Diskriminacia
Diskriminacia
Ponezhe usileno se diskutira diskriminaciata, kak mozhe da poznaem, ili kak razbirame che ni diskriminirat?
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Re: Diskriminacia
ili kak razbirame, che ne ni diskriminirat?Veliko написа:Ponezhe usileno se diskutira diskriminaciata, kak mozhe da poznaem, ili kak razbirame che ni diskriminirat?
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
аз лично, като жена, залагам на чувствата
като не я "чувствам" дискриминацията - значи я няма за мен
обаче разни хора - разни идеали
наскоро един приятел ми каза, че имало хора по улицата, които го гледали лошо
... и от това прави извод, че на него нещо не му е наред /примерно не е хубав, не е желан или има проблем/.
В този смисъл, ако си въобразим, че ни дискриминарат, винаги ще намерим причина в себе си

като не я "чувствам" дискриминацията - значи я няма за мен
обаче разни хора - разни идеали
наскоро един приятел ми каза, че имало хора по улицата, които го гледали лошо

В този смисъл, ако си въобразим, че ни дискриминарат, винаги ще намерим причина в себе си

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Едни каки в Уинипег, Манитоба се почувствали дискриминирани, че не ги пускат в момчешкия училищен хокеен клуб. Съдили се квото се съдили и накрая съдът постановил да играят с мъжете, за да не ги дискриминират.
Сега се чака реципрочен случай - някой мераклия да се пробва при момичетата
http://www.cbc.ca/canada/manitoba/story ... 60619.html
Сега се чака реципрочен случай - някой мераклия да се пробва при момичетата

http://www.cbc.ca/canada/manitoba/story ... 60619.html
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
За дискриминацията
Ако говорим сериозно, най-много дразни като не ти признават квалификацията, стажа или образованието, щото не са канадски. Или кредитната история или шофьорския опит. Като не са канадски, в краен случай от USA, все едно са от луната.
Панякога те игнорират или не ти обръщат същото внимание, когато не ти е достатъчно добър английския или не изглеждаш като тях.
Но не е толкова страшно - мисили си колко много губят тези всичките от това че те изпускат. И ще си останат задръстени..
Ама го правят и българите тук понякога - избягват да се заселват в някои квартали, където другите изглеждат или се обличат по-различно.

Панякога те игнорират или не ти обръщат същото внимание, когато не ти е достатъчно добър английския или не изглеждаш като тях.
Но не е толкова страшно - мисили си колко много губят тези всичките от това че те изпускат. И ще си останат задръстени..
Ама го правят и българите тук понякога - избягват да се заселват в някои квартали, където другите изглеждат или се обличат по-различно.

Embrace your climate change!