Kandidatstvane ot Canada prez Berlin ili Vienna.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Stanis

Kandidatstvane ot Canada prez Berlin ili Vienna.

Мнение от Stanis »

Zdraveite na vsicki vav foruma!

Imam vapros svarzan s podavaneto na dokumenti za PR Card - Skilled Worker - ot Canada. Az sam v Canada sas Student Permit, no iskam sasto da podam za PR Card. Vijdam, ce prez Bukurest procedurata izglejda e mnogo dalga -4-5 godini. Slucaja mi e malko specialen, zastoto imah vece njakolko otkaza za studentska visa za USA. Imam osnovanie da smjtam, ce ako mi se nasroci interview v Buffalo moje da ne mi dadat vhodna visa za US i po tozi nacin da ne moga da zavarsa procedurata.
Vav foruma procetoh, ce ako prebivavas povece ot edna godina v Canada to moje da podades ot nai-blizkija (udoben) office!? Moje li tova da e Berlin ili Vienna a ne office v US? Ili pak ste trjabva da podam v Bukurest?
Blagodarja Vi predvaritelno za mnenijata!
Stanis

Hora, njama li njakoi da otgovori?

Мнение от Stanis »

Hora, njama li njakoi da otgovori?
Аватар
Koko

Re: Kandidatstvane ot Canada prez Berlin ili Vienna.

Мнение от Koko »

Stanis написа:Zdraveite na vsicki vav foruma!

Imam vapros svarzan s podavaneto na dokumenti za PR Card - Skilled Worker - ot Canada. Az sam v Canada sas Student Permit, no iskam sasto da podam za PR Card. Vijdam, ce prez Bukurest procedurata izglejda e mnogo dalga -4-5 godini. Slucaja mi e malko specialen, zastoto imah vece njakolko otkaza za studentska visa za USA. Imam osnovanie da smjtam, ce ako mi se nasroci interview v Buffalo moje da ne mi dadat vhodna visa za US i po tozi nacin da ne moga da zavarsa procedurata.
Vav foruma procetoh, ce ako prebivavas povece ot edna godina v Canada to moje da podades ot nai-blizkija (udoben) office!? Moje li tova da e Berlin ili Vienna a ne office v US? Ili pak ste trjabva da podam v Bukurest?
Blagodarja Vi predvaritelno za mnenijata!
От колко време си в Канада? Ако си тук повече от година, то тогава консулството в което би трябвало да подадеш документи е наистина това в Бъфало, ако пратиш документите си в друг офис - Виена или Берлин - то е доста вероятно те да ги прехвърлят по служебен път пак в Бъфало.

От друга страна по сега действащите правила по федералната процедура интервюта вече няма и одобрението или отказа се дава на база представените от кандидата документи. Едва ли ще има за какво да ходиш до канадското консулство в САЩ.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Stanis

Mersi za saveta!

Мнение от Stanis »

Az sam v Canada ot skoro - mesec i polovina!
Ako po novata procedura 100% njama da me vikat na interview - to e jasno ce ste podam v Buffalo. No tova sigurno li e, ima li vazmojnost vse pak da trjabva da hodja?

Mersi za info-to predvaritelno!
Аватар
Koko

Re: Mersi za saveta!

Мнение от Koko »

Stanis написа:Az sam v Canada ot skoro - mesec i polovina!
Ako po novata procedura 100% njama da me vikat na interview - to e jasno ce ste podam v Buffalo. No tova sigurno li e, ima li vazmojnost vse pak da trjabva da hodja?

Mersi za info-to predvaritelno!
Бих те посътветвал да прочетеш внимателно указанията за кандидастване в официалния сайт. От една страна интервю наистина няма, но от друга летвата е доста висока - сигурен ли си че ще можеш да събереш необходимите 67 точки?

http://www.cic.gc.ca/
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Stanis

Mersi Koko

Мнение от Stanis »

Mersi Koko za savetite,

sabiram gi zastoto vece imam B.A. ot Germany, 4 year working experience i osnoven frenski...sega pravja MBA v Ottawa...imam 71...
Edin vapros samo oste svarzan s pokazvaneto na mangizite 10168CAD,...koga tocno gi iskat, v nacaloto na procedurata ili kam kraja?

Blagodarja ti pak za info-to!
Junior
Обратна връзка:

Мнение от Junior »

Макар и по друга процедура аз имах вземане-даване с канадското посолство в Берлин. Бих казал, че работата им е под всякаква критика. Изключително трудно се влиза в какъвто и да е контакт с тях, страшно бавно се работи, така да се каже нищо "немско" няма в работата им. В сравнение с тях Букурещ е като бюро за експресни услуги.
Не бих се наел да те съветвам, но мисля че много внимателно трябва трябва да прецениш къде точно да подадеш документи си.
Stanis

Oste dva vaprosa?

Мнение от Stanis »

E mislja ce Buffalo ste e nai-dobrija variant - stiga da ne me viknat na Inerview...no to vece nali e otpadnalo, taka da se kaje, i go ima samo v otdelni slucai - e az nadjabm se ne sam ot tjah...
Kak obace stoi vaprosa s svidetelstvata za sadimost i medicinskite pri podavane ot Canada...az vece gi pravih vednaj na skoro, pri podavane za studentska visa...tova otcita li se? Ili vsicko na novo?
Аватар
Ivan1007

Re: Oste dva vaprosa?

Мнение от Ivan1007 »

Stanis написа:E mislja ce Buffalo ste e nai-dobrija variant - stiga da ne me viknat na Inerview...no to vece nali e otpadnalo, taka da se kaje, i go ima samo v otdelni slucai - e az nadjabm se ne sam ot tjah...
Kak obace stoi vaprosa s svidetelstvata za sadimost i medicinskite pri podavane ot Canada...az vece gi pravih vednaj na skoro, pri podavane za studentska visa...tova otcita li se? Ili vsicko na novo?
Наново. Целта е да докажеш че не си осъждан в момента на подаване на документи и че си здрав и няма да бъдеш в тежест на Канадското здравеопазване към момента на получаване на виза.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Заключено