жена ти е с много много по-добри шансове от тебе

ти с това право просто не ми е ясно какво ще правиш. за заемите,т.нар. OSAP ne става т.к. не си живял 1 година в Онтарио. Така че забрави и си вземи повече пари от БГ! Банките също ще ти откажат заем щото си господин никой в начаото. Жена ти да види сайта на Chemistry Dept. на Toronto University. Съмнително е да почне директно докторат, щоото такава е политиката, първо си мастър и после. Конкретно на мен ми признаха мастър при приравняване ама аз имам PhD от БГ, та с клизми минах метър. Жена ти още от сега да взима Toefl поне с 250 т. , както и GRE иначе няма въобще да и разгледат документите, камо ли да я приемат.Да си приготви също копие на дипломата да бъеде пратена директно от Университета в БГ , щото иначе няма да и приемат нито един документ без оfficial transcript. Да си види какъв и е успеха в дипломата, щото искат да е най малко B+, което ще рече към 5.30 среден успех от висшето в БГ. Ако го няма тоз успех въобще да не си прави труда да кандидатства и да се набутва с пари. Da си приготви поне 3 препоръки от преподаватели, в които да пишат че е потенциален нобелов лауреат, иначе внимание няма много да им обърнат. Също така тез препоръки да са на образец, дето ще го свалиш от сайта /пдф файл/, а не като в БГ едно време на един бял фърчащ лист. Таксите за жена ти ще са към 5-6 хиляди на година, а за МБА дет се каниш ще е поне 20000$ на година. Та за туй ти казвам да си вземеш повечко парици

За заем казах че не става, за стипендия си закъснял , т.к. сега се кандидатства за началото 2007/2008 учебна година, а ти най рано тогаз ще можеш за 2008/2009 година. Има някакви дребни такива входящи , ама те са малки суми. Ако жена ти я приемат ще може да си докарва кат ассистант към 1300 на месец, ако вземе стипендия от 2008 ще може да я удвои. И запомни, заемите са за undergrad students, а за градуейт няма заеми, т.к. се предполага че ти работиш като ассистант или че шефа ти плаща.
п.с. всичко туй дет ти го разправям е за Онтарио и Торонто Университи. За Кебек знам че е друга губерния