Vapros po Family Class

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Vapros po Family Class

Мнение от aneda »

Здравеите,

Имаме няколко въпроса относно Фамилната програма.

Документите пуснахме на 4 април, на 20 май получихме обратно документите заради забравен подпис и ненадписана снимка. На 1 юни съпругът ми получи писмо, че е одобрен за спонсор, а на 9 юни аз получих писмо от Букурещ, че документите ни са заведени с номер. След това получих още едно писмо през юли месец за допълнителни документи - акт за раждане и това беше.
Вече се навършиха 3 месеца от получаването на бар кодовете и както е описано в писмото, би трябвало в това време да вземат решение и да се обадят с писмо да кажат какво е то.
Въпросите ни към вас са:
- Дали някой е подавал по същото време с нас по тази програма?
- Докаде е стигнала тяхната апликация?
- Дали едно обаждане в посолството е уместно и дали това няма да забави апликацията?
- Кой е най-добре да направи обаждането? Аз или съпругът ми, който е канадски гражданин?

И въобще всичко което можете да ни кажете би ни било от полза.

Благодарим предварително на всички, които ще ни отговорят

Сърдечни поздрави.

:)
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ми ние сега си говорим със съпруга ми, нашите документи бяха в Букурещ в началото на март, писмо за насрочено в края на юни интервю получихме в края на май - тоест 3 месеца след получаването на документите в Букурещ... изчакай още малко преди да им звъннеш или да пишеш е-мейл, защото сте имали забавяния с неподписаните документи, може след още 2-3 седмици да им пишеш един е-мейл... :roll: не мисля че има значение кой ще се свърже с тях, на нас ни отговаряха еднакво, само че по телефона не можахме да се свържем, на е-меилите обаче отговаряха още на следващия ден :) успех :D
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Мнение от aneda »

Благодаря много за отговора. Дано да си права, че вече не е за издържане

:)
pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

Здравей,

И ние се движим долу горе по същото време с Вас. Аз изпратих документите на съпругата ми през Май и бяха получени там на 29 Май. След това на 14 Юли аз получих писмо че съм одобрен за спонсор и че изпращат документите до Букурещ. На 25 Юли съпругата ми получи писмо от Букурещ с баркодовете и от тогава нищо, ама още не са минали 3 месеца. Доколото знам при условие че нещо с документите не е наред или ти искат допълнителни документи то твоите документи се връщат отново на опашката и си чакат на ново реда. Така че брой 3 месеца от датата на която са ти получили акта за раждане. Ако ти или съпругът ти сте чели подробно обяснителните документи пише, че срока за разглеждане може да се удължи при изискване на допълнителни документи или при пропуски в попълването. Това го пише на страница 28 и 29 от "Guide to sponsorship" IMM 3900. Знам че чакането е изнервящо, ама ще чакаме. Поздрави и успех. Ето го и копирано това което пише там:
What factors can slow down processing?
Here is a list of common factors that can slow the processing of your application.

Incomplete or unsigned application forms
Incorrect, incomplete address or failure to notify CPC-M of a change of address
Missing documents
Unclear photocopies of documents
Documents not accompanied by a certified English or French translation
Investigation of sponsors by CIC
Verification of information and documents provided (e.g., there may be lengthy procedures for background checks in the countries where the applicant or his or her family members have lived or need for a second interview for additional background screening)
A medical condition that may require additional tests or consultations
A criminal or security problem (e.g., failure to declare family members or criminal charges pending)
Family situations such as impending divorce, custody or maintenance issues
Completion of legal adoption
Consultation is required with other offices in Canada and abroad
Inquiring about the status of your application before the standard processing time has elapsed
The applicant is not a permanent resident of the country in which he/she currently lives
The applicant or his or her family members require an interview and lives in an area not regularly visited by immigration officials
Photos provided by the principal applicant and his or her family members do not comply with specifications set out in Appendix C accompanying The Immigrant’s Guide
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Мнение от aneda »

Благодаря за изчерпателния отговор pepiliverpool.

Еми щом е така ще се чака, какво да се прави. Яд ме е само, че никъде в документите не пишеше, че искат моя акт за раждане да баде приложен и затова не го сложих. И ако това си е изискване на Букурещ ми да ги казват тия неща. Разбира се аз съм малко разсеяна и е възможно да е било изписано някъде с малки букви, но си спомням и съм сигурна, че в чек листа кадето има описани какви документи искат допълнително да сложа не е описан акт за раждане. Ако го знаех това разбира се че щях да го сложа, какво е един документ повече и без туй изпратих тогава на съпруга ми цял кашон :))

Но както и да е значи ще се чака до средата или края на октомври, понеже мисля че някъде в средата на юли са получили акта за раждане.

Още веднъж благодаря.

Поздрави.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

aneda написа:никъде в документите не пишеше, че искат моя акт за раждане да баде приложен и затова не го сложих.
Няма страшно, пише си го - ето тук
6 IDENTITY AND CIVIL STATUS DOCUMENTS
Provide national identity cards, birth certificates, baptismal certificates or other official document confirming relationship for you and each of your family members.
pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

Aneda, моля. няма за какво. Нали сме тука за да си помагаме и успокояваме :lol: както е писано от Polux писано е че трябва да им изпратиш акт за раждане. Поздрави и късмет
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Мнение от aneda »

Мдаааааа, аз явно не сам го разбрала добре това изречение. Аз им изпратих копие от паспорта и от личната карта, като сам решила че щом пише "or other official document без да прочета внимателнно confirming relationship for you and each of your family members" сега разбирам че всъщност си е моя грешката и че колкото повече документи толкова по-добре ама ......
Както и да е явно в чакането му е майката :lol:
Снощи като се прибрах от работа погледнах обратната разписка и видях, че са получили акта за раждане на 10 юли. Така че все пак има надежда за началото на октомври :)

Поздрави
Заключено