Продадохме апартамента - няма връщане НАЗАД!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
mika

Продадохме апартамента - няма връщане НАЗАД!!!

Мнение от mika »

Продадохме си апартамента! :( Няма връщане назад! :cry: Заминаваме началото на май! :D :D :D
Тъжно е, но нямаше друг начин :( . Купихме го преди 3 години (с доста кредити, разбира се :shock: ) и бяхме толкова горди с постигнатото :lol: ! След като и двете ни деца се родиха на квартира (сменили сме общо 5 такива :oops: ), най-после си имахме СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, нещо за което толкова дълго си мечтаехме! Но ето,че сега го продадохме в името на друга една мечта! Знам че така трябва, въобще не се съмнявам в правилността на решението ни, но ... някак си боли...
ОБИЧАМ България (тя е красива, нали и ..ни е Родина, макар че...), ОБИЧАМ роднините и приятелите ни, които остават тук, ОБИЧАХ хубавото ни апартаментче, ГОРДЕЯ СЕ с това, което постигнахме тук(и което едва ли някога ще постигнем в Канада), НО ИСКАМ децата ми да израснат на по-спокойно и сигурно място. ЗНАМ че това място не е България и се НАДЯВАМ Канада да не ни разочарова!
Не ми остава нищо друго, освен да се поотърся от обзелата ме вече носталгия (малко ми е раничко, а :wink: ) и гледайки напред да си повтарям думите на един наш съфорумник: КАНАДА, ОБИЧАМ ТЕ МОЯ НОВА РАДИНО!
Е, хайде :beer: :beer: :beer: !
Нека пием за бъдещето!
Нека се радваме на настоящето!
Нека не забравяме миналото!

И най-важното: да бъдем здрави и да се обичаме!!!
:beer: :beer: :beer:
Megy
Обратна връзка:

Prodadohme....

Мнение от Megy »

Ja se stegnete - oste ne ste trugnali i ve4e ... nostslgija . Samo za horata 6te vi e m4no , za apartamenta 6te zabravite burzo. Pomnete - detzta, detzata i pak detzata- ne gi ostavjajte v pomijata - kolkoto po skoro tolkova po dobre.
Iskreno vi jelaja uspeh - ne se obru6tajte nazad. Ot vfas zavisi>>>!!!!
It's difficult but it's interesting to live in this world.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Меги е права. Ще ви е мъчно само за роднини и приятели. След време ще забравите и за апартамента, и за квартала и за града.

Тук като ви завърти канадското ежедневие и ще видите, че няма да имате време за нищо, дори и да се видите вечер в къщи, пък камо ли да мислите за други неща.

Така че само наред и това е!

Касмет.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

taka e ! tuk za nyakolko dena zabravih vsichko shto e matereialnoto v bg. daje me e yad che ne si prodadoh apartmenta, sega stoi bestopanstven :cry:
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Sasho71, ako imash pari s koito da doidesh tuk e glupavo da si prodavash imot v BG. Vinagi shte mojesh da go otdadesh, ili ako reshish da se varnesh da jiveesh otnovo tam.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Хората са си продали най-ценното материално нещо, а вие им казвате "я се стегнете"...
Матросов с гръдта си запушил амбразурата на вражеската картечница, а в това време отзад му казали "я стига си подсмърчал, не излагай Партията!"...
Хората споделят с вас какво съкровено нещо са жертвали, продали, за да направят една своя отдавнашна мечта реалност...и получават българската подкрепа - по-скоро "под", отколкото ряпа или каквото и да е друго там положително...
Понякога се чудя - аз ли не разбирам, или мен не ме разбират, или и двете, ама нещо май седя на чуждо място...
Все едно да кажеш "Аз дадох майка си и баща си, за да постигна това", а някой да ти каже "Е, какво толкова, копеле..."...
Аре...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

E Iv ne si prav. Az niamam predvid sluchaia na Mika. Horata sa napravili kakvoto sa precenili, i az ako triabvashe shtiah da go napravia. Az otgovorih na Sasho71.

I ne se sardi tuk na starata si drujka po bira.......

Leka nosht
Villi

Мнение от Villi »

което едва ли някога ще постигнем в Канада

Ne budete tolkova pesimisti4no nastroeni, 4e v Kanada ne mojete da postignete tova koeto ste postignali v BG. Mojete, dori i mnogo pove4e, vuprosa oba4e e - kakvo to4no iskate i kakvo ste gotovi da jertvate za tova. Ima mnogo bulgari uspeli v Canada, razbira se ne e lesno i ne stava burzo. Budete turpelivi i ambizirani.

Zdrave i kusmet!
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

miloto написа:E Iv ne si prav. Az niamam predvid sluchaia na Mika. Horata sa napravili kakvoto sa precenili, i az ako triabvashe shtiah da go napravia. Az otgovorih na Sasho71.

I ne se sardi tuk na starata si drujka po bira.......

Leka nosht
Е, Мило, има да чакаш да ти се разсърдя...
Поне 127 тъмни бири трябва да ми изпиеш, за да се замисля дали постъпваш особено коректно с мен... :D
Мисълта ми беше друга - поне аз така разбрах мнението на mika (Hakkinen ? :wink: ) - хората са продали всичко, вярвайки и желаейки нещо ново, положително и сигурно за тях. Не е, ама никак не е малко да си шитнеш пещерата за една перспектива (защото какво друго е Канада за непристигналите там пътници, освен добра перспектива, или в краен случай по-добра алтернатива)...
Евала на хората! Жалко, че ние не можем да направим като тях - в нашите по нотариални (нАТУРални :D ) актове апартаменти живеят родителите ни, които не са много консервативни, но и не са чак дотам екологично настроени, че да прегърнат с ръце, крака и други крайници идеята да спят в градинките...
Сещам се за много хора, които едва ли не си подсигуряват пътя за отстъпление... няма лошо де, знае ли човек какъв мъжки полов орган може да се окаже Канада...
Но хвала, хвала на смелите, луди глави, които вървят смело по пътя и не търсят по картата знак за обратен завой...

В морето има бури,
и облаци, мъгли...
И Бог да е на помощ
на смелите гребци!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Villi написа:което едва ли някога ще постигнем в Канада

Ne budete tolkova pesimisti4no nastroeni, 4e v Kanada ne mojete da postignete tova koeto ste postignali v BG. Mojete, dori i mnogo pove4e, vuprosa oba4e e - kakvo to4no iskate i kakvo ste gotovi da jertvate za tova. Ima mnogo bulgari uspeli v Canada, razbira se ne e lesno i ne stava burzo. Budete turpelivi i ambizirani.

Zdrave i kusmet!
100% sam saglsen s tebe! Villi, napravo si mi vzela dumite ot ustata! Tochno taka mislya i az!
Prvo iskam da vi chestitya uspehat vtoro da vi kaja da ne se otchayvate i shashkate! Ako mislite pozitivno, rabotite vrhu edna cel i jelaete silno da ya postignete, vie shte uspeete v Canada! Good luck! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Joy

Мнение от Joy »

И аз се чувствах като теб преди 2 години,когато продадох моя. :)
Колкото и да разбирах,че трябва,някак едва го прежалих.Също като теб възприемах този факт като "няма връщане назад",но това не е така,мика! България ни е Родина,там са ни родителите,които няма да ни оставят! Колкото до апартамента,не го жали!Сега ако искам нов ще купя и по-хубав.Жал ти е,защото с много мъка е постигнат,но ще видиш тук,че материалните неща не са това,което са в България...Единственото за което ще тъгуваш,ще са спомените по близки хора,които няма да са с теб и да разделяте заедно радостта от това,което ще постигаш!
Много често съм си мислила,че основния движещ фактор след пристигането ми беше точно този факт,че продадох там жилището си и ща не ща,трябва да си уреждам тук живота...Това ми даваше много стимул и определено настройваше мислите ми,че съм тук за да устороя живота си тук,а не за бекярстване.
После си мислех,колко хубаво,че го направих навреме!Парите от апартамента ни помогнаха да си стъпим здраво на крака,да си устроим бита като бели хора и така да не чувстваме остро носталгия,а апартамента ако не го бях продала тогава,щях да го продам впоследствие.Само че,нямайки парите,когато са ми най-необходими,живота ни щеше да се стече много по-различно и определено щеше да ни е много по-тежко.
Не се настройвай,че тук няма да постигнете това,което сте имали в България!В материално отношение ще имате много повече!И то,не след много дълго,повярвай! Горе главата!
bateto

Мнение от bateto »

Joy napisa :
V materialno otnoshenie tuk ste imate mnogo po-veche.I to v nay skoro vreme.
Da taka e ,no sobstvennici ,ste stanete edva sled 20-30g. kogato si varnete kreditite na bankite i si izplatite imota.
Ta sas imaneto e mnogo sporen vaprosa ,vig s polzvaneto na materialni neshta :kashti ,koli ,kreditni karti mnogo barzo stava .Ako chovek e celeustremen i goni celta si sled 5,6g. ste moge da si gi polzva tiya blaga.
Joy

Мнение от Joy »

Da taka e ,no sobstvennici ,ste stanete edva sled 20-30g. kogato si varnete kreditite na bankite i si izplatite imota.
Ta sas imaneto e mnogo sporen vaprosa ,vig s polzvaneto na materialni neshta :kashti ,koli ,kreditni karti mnogo barzo stava .Ako chovek e celeustremen i goni celta si sled 5,6g. ste moge da si gi polzva tiya blaga.
Що така,бе,бате? :D

Ако имаш паричките,можеш и да не чакаш 20 години...Никой не те задължава толкова дълго да я изплащаш...Ако имат добра работа,паричките за апартаментчето им могат да си ги върнат от 2-3 заплати.Освен това,дори да купиш къщата на кредит,всичко внесено за нея до момента е твое.Рядко някой устоява да чака 5-6 години преди да си купи къща тук.Обикновенно на 3-4-тата година максимум се престрашават и на тази крачка.Доколкото разбрах и за апартамента си са теглили кредит,така че са много наясно доколко нещо купено на кредит е твое.
Колата пък съвсем не е задължително да е на кредит.Могат и веднага с пристигането си да я имат,за разлика от тези,които пристигат с по 2-3000 дол.И въпреки,че тя не е мат.придобивка от тук реално погледнато,ще им помогне много за намиране на по-добра работа,което също си е придобивка.
bateto

Мнение от bateto »

Az go kazah po princip ,ne da plasha horata ,a inache sam saglasen s teb ,varianti ima vsyakakvi .Ama nali i ti si razbrala ,che za da giveesh po toya nachin tryabva da imash ,kakto kazvash hubava rabota ,t.e. platena i i tarsena profesiya da ti dava sigurnost.Az naprimer si haresvam nyakolko ;hubavi; raboti ,no gornite pokazateli ne sa izpalnimi.Nyama strashno ,cyaloto im obshtestvo e zavisimo ot bankite ,che nie li ste se darpame,ya si pomisli kak nyama da slushkash i da izpalnyavash ,kogato i yutiyata ti e na bankata ,no kakto i drug pat sam kazval yavno tova e dvigatelya na progresa i demokraciyata .
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Браво,радвам се за вас,но не знам как да го изтълкувам това "КАНАДА, ОБИЧАМ ТЕ МОЯ НОВА РАДИНО!" :shock:
Заключено