Какво да вземем и какво не в Канада.
Какво да вземем и какво не в Канада.
Бих искал всеки да сподели личното си мнение, кое е било най-ценното (полезно) нещо което сте взели с вас и кое най-безполезното.
izviniavai za "neveshtestvenia" otgovor, no dobaviam:
mnogo sili, splotenost (ako ste semeistvo) I optimizam.
As vse si povtariam - vsiako zlo za dobro.....i pomaga!!!
NIKOGA NE SE otchaivaite!
I oshte neshto: Za vseki problem ima pone 3 reshenia! (tova sashto pomaga )
Pozhelavam vi mnogo zdave i kasmet!
mnogo sili, splotenost (ako ste semeistvo) I optimizam.
As vse si povtariam - vsiako zlo za dobro.....i pomaga!!!
NIKOGA NE SE otchaivaite!
I oshte neshto: Za vseki problem ima pone 3 reshenia! (tova sashto pomaga )

Pozhelavam vi mnogo zdave i kasmet!

- Ivet
- Обратна връзка:
Еййй, Боцо не пропуска! Този съвет му е най-полезен:
Всичко има в Канада! Ако питаш мен - вземи си дрехите, които имаш, малко лекарства, спомените и пари, друго не ти трябва.
И не се връзвай на съвети от сорта - тук телчета няма, и шублери също, и риба няма в Канада....
Нязад във форума имаше една много изчерпателна тема с пълен списък от излишни и полезни неща, ако се поразровиш ще я намериш. Успех! 
защото тук са не са

Всичко има в Канада! Ако питаш мен - вземи си дрехите, които имаш, малко лекарства, спомените и пари, друго не ти трябва.

И не се връзвай на съвети от сорта - тук телчета няма, и шублери също, и риба няма в Канада....

Let it go...
Re: Какво да вземем и какво не в Канада.
- Документи – лични, шофьорска книжка, дипломи, препоръки и т.н. каквото друго се сетиш. Някои от тях може да не ти потрябват веднага или дори въобще, но никога не се знае нуждата от какъв документ може да се окаже непредвидена и належаща Ако смяташ да учиш, не е лошо да провериш какви са изикваните документи за прием. Също така може да помислиш за някакво пълномощно на името на някой от близките ти който остава в България.Deso написа:Бих искал всеки да сподели личното си мнение, кое е било най-ценното (полезно) нещо което сте взели с вас и кое най-безполезното.
- Лекарства – за в началото задължително си вземи някакъв набор от лекарства за по общи проблеми. Ако имаш някакви хронични проблеми не е лошо да провериш предварително какви лекарства за тях се намират в Канада.
- Речници – без значение на какво ниво ти е езика мисля че можеш да помислиш за поне един по-общ и евентуално някакъв по професионален речник.
- Дрехи – въпреки че Канада по принцип има студен климат недей подценявай и тукашното лято. Без значение в кой сезон ще пристигнеш опитай да си вземеш дрехи и обувки подходящи както за тукашната зима, така и за тукашното лято.
- Неща с лична и/или сантиментална стойност – снимки, книги, музика, филми и т.н. – недей подценявай тази точка, особено ако можеш да си вземеш някои от тези неща на файлове, т.е без да заемат много място в багажа, а за някоя дреболия която ти е ценна по лични причини все ще се намери място, дори и да няма някаква наглед реална полза от нея.
- Техника – компютър, мобилен телефон и т.н. – тази точка като че ли е най-спорна (да се донесат от България или да се купят в Канада) и по нея ще трябва сам да преценяваш как е по-добре за тебе.
Безполезни неща – предвид че багажа наистина е доста ограничен по обем и килограми, по-вероятно е да установиш че не си взел нещо от което имаш нужда, отколкото че си взел нещо безполезно.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
нещо, което да ви напомня за уюта ви от България .
за мене е една сувенирна играчка , която с години не съм поглеждала, но тука ми е най важната покъщнина .
иначе , посуда , аз не носих , но после съжалявах .
най-безполезно за мене се оказаха речниците , при положение , че има интернет , но това зависи с какво ще се занимавате след идването - работа или учене .
за мене е една сувенирна играчка , която с години не съм поглеждала, но тука ми е най важната покъщнина .
иначе , посуда , аз не носих , но после съжалявах .
най-безполезно за мене се оказаха речниците , при положение , че има интернет , но това зависи с какво ще се занимавате след идването - работа или учене .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
Да дрехите са важни тук освен е са грозни са и скъпи
За посудата може да вземете само ако имате място или просто една тенджера с 2 чинийки за началото
Тук посуда има в Даларамите качествата е 0, но става за начало
Вземете се завивки и чаршафи за нас те заедно с дрехите се оказаха най-важните неща
За обувките същата работа напримир: аз търсих да си взема еми не можах да намеря нещо което да ми хареса и да е под 300$
а пък 70$ за нещо което не ми харесва не ми се дават
За посудата може да вземете само ако имате място или просто една тенджера с 2 чинийки за началото
Тук посуда има в Даларамите качествата е 0, но става за начало
Вземете се завивки и чаршафи за нас те заедно с дрехите се оказаха най-важните неща
За обувките същата работа напримир: аз търсих да си взема еми не можах да намеря нещо което да ми хареса и да е под 300$

Така е но парите са кът, а илюзиите са без пари!Stoni написа:Парите са най полезни![]()
Илюзиите най безполезни

Чесно казано ме интересува за багажа тъи като и килограмите вече са малко!
А трябва да се пита патило, таке че всички Вие които вече сте го изпитали казваите кое ви е било най-полезно и кое не.
Благодаря Ви.
Благодаря на всички за съветите от къде да пазарувам. Ще ги запомня и лично ще проверя много от тях.
Но тъй като не разполагам с достатъчно долари с които да си купя всичко необходимо, ще се наложи да си взема някои неща от България.
Моля Ви бъдете така добри да споделите кое за вас се е оказало най-полезно и кое не!
Благодаря!
Но тъй като не разполагам с достатъчно долари с които да си купя всичко необходимо, ще се наложи да си взема някои неща от България.
Моля Ви бъдете така добри да споделите кое за вас се е оказало най-полезно и кое не!
Благодаря!