vladi написа:shark6286 написа:Наскоро четох една статия, в която автора описваше как се е опитал с Google search да провери приблизително съотношението на различните видове уеб страници (html, php, jsp ...)
Това обаче не е много репрезентативно защото един добър сайт може целия да се базира на index.[ext]?page=x и да варира по Query String параметрите, друг пък калпав сайт може са има отделна страница за всеки изглед...
Съгласен съм, че не е точен метода, но той е такъв за всичките разширения, така че процентното съотношение е горе-долу вярно.
vladi написа: Да извън 1000-та най-големи американски компании все още доминира Апаче - ще видим до кога...
В света има много повече от 1000 компании. И не всички големи компании са американски. Защо трябва това да е критерий за това колко е добра една операционна система, база данни или каквото и да е?!
Говорехме си с един колега китаец за езиците за програмиране. Докато в Канада и Европа сега на мода е C#, .Net и т.н. познайте в Китай какво използват най-много? Delphi. С това нещо съм работил точно преди 10 години. Също според колегата ми в USA има много повече проекти за Delphi отколкото в Canada.
Идеята ми е, че нещата са различни по света. Не съм адвокат на Linux или Apache и нищо не си меря с никой, но когато някой се изтърчи и каже "Това е операционната система, всичко друго е несериозно" или се изсмивам или ме ядосва в зависимост от настроението. Е, сега успяха да ме ядосат някои хора. Вярвайте си в каквото ви харесва, но не го натрапвайте на другите, ОК?