U4iteli po frenski v Toronto
U4iteli po frenski v Toronto
Zdravejte, syforumci!Iskam da popitam ima li v Toronto ve4e bylgari, zavyr6ili frenska filologiq v Bg, koito da rabotqt kato u4iteli?Molq, dajte mi pove4e info!Prerovih temite za frenskiq ezik vyv federalna Kanada, no me interesuva kakva e procedurata da zapo4na rabota kato prepodavatel ... i osven izpiti po frenski trqbva li da dyrja i po english i kakvi? Blagodarq predvaritelno!
-
- Обратна връзка:
познавам една рускиния, дошла преди една година
още на 4 месец работеше кат учителка по френски
но си беше взела някакви изпити - на френски
и работи кат заместващ учител но я викат мн често - прави поне 50% от времето което за начало не е никак не е зле а и на посто1на позиция ми е казвала че е мн трудно
може да се търси и в частни училища - те не са толкова консервативни ....
тук учат някакъв фр предвид двуезичието на страната - самите канадци са ми казвали че нищо не знаят кат фр от училище
не е мн по същество информацията - къде и какви изпити се държат ама ...
още на 4 месец работеше кат учителка по френски
но си беше взела някакви изпити - на френски
и работи кат заместващ учител но я викат мн често - прави поне 50% от времето което за начало не е никак не е зле а и на посто1на позиция ми е казвала че е мн трудно
може да се търси и в частни училища - те не са толкова консервативни ....
тук учат някакъв фр предвид двуезичието на страната - самите канадци са ми казвали че нищо не знаят кат фр от училище
не е мн по същество информацията - къде и какви изпити се държат ама ...
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Blagodarq
Syrde4no ti blagodarq, ronni-vse pak informaiciqta ti e okurajava6ta!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
- Nilvap
- Обратна връзка:
Здравей,
Този постинг не е отговор на въпроса ти за учителстването, но е свързано с това че ти като френскоговорящ искаш да отидеш в провинция с малцинство на фреснскоговорящите.
Та във връзка със това наскоро попаднах на тази статия : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/francophone.html
Поздрави,
Павлин
Този постинг не е отговор на въпроса ти за учителстването, но е свързано с това че ти като френскоговорящ искаш да отидеш в провинция с малцинство на фреснскоговорящите.
Та във връзка със това наскоро попаднах на тази статия : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/francophone.html
Поздрави,
Павлин
re
niakade is foruma biah 4ela kolko e trudno sa sabolekari i kolko e lesno sa u4iteli po frenski v anglofonskite provincii. Estestveno textat be6e ot saprug sabolekar , koito oplakva6e svoiata sadba i edva li ne savijda6e na saprugata si, 4e e savar6ila frenska filologia. Ima oba4e order na u4itelite na ontario, koito triabva da ti rasre6i da praktikuva6 . Eto sita http://www.oct.ca/home.aspx?lang=fr-CA otidi v diasno - enseignants formé à l'étranger
Pogledni seriosno na isiskvaniata na ordera i si podgotvi dobre dosieto. Tova 6te ti spesti mnogo vreme i eventualni raso4arovania
usoeh
Pogledni seriosno na isiskvaniata na ordera i si podgotvi dobre dosieto. Tova 6te ti spesti mnogo vreme i eventualni raso4arovania
usoeh
:))
Mira, ti si zlatna!To4no tova mi trqbva6e-to4na, dostoverna i iz4erpatelna informaciq!A i ne znaeh, 4e v ON imat u4itelski orden.