Каде се прави пазарна оценка на имот
Каде се прави пазарна оценка на имот
Исакм да попитам, знае ли някой къде се прави пазарна оценка на апартамент или на интервюто е достатъчно да се занесе данъчната оценка от общината
Ние правихме пазарна оценка на апартамент в Габрово. Съпруга ми отиде в една агенция за недвижими имоти и поиска да му направят пазарна оценка.От там му казали че това е една голяма папка с документи с изчисления и чертежи но после по наше настояване ни дадоха една бележка на която пише колко е средната пазарната стойност на кв.метър на имотите в квартала и съответно пазарната стойност на нашия апартамент.Ние си извадихме и данъчна оценка за всеки случай.
-
Помислите за варианта банкова референция. Разбира се, става с данъчна оценка, но това не е полезно за вас в последствие. Идва логично въпроса защо:
1. След като пристигнете в Канада ще установите, че работа не се намира толкова лесно точно по вашата специалност и за да работите това, което искате трябва доста да се учи тук.
2. Обикновено новопристигналите имигранти идват с ограничени средства и след като установят горното искат да излязат на социал.Но когато пуснат документите получават отказ заради данъчната оценка.Мотивите са, че са богати и им се казва продайте си апартамента и след като изхарчите парите заповядайте отново.
Така че помислете си добре за данъчната оценка!!!!!
Това което съм написал не искам да ви плаши а да ви помогне.
1. След като пристигнете в Канада ще установите, че работа не се намира толкова лесно точно по вашата специалност и за да работите това, което искате трябва доста да се учи тук.
2. Обикновено новопристигналите имигранти идват с ограничени средства и след като установят горното искат да излязат на социал.Но когато пуснат документите получават отказ заради данъчната оценка.Мотивите са, че са богати и им се казва продайте си апартамента и след като изхарчите парите заповядайте отново.
Така че помислете си добре за данъчната оценка!!!!!
Това което съм написал не искам да ви плаши а да ви помогне.