa vi iskali otnqkude Program sillabus za wseki predmet i ako da zaverqvahte li gi notarialno,che tiq 50 kinta sa detska igra pred tazi opciq s programite.Stava vupros za chovek s Masters Speech therapy za da vzeme lisence za Ontario .
anju

Мнение от anju »

A да знаете ако сега успея да си взема акад. справка от университета запечатана в плик както си му е реда, но да я подам другата есен - ще важи ли същата? Аз все още съм в Бг, но след 2 седмици летя и другата есен да не ангажирам роднините от разстояние ...
Заключено