Helena написа:хихи - и си имаме уравнение с едно неизвестно
ама то кой да мисли, освен becks
Вече изчислено от Бекс, но все пак: събираш двете значения и умножаваш резултата по 0,6(6). Пример: При 8-8 за френски сборът е 16, умножен по 0,6(6) дава 10,6(6). Сега дали това 10 цяло и две трети ще го сметнат като 10 или като 11 нека някой по-наясно с нещата да поясни, защото аз не знам и само се надявам да е към по-горния резултат. Но има вероятност остатъкът да е една трета, например при 7-7 резултатът е 9 и една трета. Най-добре някой по-сведущ да поясни как се закръглят резултатите в такива случаи според квебекските критерии.
Мерси, в такъв случай да обобщя: според Линко програмата СЕПТЕ ще закръгли резултата към по-малкото цяло, то ест независимо дали 11,6(6) или 11,3(3) закръглянето, и респективно точките, ще е към 11.
Добре, че Helena вече е постнала линка и надявам се недоразумението да се е разсеяло.
Става въпрос за това, че не притежавам инсталционен диск или файл с програмата SEPTE, кaкто някои са си помислили и едва ли не я имам инсталирана програмата на личния си компютър, а съм намерил ръководството за работа с програмата, към което ръководство е дала линк Helena. В него за нагледност, както вече сте се убедили, са дадени снимки на всички панели с текстови полета, диалогови прозорци и т.н.
Полезно би било за всеки, ако намери време, да се запознае с това ръководство. Има доста полезни неща, а и вече ще се чуват по-рядко изрази от типа: "Той/тя (интервюиращия) през цялото време нещо си пишеше на лаптопа, докато ние говорехме".
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!