MrGeek написа:shark6286 написа:Благодарско. Точно това ми трябва.Ще го пробвам утре.
Имам още един въпрос към всички Linux guru-та. В момента се мъча да приложа тези инструкции към моя компютър:
http://individual.utoronto.ca/jaelle_ki ... piron6400/
Ударих на камък обаче като се опитах да изпълня:
sudo make menuconfig
Поради някаква причина нямам
make (претърсил съм целия диск с find). Кой пакет трябва да инсталирам? Нямам интернет така, че мога да инсталирам само от CD-то, но според мен трябва да го има там.
Къде обикновено седи make след като се инсталира? Кой е пълния път? /bin/make ?
Айде да видим сега кой ще даде пръв верен отговор

sudo apt-get install build-essential 
Благодаря! Свърши работа!
По отношение на спора Win vs Linux vs UNIX - мисля че е безмислен. Всичките съществуват от години и мисля така ще продължава. Това значи, че всяка една от тези системи има място под слънцето.
Според мен Windows е популярен защото е лесен за инсталиране и работа. Не всеки би се мъчил с конфигурационни файлове, компилиране на ядрото, хакове и т.н. За тези които имат време и им се рови Linux има какво да предложи.
Аз лично снощи компилирах kernel, следвайки инструкците на някой който го е правил. Трябваха ми 3 часа да инсталирам всички библиотеки, да компилирам ядрото и да редактирам разни конфигурационни файлове. Като резултат се разпознават двата процесора, видео картата работи с нейните си драйвери. Все още не мога да подкарам Wi-Fi и media card slot. Довечера се очертава същата програма. Не ми харесва това че отнема толкова време. Преди 10-на години нямаше да ми прави впечатление, но сега просто не мога да отделям толкова време. От друга страна когато успееш удовлетворението е голямо именно защото е било трудно
Аз мисля че трябва да се взима най-доброто от двата свята (Win и Linux) а не да се робува на предрасъдъци и да се отрича тотално нещо за сметка на друго. Но това си е мое мнение. Не го налагам на никой. Всеки е свободен да решава за себе си