Студентски бригади

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
andril

Студентски бригади

Мнение от andril »

Здравейте и предварително се извинявам, ако засягам вече разглеждана тема! Въпросът ми е следният : тъй като напоследък доста се поразрових по сайтовете да търся някаква информация за студентски бригади в Канада, а резултатът беше нулев, това значи ли, че подобна практика в Канада няма?
Ситуацията при мен е такава, че трябваше да замина тази година в Канада да уча ( и по- точно във Ванкувър), но документите ми от у- ще не бяха придвижени достатъчно бързо. В момента съм се записала в два университета тук в София със специалности География и Икономика и Туризъм. Желанието ми да замина на бригада в Канада е провокирано преди всичко от желанието ми да проуча как да продължа обучението си там или да специализирам след 4 години.
Плановете ми първоначално бяха да се установя във френската част на Канада, тъй като 5 години съм учила френски, а и имам диплома за владеене на езика от Френския Институт, в крайна сметка обаче дестинацията бе Ванкувър...
Лошото в случая е че съм едва на 19год. и с твърде малък стаж, за да мога да бъда приета като емигрант.. А и още повече че нямам висше образование..
Съжалявам за пространните ми обяснения и словоизлияния и предварително се извинявам, ако съм отнела времето някому или не съм писала в точния раздел, или, или, или.. Извинявайте и благодаря сърдечно, ако можете да помогнете!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

andril, честно казано не съм чувал да има такова нещо като студентски биргади
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

най близкото е - Солт Сейнт Мари - минесота, щатите
тук в канада не съм чувал за такова нещо.
нямя нужда да си тук за да получиш студентска виза за канада - просто гледай по уебсайтите на университетите.
ако имаш въпроси след това - пиши тук и ако имаш нужда от съвет с избора - питай пак.
познавам хора които дойдоха без пари, изучиха се и после станаха резиденти.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Val

Мнение от Val »

andril, и аз не съм чувала за студентски бригади, но можеш лесно да дойдеш по програмата Live-in caregiver.

http://www.cic.gc.ca/english/pub/caregiver/index.html

Можеш да си намериш сама семейство-работодател он-лайн, има уеб страници, където да си публикуваш резюмето и интервютата със семействата се провеждат по телефона. Има семейства в англоезичната част на Канада, които търсят френскоговорящи baby-sitters, така че френският може да ти е предимство. След като веднъж си намериш работодател, документите стават сравнително лесно.

Успех. :D
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
andril

Мнение от andril »

Леелеле хора, страшно много ви благодаря на всички, които се отзоваха на питането ми!! Ще проуча нещата, както ме посъветвахте и ще разгледам всичко подробно!! Благодаря отново страшно много!!!
Ако нещо не зацепа, отново ще поразпитам :oops: :D
БЛАГОДАРЯ!! :D
Аватар
rafta

Мнение от rafta »

tova za Live- in caregiver i baby sitter stava dosta trudno. Stava chrez agenzii samo. Az probvah dosta ot BG dokato bjahme tam, no uvi. A sam med.sestra sas staj 5 god. samo s bebeta. Govorja nemski i ruski. Sega rabotja s dve agenzii- ednata e za Care Aide, a s drugata kato Caregiver. Minah sumati i intervuta i 2 testa i Orientation zjal den. Taka che ne zanm kak tochno ste stane tova ot druga darjava. No ti vse pak probvai, moje i da imash kasmet.
pumpy

Мнение от pumpy »

rafta написа:tova za Live- in caregiver i baby sitter stava dosta trudno. Stava chrez agenzii samo. Az probvah dosta ot BG dokato bjahme tam, no uvi. A sam med.sestra sas staj 5 god. samo s bebeta. Govorja nemski i ruski. Sega rabotja s dve agenzii- ednata e za Care Aide, a s drugata kato Caregiver. Minah sumati i intervuta i 2 testa i Orientation zjal den. Taka che ne zanm kak tochno ste stane tova ot druga darjava. No ti vse pak probvai, moje i da imash kasmet.
а английски говориш ли ????
все пак си писала, че живееш във Ванкувър......
Аватар
rafta

Мнение от rafta »

Da govorja angliiski, zashtoto sam s ezikova gimnazia i sam jivjala 2 god. v South Africa. Osven tova imam Academic Version na IELTS - ustroiva li te? Drugite ezizi gi pisah, po povod na tova che kogato kandidatstvash ot chujbina za live-in caregiver, te pitat. Tuka ima dosta rusnazi, a i germanzi. Te darjat dezata im da govorjat tehnija si ezik, a ne kato nas, deto dezata ni masovo ne si znajat ezika. Moeto si go znae.
pumpy

Мнение от pumpy »

rafta написа:Da govorja angliiski, zashtoto sam s ezikova gimnazia i sam jivjala 2 god. v South Africa. Osven tova imam Academic Version na IELTS - ustroiva li te? Drugite ezizi gi pisah, po povod na tova che kogato kandidatstvash ot chujbina za live-in caregiver, te pitat. Tuka ima dosta rusnazi, a i germanzi. Te darjat dezata im da govorjat tehnija si ezik, a ne kato nas, deto dezata ni masovo ne si znajat ezika. Moeto si go znae.
на мен ми е все едно с какъв IELTS си......
просто исках уточнение, иначе излиза, че говориш езици, неговорими във Ванкувър и не си си намерила търсената работа и заключението би могло да е грешно
аз чета това, което пише, а не зад редовете

A propos, ние които без езикова гимназия сме с Academic Version na IELTS, по негодни ли сме :wink:
Аватар
rafta

Мнение от rafta »

Parvo ezizite sa govorimi i vtoro sam si namerila tochno rabotata kojato sam iskala. Kazvam che ne sam ja namerila kogato sam bila va BG. Tuka kato doidoh si ja namerih vednaga i to sashtata kojato se machih da si namerja ot BG. Ta zakluchenieto e: che ot BG e pochti nevazmojno da se nameri rabota kato Caregiver, da se vzeme work permit i da se doide tuka. Az iskah da utochnja tova i momicheto da ne se zablujdava che ste stane. Prosto spodelih opit, a ne se hvalja kakvo znam i kakvo ne. A i to si e moja rabota. Po-gore napisanoto beshe, za da pokaja che vse pak imam njakakva kvalifikazia, da ne govorim che tehnite iziskvania sa savsem drugi i kato si v BG njama kak da gi pokriesh. A vsichki stom sa tuka znachi sa godni, taka e reshil immigration officera.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

poumpy написа:
rafta написа:Da govorja angliiski, zashtoto sam s ezikova gimnazia i sam jivjala 2 god. v South Africa. Osven tova imam Academic Version na IELTS - ustroiva li te? Drugite ezizi gi pisah, po povod na tova che kogato kandidatstvash ot chujbina za live-in caregiver, te pitat. Tuka ima dosta rusnazi, a i germanzi. Te darjat dezata im da govorjat tehnija si ezik, a ne kato nas, deto dezata ni masovo ne si znajat ezika. Moeto si go znae.
на мен ми е все едно с какъв IELTS си......
просто исках уточнение, иначе излиза, че говориш езици, неговорими във Ванкувър и не си си намерила търсената работа и заключението би могло да е грешно
аз чета това, което пише, а не зад редовете

A propos, ние които без езикова гимназия сме с Academic Version na IELTS, по негодни ли сме :wink:
IELTS,.... ACADEMIC,...., VERSION .....

briah briah

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Заключено