Съветват ме да декларирам по-малко пари при кацане ...
Съветват ме да декларирам по-малко пари при кацане ...
Става въпрос за Торонто - 4 човека сме и искат по принцип 18 000 $. Първоначално мислех да ги представая после се оказа че ще имам около 10 000$ на разположение. Имам близки роднини (българи) там, които ме съветват да декларирам дори по-малко - около 3-4000$, за да мога по-нататък да кандидатствам за помощи. Да уточня, че имам намерение да работя а не да разчитам на помощи, но ако не успея нещо това да остане като резервен вариант.
Мен много ме е страх да декларирам такава малка сума за да не ни върнат обратно, но моите роднини твърдят, че много хора првят така и защо не и ние ако може да измъкнем някой долар от държавата.
Аз мисля да предприема среден вариант - да декларима 5-6000$ и да имам още 5000 в пътнически чекове че ако стане напечено да вадя чековете и да се правя на недоразбрала че питат само за брой.
Също така да отбележа, че имам писмо от роднините ми което да покажа на летището, че ще посрещнат и издържат цялото ми семейство (дом, храна и всякакви други разходи)
Как мислите - мога ли да мина по този начин на летището без опасност от депортиране обратно?
Мен много ме е страх да декларирам такава малка сума за да не ни върнат обратно, но моите роднини твърдят, че много хора првят така и защо не и ние ако може да измъкнем някой долар от държавата.
Аз мисля да предприема среден вариант - да декларима 5-6000$ и да имам още 5000 в пътнически чекове че ако стане напечено да вадя чековете и да се правя на недоразбрала че питат само за брой.
Също така да отбележа, че имам писмо от роднините ми което да покажа на летището, че ще посрещнат и издържат цялото ми семейство (дом, храна и всякакви други разходи)
Как мислите - мога ли да мина по този начин на летището без опасност от депортиране обратно?
Ами ние разделихме парите с идеята да кажа, че съм разбрал, че питат само аз колко имам в мен, не и жена ми, ако стане проблем. Декларирахме 3500 май, във Ванкувър, нямаше никакъв проблем. Знам и че много други хора правят така. Прецени си. Ама чак да те депортират ми звучи направо смешно. А и документа от роднините ви, ми изглежда изключително стабилно извинение за малакта ви сума. Поне при нас гледат със 100 пъти по-добро око на гаранти, отколкото на твоите пари, когато си новопристигнал. Успех!
ние декларирахме половината сума и казахме че другата ще я преведем по банков път, служителката изобщо не се заинтересува от тях записани само декларираните и толкоз
не сам убеден ако кандидатстваш за социал дали няма да изкат да си похарчил цялата - трябва да ти каже някой който взима социал , но те се крият
не сам убеден ако кандидатстваш за социал дали няма да изкат да си похарчил цялата - трябва да ти каже някой който взима социал , но те се крият
От БГ обърнахме само 2000 CAD и всъщност това имахме всичко на всичко в наличност.Останалите ни пари бяха в мастъркард и никой не знаеше с колко разполагаме, защото все пак това си е лична информация .Но въпреки това те ни попитаха колко всичко пари имаме и ние им казахме.Ние също сме с две деца и сумата ти я опоменаваш каква трябва да е, но ние бяхме с далеч по-малка сума от горепосочената, но нямахме никакъв проблем.
Спокойно, няма да те върнат обаче ако ще и само $500 да декларирате социал първите 6 месеца няма да видите - Торонто не е Монреал
. А доколкото съм чувал и след това не е толкова лесно. За да можете да "измъкнем някой долар от държавата" ше трябва малко да направите стаж тука, още от летището да знаете как да е*ете дявола във въздуха няма как да стане 

Re: Съветват ме да декларирам по-малко пари при кацане ...
Ако намеренията ти наистина са такива, тогава няма причина да не декларираш всиките пари. За да опрете до резервния вариант, значи ще сте ги изхарчили всичките и, ако си събирате касовите бележки за всички разходи които правите, няма да имате проблеми да докажете на социалните служби, че наистина имате нужда от помощ. Да декларираш половината пари, за да можеш след като ги изхарчиш да искаш помощи, а в същото време да си пазиш другата половина, не е резервен вариант, а предварително обмислена тактика.anju написа:... Да уточня, че имам намерение да работя а не да разчитам на помощи, но ако не успея нещо това да остане като резервен вариант...
Не приемай постинга ми като критика - това какво ще направите си е ваше решение което не ме засяга, аз само искам да ти покажа какво впечатление оставя твоят постинг. Ако искаш да получиш смислен отговор на въпроса си, е по-добре да назоваваш нещата с истинските им имена

Obey gravity ... It's the law!
Според мен вълненията на анжу са напълно нормални. Не се мести от Своге в София и да си вика:"Дай да се преместим пък после ще видим какво ще направим". Сменя държава в която вероятно идва за първи път. Неизвестното винаги плаши и човек иска да е готов за възможно най-много варианти, особено когато има поколение след него което зависи от неговите решения. Социала също е един от тях. Но както каза митето, социал в Торонто преди 6 мес. престой няма да могат да вземат. А 6 мес. са и много и малко време. За 6 мес. могат да се случат хубави неща, като например да си намерят работа. Хубаво е, че имате такава голяма сума. Ще се чувствате по-спокойни. Ние на 2 пъти стигнахме нулата в рамките на 3-4 мес. след идването ни.Ние дойдохме с около 7000 КАД и ги декларирахме всичките. Аз нямаше какво да се двоумя дали да декларирам всичките или не, защото те така или иначе бяха малко. Когато обаче решихме да си отваряме банкова сметка, агентката ни предложи кредитни карти срещу депозит. Понеже сумата, която декларираш я пишат на лендинг пейпъра, а той ти е документ за самоличност в началото, една от касиерките го направи на въпрос, че всъщност сме били влезли с еди колко си пък сега имаме еди колко си. А ние през това време платихме 1600 за първия и последния наем, открихме тел. линия, пак с депозит, купихме компютър и т.н. След като вече откриеш сметка можеш да внасяш каквито си пари искаш. Естествено ако не продължаваш да мислиш за социал.
?? Разбира се че е предварително обмислена тактика на резервния вариант! Като дойда там с мъж който не знае добре английски, дете и бебе на 6 месеца и видя, че не намирам работа тогава ли да го планирам резервния вариант?VanBC написа:Да декларираш половината пари, за да можеш след като ги изхарчиш да искаш помощи, а в същото време да си пазиш другата половина, не е резервен вариант, а предварително обмислена тактика.anju написа:... Да уточня, че имам намерение да работя а не да разчитам на помощи, но ако не успея нещо това да остане като резервен вариант...
Не приемай постинга ми като критика - това какво ще направите си е ваше решение което не ме засяга, аз само искам да ти покажа какво впечатление оставя твоят постинг. Ако искаш да получиш смислен отговор на въпроса си, е по-добре да назоваваш нещата с истинските им имена!
Наричам нещата точно с истинските им имена. Ние нямаме никакви пари по принцип и голямата сума с която разполагаме е само заем от въпросните роднини и е на тяхно име а ние ще си го изплащаме като дойдем и почнем да работим, защото естествено че няма да можем да теглим такъв още с пристигането си. Самите те ни казаха :защо да живеете в заеми след като ако можете да вземете пари от държавата?Самите те никога не са вземали социал и даже доскоро не им беше хрумнала тази идея за нас (нито пък на нас) и се отнасяха едва ли не с пренебрежение към тези, които опират до това. Но техни познати семейства им казаха, че точно така са постъпили и затова решихме и ние да пробваме. Иначе имаме с мъжа ми технически професии с по 10-12 год. стаж и искаме да работим, но мен баща ми ме е учил "винаги 3 резервни варианта в чекмеджето"

- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr.
Skoro pishame po temata kakvo stava kato se idva v Canada s pari na zaem i bez uredena rabota.
Vchera njakoi mi istri mnenieto tuk v tazi tema no Hullboy i dens podarza sastoto mnenie kakvoto beshe napisal vchera.
Kam anju
Sled kato njakoi ti dava pari na zaem, ne e siguren kak i koga ste mu gi varnes kak mislish kakakv savet bi ti dal?
Takav kakavto e pravilen, neutralen, dostoen, ili takav kakavto da zastiti negovite interesi kato kreiditor.
A imenno "Ne harchete moite pari tarsete drugi varianti" a dali tezi varianiti sa moralni, pravilini na teb i na kreditora ne vi puka.
Horata koito obache plastat pitate za sotsiala sa tezi na koito im puka, a tova sme nie ziveestite tuk u plastasti danatsi.
Az lichno sam protiv da si idva v Canada bez pari ili sas zaemi. Vizdate kakvi saveti vi davat kreditorite. " Ne harchete moite pari vzimaite sotsial."
Kak misilish maza ti ste si nameri li barzo rabota sas slab angliiski? Detsata na detska gradina trudno ste gi uredite ot parvia mesets.
Detegledachkite sa skapi v Ontario?
Ti ste mozes li da izkarvas tolkova che da platis za detegledachki i da izhranvash tsjaloto semeistvo?
Ne se uchudvam che Canada ne im haresva posel na horata i che ima negativni mnienja za Canada vav foruma.
Kazi kakvo napravihte vie za Canada osven che izlagahte na intervuto za parite che zasluzavate sotsial ot vtorata sedmitsa?
Na takiva rezervni varianti li te uchi basta ti koito sa v ustarb na drugite hora?
Hullboy
Skoro pishame po temata kakvo stava kato se idva v Canada s pari na zaem i bez uredena rabota.
Vchera njakoi mi istri mnenieto tuk v tazi tema no Hullboy i dens podarza sastoto mnenie kakvoto beshe napisal vchera.
Kam anju
Sled kato njakoi ti dava pari na zaem, ne e siguren kak i koga ste mu gi varnes kak mislish kakakv savet bi ti dal?
Takav kakavto e pravilen, neutralen, dostoen, ili takav kakavto da zastiti negovite interesi kato kreiditor.
A imenno "Ne harchete moite pari tarsete drugi varianti" a dali tezi varianiti sa moralni, pravilini na teb i na kreditora ne vi puka.
Horata koito obache plastat pitate za sotsiala sa tezi na koito im puka, a tova sme nie ziveestite tuk u plastasti danatsi.
Az lichno sam protiv da si idva v Canada bez pari ili sas zaemi. Vizdate kakvi saveti vi davat kreditorite. " Ne harchete moite pari vzimaite sotsial."
Kak misilish maza ti ste si nameri li barzo rabota sas slab angliiski? Detsata na detska gradina trudno ste gi uredite ot parvia mesets.
Detegledachkite sa skapi v Ontario?
Ti ste mozes li da izkarvas tolkova che da platis za detegledachki i da izhranvash tsjaloto semeistvo?
Ne se uchudvam che Canada ne im haresva posel na horata i che ima negativni mnienja za Canada vav foruma.
Kazi kakvo napravihte vie za Canada osven che izlagahte na intervuto za parite che zasluzavate sotsial ot vtorata sedmitsa?
Na takiva rezervni varianti li te uchi basta ti koito sa v ustarb na drugite hora?
Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Окт 27, 2006 12:59 pm, променено общо 1 път.
За това че влизате с по-малко пари от изискуемите няма да ви върнат, думата Депортиране въобще няма място.anju написа:Става въпрос за Торонто - 4 човека сме и искат по принцип 18 000 $. Първоначално мислех да ги представая после се оказа че ще имам около 10 000$ на разположение. Имам близки роднини (българи) там, които ме съветват да декларирам дори по-малко - около 3-4000$, за да мога по-нататък да кандидатствам за помощи. Да уточня, че имам намерение да работя а не да разчитам на помощи, но ако не успея нещо това да остане като резервен вариант.
Също така да отбележа, че имам писмо от роднините ми което да покажа на летището, че ще посрещнат и издържат цялото ми семейство (дом, храна и всякакви други разходи), посочена е и заплатата им - общ доход на семейството 180 000 $.
Социалната политика в Онтарио е доста по-затегната - за да кандидаствате за социална помощ трябва да сте живяли тук 6 месеца и убедително да докажете че сте похарчили всичките пари с които сте дошли но и тогава пак не е сигурно дали ще ви дадът социална помощ. Освен това размера на самата социлна помощ е твърде малък и поне според мен с тези пари, особено в Торонто, не е възможно да се оцелее.
Това кой как си финансира имигрирането (със собствени пари или пари на заем) е изключително личен проблем. Според мен да се търси сметка на някой как си финансирва имигрирането си е форма на вмешателство в чужди работи.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
хълбой - и си прав и не си.. това което казваш звучи много правилно и е много хубаво по принцип.
но когато опре до човек с малки деца, тръгнал в един нов свят - естествено че ще премисля нешата от всички страни. морално, неморално - децата искат да ядат.
така, че аз я разбирам anju. каквото мога обаче да и кажа е - забравете социала и се борете. той го има, хубаво е че го има, щото понякога човек закъсва, но го изключете от ума си - все едно го няма. и тогава няма да ви се наложи да го ползувате.
а за работа на мъжа и - ами на първо време може да купи една таратайка за няколко стотин долара, ще плаща още толкова застраховка и може да носи пици дори и с беден английски. пак ще докарва пари да си плаща наема и храната. и постепенно нещата ще се уредят, ще си върнете заемите и т.н.
така че - не се плашете, дали ще декларирате цялата сума или не - това ви е най-малкият проблем. настройте се за борба, заредете се с търпение и нещата ще си дойдат на мястото.
но когато опре до човек с малки деца, тръгнал в един нов свят - естествено че ще премисля нешата от всички страни. морално, неморално - децата искат да ядат.

така, че аз я разбирам anju. каквото мога обаче да и кажа е - забравете социала и се борете. той го има, хубаво е че го има, щото понякога човек закъсва, но го изключете от ума си - все едно го няма. и тогава няма да ви се наложи да го ползувате.
а за работа на мъжа и - ами на първо време може да купи една таратайка за няколко стотин долара, ще плаща още толкова застраховка и може да носи пици дори и с беден английски. пак ще докарва пари да си плаща наема и храната. и постепенно нещата ще се уредят, ще си върнете заемите и т.н.
така че - не се плашете, дали ще декларирате цялата сума или не - това ви е най-малкият проблем. настройте се за борба, заредете се с търпение и нещата ще си дойдат на мястото.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
prosto dopalnenie, 4e pici se nosiat i na Social ... (+$ w semejstwoto)pantata написа:...а за работа на мъжа и - ами на първо време може да купи една таратайка за няколко стотин долара, ще плаща още толкова застраховка и може да носи пици дори и с беден английски. пак ще докарва пари да си плаща наема и храната. и постепенно нещата ще се уредят, ще си върнете заемите и т.н....
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Явно не си ми разбрала идеята. Аз не казвам, че е лошо да си имате добре обмислен резервен вариант, нито имам нещо против да вземате социал при положение, че ви се налага. Само че първият постинг звучеше повече като "Защо да да си харчим собствените пари, след като можем да вземем пари от държавата?"anju написа: ?? Разбира се че е предварително обмислена тактика на резервния вариант! Като дойда там с мъж който не знае добре английски, дете и бебе на 6 месеца и видя, че не намирам работа тогава ли да го планирам резервния вариант?
Наричам нещата точно с истинските им имена. Ние нямаме никакви пари по принцип и голямата сума с която разполагаме е само заем от въпросните роднини и е на тяхно име а ние ще си го изплащаме като дойдем и почнем да работим, защото естествено че няма да можем да теглим такъв още с пристигането си. Самите те ни казаха : защо да живеете в заеми след като ако можете да вземете пари от държавата?Самите те никога не са вземали социал и даже доскоро не им беше хрумнала тази идея за нас (нито пък на нас) и се отнасяха едва ли не с пренебрежение към тези, които опират до това. Но техни познати семейства им казаха, че точно така са постъпили и затова решихме и ние да пробваме. Иначе имаме с мъжа ми технически професии с по 10-12 год. стаж и искаме да работим, но мен баща ми ме е учил "винаги 3 резервни варианта в чекмеджето") и аз слушам.

Сега казваш, че парите са взети назаем. Това доста променя нещата, но пак не виждам защо трябва да я правите цялата тази еквилибристика със заемите и декларирането на половината от наличните ви пари. Както вече разбрахте от отговорите дотук, каквато и сума да декларирате на летището, няма да ви върнат. Защо трябва да вземате назаем пари които нямате намерение да ползувате след като може просто да си дойдете с парите които имате, да си ги декларирате всичките и, когато свършат, да поискате помощ от държавата :nenam:?
Obey gravity ... It's the law!
Аз бях задала конкретен въпрос - ще ме върнат ли от летището ако покажа 5000 и писмо, гарантиращо, че има семейство, което поема пълните ни разноски ? Получих 2-3 отговора - благодаря им.
Гледам взе да се търси противоречие в постингите ми - уж бяха мои парите, после на заем ... Наистина може и да не съм се изразила ясно, зашото не смятах, че толкова ще ви интересува това. Имам около 3000 мои, всичко друго е заем, който НЕ съм искала, а ми беше доброволно предложен знаейки какво е финансовото ми състояние. Даже аз мисля, че не бих тръгнала за Канада ако нямах тези пари. Но моите роднини много искат да сме заедно там - и ние също (знаете, че там приятелите не са толкова многобройни като в БГ и е нормално всеки да иска да си "придърпа" близки хора при него)
Сумата 18 000 я видях в сайта на Канада и затова се придържам към нея с въпроса си - ще ме върнат ли ако я нямам?
Гледам взе да се търси противоречие в постингите ми - уж бяха мои парите, после на заем ... Наистина може и да не съм се изразила ясно, зашото не смятах, че толкова ще ви интересува това. Имам около 3000 мои, всичко друго е заем, който НЕ съм искала, а ми беше доброволно предложен знаейки какво е финансовото ми състояние. Даже аз мисля, че не бих тръгнала за Канада ако нямах тези пари. Но моите роднини много искат да сме заедно там - и ние също (знаете, че там приятелите не са толкова многобройни като в БГ и е нормално всеки да иска да си "придърпа" близки хора при него)
Сумата 18 000 я видях в сайта на Канада и затова се придържам към нея с въпроса си - ще ме върнат ли ако я нямам?