miteto написа:Пиши още неща, май ти си единствената форумка от Реджайна засега, а има малко инфо за този град

miteto, аз пиша, ама все се намира по някой живущ я в София - да ми обясни за цените и недвижимите имоти, я в по-голям град - да ми каже колко съм загубена, че съм тука...
иначе от първия постинг досега само по отношение на намирането на работа съм си променила мнението, обаче при условие, че се говори сносно език. има и по-нискоквалифицирана работа - строители или във фермите, където и ням да си те взимат, щото няма кой да работи

за офис работа в града - език, опита вече не смеят да го изискват, че и без това няма кандидати за местата

аз така се намърдах - с 0 години канадски опит и 2 седмици пребиваване в страната

оказва се, че възможности има, само човек да е по-търпелив, а не да се тръшка като мене
на мен иначе си ми харесва, каквото и да ми обясняват тука - аз не исках голям град, не исках имигрантски център - тук е по-спокойно, няма толкова представители на третия свят и по-лесно се намира добра работа. като цяло съотношението взети пари - разходи според мен е много добро. ние сега харчим страшно много, защото купуваме нови мебели и макар че са на изплащане, си образуваха доста солидна сума месечно + всички джунджурии от рода на нови сервизи, чаршафи и т.н., и взимаме общо около 5000 долара на месец и сме си екстра... има обаче неща, които в момента не можем да си позволим - втора кола или вноска за къща например (по-скоро нямаме достатъчно спестени пари за даун пеинмънт), но това до голяма степен се дължи на по-високата ни застраховка и вноска за колата (сега са около 700 двете на месец). останалото е наема - сега ще е 600 и режийни - с интернета, кабелната и телефоните - 200-250, зависи от месеца..., бирата (много пием за съжаление) - 300, може и до 350 да я докараме, храната - 400, бензина - мъжа ми зарежда всеки уикенд, но ние и двамата караме колата, мисля че около 250$ даваме за бензин и другото вече са излизания, дрехи, обувки, за вкъщи разни дреболии, котешки потреби и т.н.
отрицателните страни - всички в определен кръг се познават, шанса да се обогатяваш с нови познати е минимален, но то и в БГ е така - човек обикновено се движи в определени кръгове и познатите му са от тези кръгове... както и да е, в малък град още повече се усеща. друг минус е липсата на по-европейски тип заведения, които на мен ужасно ми липсват! няма италиански ресторант например с италианска атмосфера - има иначе, но са си същите гадни закусвални като американските

няма джоджен (благодаря ти, Ивет

) и по пронцип - има само един италиански магазин, в който цените се опитват ежедневно да изскочат през прозореца

има кина, ама филмите идват доста късничко... в смисъл - не е за хора купонджий или пък под 30 - поне според мен, но аз понеже съм над 30 и ми е добре
ми туй то, засега, ако има нещо - питай