zashto na Kanada i triabvat vishisti...
sporehme s edna poznata tuk za imigraciata v Kanada.
Az sam na stanovishteto che Kanada ako iska i hora s doktorat moje da iska da idvat tuk. Te ne sa dlajni na nikoi i puskat horata tuk s dokumenti i gi ostaviat da se opraviat naravno s mestnite. Dori i socialni pomoshti im osiguriava v sluchai che ne im potragne na horata. Ne mislia che e pravilno da se obijdat horata che ne mojeli da si nameriat rabota "po specialnostta". Edinstvenniat problem koito az vijdam e che pravitelstvoto na Quebec pravi sreshti koito zvuchat kato reklamni takiva.
E, az iskah da gi sadia za falshiva reklama sled kato chetoh na tehnia uebsait che Toronto i Montreal bili kato evropeiski gradove a te se okazaha kato aziatski gradove ama k'vo da se pravi - nikoi ne me e varzal tuk - koito ne mu iznasia - da se iznasia.
vishistite i Kanada
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
vishistite i Kanada
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Kolio, to tia srechti sa si napravo reklamni, te ne samo zvuchat taka. Pone moje da im se priznae che si izpipvat dobre nechtata - naistina kato predstaviat grad Kvebek, da ti se dopriiska da idech napravo tam.
Tuk (v Kvebechko) pone edno e iasno - pravitelstvoto iska da prenasochi potocite i izvan Montreal, ama veche na miasto e sigurno baia trudno.
Ne znam, mnog narod se oplakva ot grad Kvebek, no dali i kolko sa znaeli ezika, i kakvi profesii sa imali, za men ostava neiasno. Puk tova e edno ot osnovnite nechta koito pomagat pri namirane na dobra rabota. Inache predpolagam i pri vas e taka- za cherna rabota mesta vinagi ima.
Dokolkoto za spora ti za vichistite, smiatam che e normalno da si tursiat takiva. Vse pak te izbirat nas a ne nie tiah. Vsichko e individualno, daje i proslovutoto namirane na rabota 'po specialnostta' za men ne e nechto koi znae kolko vajno. Premestil sum se sus semeistvoto na drugia krai na sveta, zagurbil sum roda i spomeni, ta edna specialnost li ne moga da promena?
Tuk (v Kvebechko) pone edno e iasno - pravitelstvoto iska da prenasochi potocite i izvan Montreal, ama veche na miasto e sigurno baia trudno.
Ne znam, mnog narod se oplakva ot grad Kvebek, no dali i kolko sa znaeli ezika, i kakvi profesii sa imali, za men ostava neiasno. Puk tova e edno ot osnovnite nechta koito pomagat pri namirane na dobra rabota. Inache predpolagam i pri vas e taka- za cherna rabota mesta vinagi ima.
Dokolkoto za spora ti za vichistite, smiatam che e normalno da si tursiat takiva. Vse pak te izbirat nas a ne nie tiah. Vsichko e individualno, daje i proslovutoto namirane na rabota 'po specialnostta' za men ne e nechto koi znae kolko vajno. Premestil sum se sus semeistvoto na drugia krai na sveta, zagurbil sum roda i spomeni, ta edna specialnost li ne moga da promena?
- bis
- Обратна връзка:
На Канада не й трябват вишисти заради висшето им образование, а поради факта че такива хора по-лесно се справяли с живота.
Тук безработни вишисти колкото искаш, проблема е катастрофален.
И ако си мисли някой че не можел да си намери работа щото нямал местна диплома и се хвърля в първия университет - горко му.
Но защо промениха изцяло точките, защо вече университетската диплома не е важна.
Ами много просто. Хората с дипломи като дойдат тук и видят какво е положението се мятат на социал и бачкат на черно или недоволстват или теглят една на Канада и се връщат.
И е естествено защото са те избрали заради дипломата, от къде на къде ще миеш чинии.
Абе да не се отплесвам че пак някой ще ми сложи диагноза, но най добре прочетете последния брой на списание Jobboom, има го безплатно по библиотеки, училища и институции.
Там ще прочетете всичко което вече знаете може би, или ще получите отговор на някои въпроси.
Не съм предполагала че положението в Канада е толкова отчайващо. Всъщност само го предполагах, но да вземат и да го пишат значи е факт.
Да се надяваме че следващите които идват с "бачкаторски" професии ще си намерят мястото тук.
Тук безработни вишисти колкото искаш, проблема е катастрофален.
И ако си мисли някой че не можел да си намери работа щото нямал местна диплома и се хвърля в първия университет - горко му.
Но защо промениха изцяло точките, защо вече университетската диплома не е важна.
Ами много просто. Хората с дипломи като дойдат тук и видят какво е положението се мятат на социал и бачкат на черно или недоволстват или теглят една на Канада и се връщат.
И е естествено защото са те избрали заради дипломата, от къде на къде ще миеш чинии.
Абе да не се отплесвам че пак някой ще ми сложи диагноза, но най добре прочетете последния брой на списание Jobboom, има го безплатно по библиотеки, училища и институции.
Там ще прочетете всичко което вече знаете може би, или ще получите отговор на някои въпроси.
Не съм предполагала че положението в Канада е толкова отчайващо. Всъщност само го предполагах, но да вземат и да го пишат значи е факт.
Да се надяваме че следващите които идват с "бачкаторски" професии ще си намерят мястото тук.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
/Нобелов принцип на Рудини/
- Nilvap
- Обратна връзка:
Как се казва статията и има ли я в jobboom.ca за да може да четем?bis написа:Абе да не се отплесвам че пак някой ще ми сложи диагноза, но най добре прочетете последния брой на списание Jobboom, има го безплатно по библиотеки, училища и институции.
Павлин
аз лично съм на противоположното мнение: хора, които не са с големи претенции и дипломи се справят с живота много по-семпло и без много претенции. На всички висшисти са им присъщи депресии и "сложни" психически състояния.bis написа:На Канада не й трябват вишисти заради висшето им образование, а поради факта че такива хора по-лесно се справяли с живота.
Специалността крепи индивида в имиграцияGodis написа:sichko e individualno, daje i proslovutoto namirane na rabota 'po specialnostta' za men ne e nechto koi znae kolko vajno. Premestil sum se sus semeistvoto na drugia krai na sveta, zagurbil sum roda i spomeni, ta edna specialnost li ne moga da promena?

бис, положението в Канада е "Малка нощна музика" в сравнение с това в България. Ако е толкова зле трудовия пазар в сравнение с другите страни, едва ли ще стоим тук заради хубавия им климат и природа.bis написа:Не съм предполагала че положението в Канада е толкова отчайващо. Всъщност само го предполагах, но да вземат и да го пишат значи е факт.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- Helena
Може би е това:Nilvap написа:
Как се казва статията и има ли я в jobboom.ca за да може да четем?
Павлин
http://carriere.jobboom.com/marche-trav ... 85296.html