Пътешествия.......
Пътешествия.......
Здравеите! Следя форума от доста време и според част от това, което чета виждам че има и хора с доста добри доходи, които вероятно пътуват!?
Значи резервирахме си почивка за остров Мавриций/ Mauritius и ми се ще да понабера инфо от хора били вече там, защото из нета не намирам конкретни неща, а за учудване инфото на туоператора ми е от преди две години?. Та ако сте били там или знаете, бихте ли казали нещо за цените особено на алкохола. Значи почивката която сме резервирали е за 2 седмици със закуска и ве4еря. Отделно ни предлагат all inclusive, като трябва да доплатим още по около 350 евро (500 CAD) на човек за две седмици, демек за двама 700 (1000CAD). Струва ли си, защото тези 1000 CAD са де факто обядите и пиенето (казаха че в алл инклусив влизал и лекият алкохол, като бира някои вина и пр.) Споделете опит!
Как стоят нещата с наемането на кола, цени, опасности и пр. И въобще ако се сетите за нещо, което трябва да се има в предвид - споделете!
Поздрави,
dgovani
Значи резервирахме си почивка за остров Мавриций/ Mauritius и ми се ще да понабера инфо от хора били вече там, защото из нета не намирам конкретни неща, а за учудване инфото на туоператора ми е от преди две години?. Та ако сте били там или знаете, бихте ли казали нещо за цените особено на алкохола. Значи почивката която сме резервирали е за 2 седмици със закуска и ве4еря. Отделно ни предлагат all inclusive, като трябва да доплатим още по около 350 евро (500 CAD) на човек за две седмици, демек за двама 700 (1000CAD). Струва ли си, защото тези 1000 CAD са де факто обядите и пиенето (казаха че в алл инклусив влизал и лекият алкохол, като бира някои вина и пр.) Споделете опит!
Как стоят нещата с наемането на кола, цени, опасности и пр. И въобще ако се сетите за нещо, което трябва да се има в предвид - споделете!
Поздрави,
dgovani
- PoLuX
- Обратна връзка:
Не съм ходил до о-в Мавриций, обаче обичам да ровя из Гугъл и намерих малко неща - примерно за храната и напитките:
http://www.tropicscope.com/mauritius_restaurants.asp
http://www.info-mauritius.com/english/M ... FoodaB.htm
На мен лично ми се струва страшно много $1000 да се доплатят за AI, при положение, че видях тук-таме мнения, че Мавриций е бедна страна, което ще рече, че местните цени не би трябвало да са кой знае колко високи (но пък цените за туристи може да са...
).
Моето мнение - ако искате да прекарвате цял ден покрай хотела, ядейки и пиейки (което на мен лично никак не ми се нрави като вариант за почивка - сигурен съм, че навсякъде има чудесни места, които могат да се посетят), вземете си AI. Иначе за няколко напитки вечер и за 3-4 обяда, когато ще се случи да сте покрай хотела, няма смисъл.
Друго нещо - за алкохола - не знам доколко обичате да седнете с втория човек да седнете и да пиете (било то лек или тежък алкохол
), аз поне обичам да е в по-голяма компания, за двама човека (мъж и жена де) има и по-приятни неща за правене 
http://www.tropicscope.com/mauritius_restaurants.asp
http://www.info-mauritius.com/english/M ... FoodaB.htm
На мен лично ми се струва страшно много $1000 да се доплатят за AI, при положение, че видях тук-таме мнения, че Мавриций е бедна страна, което ще рече, че местните цени не би трябвало да са кой знае колко високи (но пък цените за туристи може да са...

Моето мнение - ако искате да прекарвате цял ден покрай хотела, ядейки и пиейки (което на мен лично никак не ми се нрави като вариант за почивка - сигурен съм, че навсякъде има чудесни места, които могат да се посетят), вземете си AI. Иначе за няколко напитки вечер и за 3-4 обяда, когато ще се случи да сте покрай хотела, няма смисъл.
Друго нещо - за алкохола - не знам доколко обичате да седнете с втория човек да седнете и да пиете (било то лек или тежък алкохол

Благодаря
Значи днес и аз попаднах на първия от по горе дадените линкове и видях примерните цени, които са дори изгодни, но виг например какво пише на втория линк за алкохола:
Wine is quiet expensive because it has to be imported. Try the light South-African wines like ‘Blouberg’ or ‘Neederburg’ or French wines.
But the main local drink is the rum. From simple (Goodwill) to very good (Green Island); pure, with coke or in cocktails – every version is welcome.
Imported spirits have high duties and are very expensive.
Не 4е ъм алкохолик, ама това quiet expensive незнам точно как да го тълкувам, та за това бих искал да почерпя инфо от патил...хех!
Поздрави,
dgovani
Wine is quiet expensive because it has to be imported. Try the light South-African wines like ‘Blouberg’ or ‘Neederburg’ or French wines.
But the main local drink is the rum. From simple (Goodwill) to very good (Green Island); pure, with coke or in cocktails – every version is welcome.
Imported spirits have high duties and are very expensive.
Не 4е ъм алкохолик, ама това quiet expensive незнам точно как да го тълкувам, та за това бих искал да почерпя инфо от патил...хех!
Поздрави,
dgovani
- PoLuX
- Обратна връзка:
Е не знам, аз нали писах по-горе, че алкохола за мен въобще не е фактор 
Като се поровиш повече из нета, сигурно ще намериш повече информация... На мен между другото ми направи впечатление, че повечето мнения са от англичани, и то пенсионери
така че не знам доколко може да им се връзваш... Поне на мен тая социална група ми е много далечна 

Като се поровиш повече из нета, сигурно ще намериш повече информация... На мен между другото ми направи впечатление, че повечето мнения са от англичани, и то пенсионери

Прав си прав си ама......
.... с жена съм ама сме заедно вече от около 8 години, така че и наличието на алкохол не е за подценяване...хех
Пратих ти бележка на лични!
Поздрави,
dgovani
Пратих ти бележка на лични!
Поздрави,
dgovani
PoLuX написа:Е не знам, аз нали писах по-горе, че алкохола за мен въобще не е фактор
Като се поровиш повече из нета, сигурно ще намериш повече информация... На мен между другото ми направи впечатление, че повечето мнения са от англичани, и то пенсионеритака че не знам доколко може да им се връзваш... Поне на мен тая социална група ми е много далечна
- PoLuX
- Обратна връзка:
Мда, напомня на мнение от гореспоменатата групаStoni написа:Ако не ти е АЛ и хотела над 4,5 ше мрънкаш, че пак са те.....и каката де![]()
Така, че ако искаш да си бял а дупето на каката да и е препеченко и сладко - Ал инклЮ и хотел над 4,5 звездички

Представям си се аз как отивам на о-в Мавриций и се топвам в басейна на хотела (заедно с други бели хора, разбира се), а сервитьорките ми носят пиене и ядене на корем

Ама така де, какво разбирам аз, никъде не съм ходил - само си разсъждавам ей тъй принципно...
На невидял му се гледа на видял нищо не му се гледа, като на английска пенсинеркаPoLuX написа:Мда, напомня на мнение от гореспоменатата групаStoni написа:Ако не ти е АЛ и хотела над 4,5 ше мрънкаш, че пак са те.....и каката де![]()
Така, че ако искаш да си бял а дупето на каката да и е препеченко и сладко - Ал инклЮ и хотел над 4,5 звездичкищом разчиташ на хотел и на AI да ти направят почивката, спукана ти е работата, мисля...
Представям си се аз как отивам на о-в Мавриций и се топвам в басейна на хотела (заедно с други бели хора, разбира се), а сервитьорките ми носят пиене и ядене на корем
Ама така де, какво разбирам аз, никъде не съм ходил - само си разсъждавам ей тъй принципно...

Те не се оплакват, за хората това е начин на живот, за нас е връх на сладоледаPoLuX написа:И защо в такъв случай би тръгнала пенсионерката някъде на майната си - същото нещо може да не го гледа и вкъщи... Сигурно за да може да се оплаква послеStoni написа:На невидял му се гледа на видял нищо не му се гледа, като на английска пенсинеркакое и колко е било зле

Когато го стигнем човека, ще ти кажа що не си лежат по мъглите а ходят, насам натам

- PoLuX
- Обратна връзка:
Що ли не ми се ще да достигам такъв връх в еволюциятаStoni написа:Те не се оплакват, за хората това е начин на живот, за нас е връх на сладоледа![]()
Когато го стигнем човека, ще ти кажа що не си лежат по мъглите а ходят, насам натам