vapros otnosno semeen status

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
marica

vapros otnosno semeen status

Мнение от marica »

Здравейте на всички, които четат тези редове. Имам конкретен въпрос и предварително БЛАГОДАРЯ за отделеното време и евентуален отговор. Въпросът ми е следния:
За емиграция в Канада кой е по-благоприатният вариант за една двойка- брак или съвместно съжителство. Има ли разлика в точките? Вярно ли е това, че ако една семейна двойка сключила брак емигрира в Канада, мъжът е главата на семейството и жената в този случай няма право на работа по-добре платена с постоянен договор и на социални, а за една двойка, които живеят заедно без брак и двамата имат право на социални и на постоянна работа?
Мерси за вниманието и всичко добро Ви желая!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

В Канада всички хора са пълноправни независимо от семейното им положение и статут по време на процедурата. Никой няма да следи дали неводещия случайно си е намерил по-добре платена работа от водещия, никой няма да ограничава праговете на доходите - колкото, толкова. С брак или без брак - това е важно единствено по време на процедурата. На несключилите брак им се изискват много доказателства за т.н. съвместно съжителство. След като пристигнете в Канада, семейното положение също не оказва роля - дори и данъците се пресмятат на домакинство (което включва както съвместно съжителство, така и брак).
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
AniK
Обратна връзка:

Re: vapros otnosno semeen status

Мнение от AniK »

marica написа:Здравейте на всички, които четат тези редове. Имам конкретен въпрос и предварително БЛАГОДАРЯ за отделеното време и евентуален отговор. Въпросът ми е следния:
За емиграция в Канада кой е по-благоприатният вариант за една двойка- брак или съвместно съжителство. Има ли разлика в точките? Вярно ли е това, че ако една семейна двойка сключила брак емигрира в Канада, мъжът е главата на семейството и жената в този случай няма право на работа по-добре платена с постоянен договор и на социални, а за една двойка, които живеят заедно без брак и двамата имат право на социални и на постоянна работа?
Мерси за вниманието и всичко добро Ви желая!
Ако кандидатствате като съвместно живеещи ще ви искат много документи, които доказват това съжителство. А що се птнася до точките няма никаква разлика дали сте женени или съвместно живеещи, точките са едни и същи. А след като пристигнете тук, щом сте кандидаствали като съвместно живеещи, тук ви приемат за семейство, независимо дали сте склчили брак или не. И не е вярно, че след като пристигнете тук придружаващия няма право да работи по- добре платена работа от водещия. И двамата имат пълно право да работят каквато работа искат без значение кой от двамата взима повече пари.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

marica написа:За емиграция в Канада кой е по-благоприатният вариант за една двойка- брак или съвместно съжителство. Има ли разлика в точките? Вярно ли е това, че ако една семейна двойка сключила брак емигрира в Канада, мъжът е главата на семейството и жената в този случай няма право на работа по-добре платена с постоянен договор и на социални, а за една двойка, които живеят заедно без брак и двамата имат право на социални и на постоянна работа?
На мен ми е чудно откъде сте чули тея глупости :roll:
nikito

Мнение от nikito »

kurta007 написа:
marica написа:За емиграция в Канада кой е по-благоприатният вариант за една двойка- брак или съвместно съжителство. Има ли разлика в точките? Вярно ли е това, че ако една семейна двойка сключила брак емигрира в Канада, мъжът е главата на семейството и жената в този случай няма право на работа по-добре платена с постоянен договор и на социални, а за една двойка, които живеят заедно без брак и двамата имат право на социални и на постоянна работа?
На мен ми е чудно откъде сте чули тея глупости :roll:
е кво ти е чудно бе курта, приказките (измислените) се раждат всеки ден, истината винаги е била обект на извъртане.
аз последно чух, че в канада всички чурки трябва да се обрязват.
ама аз съм на 32 г.
нема значение всичко минава под ножа.
ей това са глупости. ама се приказват.

в САЩ от десетилетия новородените момченца ги обрязват, това е факт, но не и възрастните.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

AniK написа:Ако кандидатствате като съвместно живеещи ще ви искат много документи, които доказват това съжителство.
Не са толкова много. Общ настоящ адрес от поне една година е напълно достатъчен според тях. Ама който иска може да си прибави общ семеен лекар, общи имоти, някоя и друга снимчица и т.н.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

nikito написа: в САЩ от десетилетия новородените момченца ги обрязват, това е факт, но не и възрастните.
наскоро четох по въпроса, Ники. (вълнуваше ме "оголването" на "чурките" при момченцата.)

Десетилетия наред са ги обрязвали, ама били спрели.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Аватар
sirieca

Мнение от sirieca »

speedy

Мнение от speedy »

Independent написа:В Канада всички хора са пълноправни независимо от семейното им положение и статут по време на процедурата. Никой няма да следи дали неводещия случайно си е намерил по-добре платена работа от водещия, никой няма да ограничава праговете на доходите - колкото, толкова. С брак или без брак - това е важно единствено по време на процедурата. На несключилите брак им се изискват много доказателства за т.н. съвместно съжителство. След като пристигнете в Канада, семейното положение също не оказва роля - дори и данъците се пресмятат на домакинство (което включва както съвместно съжителство, така и брак).
Данъците не се пресмятат на домакинство, а са индивидуални. Само има разни възможностти за малки хватки с данъчни кредити по индивидуалните данъци, ако хората живеят в семейство, независимо дали са женени или не. Иначе мъжете и жените са равноправни пред закона. Поне на книга :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
some

Мнение от some »

Kolkoto po semejni - po-dobre :)
Inache za rabotata i t.n. nishto podobno, v kraia na kraishtata tova da rabotish e pravo.
Заключено