1.Поиска ми паспортите на всички;
2.Акта за раждане, но само на мен;
3.Образование-къде, колко години-общо, основно, средно и висше-точно по години, каква ми е специалността и имам ли стаж;Сверява оригиналите с преводачката;
3.Какво правя в момента, т.е. къде работя.Тук стана объркване, защото като държавен служител ми поиска оригинал на служебната книжка.(не я представих, защото тя е в работата ми и нямам право да я взимам от там.Тук много ми помогна преводачката, защото и обясни точно как стоят нещата.Аз се бях подготвила и казах, че нося заповедта за назначаването ми (оригинала)+ заповеди за повишение - бях повишена два пъти.Свериха печатите и мадам се съгласи.Направи ми впечетлиние, че гледа много стриктно документите и постоянно пише нещо в компютъра си.Преводачката и обясни, че всичко е наред;
4.Пита ми къде съм работила преди?Какво съм правила-подробно?
5.Отговаря ли ми образованието на работата в момента-казах да отговаря-мадам се съгласи и пак почна да сверява дати и да пише нещо;
6.Къде съм учила френски-колко точно;Отговорих и казах, че продължаваме да учим защото искаме да го усъвършенстваме, за да си намерим по- бързо работа.Представихме да мадам Дипломи от ИЧС за завършено 8 ниво и за двамата;
7. Последва въпроса имата ли роднини или приятели в Квебек-аз разбрах първата част на въпроса и отговарям -НЕ- УЖАССС

8.Последва въпроса имаме ли дете, какво и на колко години;
9.Последва въпроса как се виждам след 10 години?ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ

Казах, моля(все едно не бях разбрала въпроса, а аз много добре го разбрах, но ми трябваше време.Тя повтори, каксе виждам в професионален план след 10 год?Казах, че искам да имам едно хубаво работно място в Квебек, един спокоен живот за мен и семейството ми.Това я задоволи и си усмихна.
10.Какво смятам да работя там?Отговорих(продавачка, касиерка), а тя попита -а не искам ли да работя като икономист -аз казах - НАДЯВАМ СЕ МАДАМ.

11.После въпроса на английски-Говорите ли анг. и къде сте го учили? УЖАСССССССС,

12.Какво знам за Квебек- започнах, тя ми прекъсна и започна със следващият въпрос;Вече бях изцедена и си мислех няма ли да ми остави намира

13.Банковата референция(ние представихме 2, една на мое има другата на съпруга ми)-тук искам пак да БЛАГОДАРЯ НА МОЯТ СЪПРУГ, КОЙТО СПАСИ ПОЛОЖЕНИЕТО.Аз неразбрах въпроса, той попита може ли да отговори, ДА.Но тя явно много държи на водещият и ми попита защо банковите реферанции са с две различни дати?Отговорих, че съпругът ми е бил на работа и затова не сме могли да извадим банковите реферанции с едни ии съще дати.ОК ТЯ СЕ СЪГЛАСИ.
НАЙ СЕТНЕ МИ ОСТАВИ НАМИРА

БЛАГОДАРЯ НА МОЯТ СЪПРУГ, КОЙТО МИ БЕШЕ ГОЛАМА ОПОРА, ПРЕЗ ТАЗИ ЦЯЛА ГОДИНА, НА ИНТЕРВЮТО, ПРОСТО БЕЗ НЕГОВАТА ПОМОЩ НЯМАШЕ ДА СЕ СПРАВЯ.НА НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ НАМЕСВАШЕ(естествено с разрешението на мадам)
Накрая ми попита за моят проект за емиграция - защо искам да отида там.Отговорът я задоволи.МАДАМ ЗАПОЧНА ДА ПИШЕ НЕЩО, ЯВНО ДА СМЯТА ТОЧКИТЕ.
Искам да ви кажа, че действително мадам говори бързо, но ние я РАЗБИРАХМЕ.В някой моменти аз се панирах, притесних и затова неразбирах, но НАЛИ ЗАТОВА СИ ИМАМЕ ЧОВЕК ДА СЕБЕ СИ-ДА НИ ПОДКРЕПЯ И ПОМАГА.АЗ ПРЕЗ ЦЯЛОТА ВРЕМЕ ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА ИНТЕРВЮТО ТРЕПЕРЕХ.
ДАДЕ НИ ДА ПОПЪЛНИМ НОВАТА ДАКЛАРАЦИЯ ЗА ПАРИТЕ И РАЗЯСНЕНИЯ НА БЪЛГ. ОТ ПРЕВЕДАЧКАТА, ЧЕ ТЯ Е МНОГО ПО ОБВЪРЗВАЩА ОТ ПРЕДИШНАТА.Декларацията е една И ОСТАВА ПРИ МАДАМ, НЯМА ЕКЗЕМПЛЯР ЗА НАС.
Накрая МАДАМ ме похвали, че благодарение на това, че сме си повишили нивото на френски КВЕБЕК НИ ПРИЕМА

НАЙ СЕТНЕ СВЪРШИХМЕ, УСПЯХМЕ.НО НАЙ- ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА БЕШЕ В СЕРТИФИКАТИТЕ-ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ

Е това е, ако има някой въпроси с радост ще отговоря.
Забравих да благодаря да нашата частна учителка-ЖАНА НИКОЛОВА. ЖАНА, благодаря ти, без теб нямаше да се справим.ОБИЧАМЕ ТЕ -ти си страхотна.Благодарности и да Петя ии Митко от Плевен-ПРИЯТЕЛИ, БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА КУРАЖА, КОЙТО НИ ДАВАТЕ, И ЗА ПОДКРЕПАТА
ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ