на какви концерти ходите?
-
на какви концерти ходите?
Питам по повод на коледния коцерт (Рadio City Christmas Spectacular в Hummingbird Centre), защото тъкмо разглеждах за пореден път сайта им. Много ми се ходи, но не съм сигурна дали ще можем да отидем (не живеем в Торонто; иначе ходим там често, но времето на концертите не ни е удобно). Ние ходим редовно - по няколко пъти в месеца - поне веднъж месечно на детски концерти, но също и на театър, балет, симфоничен концерт. След месец ще гледаме Лебедово Езеро на Киров балет. Някои от постановките са скъпи, но за повечето детски представления цените са символични, а става въпрос за високо качество (NAC например). Тук се обсъждат какви ли не теми, а рядко се говори за изкуство, или ако се споменава, обикновено се изтъква, че в Канада то липсва, което е абсолютно невярно (!) поне за Отава.
Та вие на какви концерти/постановки ходите и водите ли децата си? От писанията тук съм останала с впечатлението, че повечето пищещи тук са интелигентни (или псевдоинтелигентни) хора, средна класа, т.е. могат да си позволят удоволствието да се срещат "на живо" с изкуството. А дали го правят?
Та вие на какви концерти/постановки ходите и водите ли децата си? От писанията тук съм останала с впечатлението, че повечето пищещи тук са интелигентни (или псевдоинтелигентни) хора, средна класа, т.е. могат да си позволят удоволствието да се срещат "на живо" с изкуството. А дали го правят?
На 28 съм на Red Hot Chilly Peppers
.IRON MAIDEN само съпругът ще ходи,аз не съм фен нещо.
Хубаво ,че пуснахте темат а,сега ще проверя дали няма да идва някой интересн наскоро.

Хубаво ,че пуснахте темат а,сега ще проверя дали няма да идва някой интересн наскоро.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Van Halen, Aerosmith, YES, Le Nozze di Figaro, etc. Mnogo vyzmozhnosti ima.
Naistina Kanada i kultura sa dwete strani na monetata. Nalichieto na koncerti ne ja prawi "kulturna". Alanis, Bryan Adams i oshte niakoi ne sa dostatychni,
Imam predvid che tuka niamat seriozno muzikalno obrazovanie-sredno i wishe, niamat utwyrdeni muzikalni uchilishta (kato L. Pipkov ili Musikschule Leipzig) i konserwatorii. Klasicheskite im muzikanti sa naprawo slabi, da ne goworim che niamat i edin swetovno izwesten operen pevec-pone az ne sym chuwal, a kolko sa nashite?
W uniwersitetite uchat muzika za daskali, no werwajte w detskite shkoli w BG swiriat po-hubavo.
Ajde lika nosht s eine Kleine Nachtmusik,
Naistina Kanada i kultura sa dwete strani na monetata. Nalichieto na koncerti ne ja prawi "kulturna". Alanis, Bryan Adams i oshte niakoi ne sa dostatychni,

Imam predvid che tuka niamat seriozno muzikalno obrazovanie-sredno i wishe, niamat utwyrdeni muzikalni uchilishta (kato L. Pipkov ili Musikschule Leipzig) i konserwatorii. Klasicheskite im muzikanti sa naprawo slabi, da ne goworim che niamat i edin swetovno izwesten operen pevec-pone az ne sym chuwal, a kolko sa nashite?
W uniwersitetite uchat muzika za daskali, no werwajte w detskite shkoli w BG swiriat po-hubavo.

Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Бях на Барбра Стрейзанд и Марая Кери последния месец в Ер Канада, сега мисля за Ерик Клептън, също тъй гледах "Ел Кантанте" с Женифър Лопез на Торонто Филм Фестивал, ама тя не искаше да седне до мене и се заби някъде с мъжа си
Поне скивах на живо Сандра Бълок и Деми Мур 

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
И тук има консерватории, има и известни школи; примерно Banff Centre. Навсякъде, дори в малките градчета има балетни школи, учители по музика, учители по изкуствата. Примерно в училището на дъщеря ми (на село!) смятат да въведат системата Learning Through The Arts, където в процеса на обучение участват местни творци от различни области. В Отава има безброй театри, ежедневни концерти; диригента на симфоничния оркестър е Пинкас Зукерман - бях го чувала преди да дойда в Отава, т.е. не е безизвестен. Не съм съгласна, че Канада и изкуство са две несъвместими неща. Който търси намира, са казали хората. Е, аз намирам.Veliko написа:Van Halen, Aerosmith, YES, Le Nozze di Figaro, etc. Mnogo vyzmozhnosti ima.
Koi sa tezi izwestni konserwatorii w Kanada. Wseki znae za Kralskia college of music w London, Berklee w Boston (i oshte niakolko tam) ili Moskowskata gosudarstwenaja konserwatoria. Towa mi beshe misylta, za baletnite shkoli po malkite selca deto zabavliawat decata na otegchenata sredna klasa sym syglasen.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Veliko написа: Towa mi beshe misylta, za baletnite shkoli po malkite selca deto zabavliawat decata na otegchenata sredna klasa sym syglasen.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
Явно не се разбираме. Аз съм доволна от културния живот, който водя в Канада; сигурно съм със занижени изисквания или не зная що е то култура, но поне това, което гледам ми доставя удоволствие. Тук включвам и рециталите на "селския" балет на дъщеря ми, които са на нелошо ниво като за "отегчени селянчета".Veliko написа:Koi sa tezi izwestni konserwatorii w Kanada. Wseki znae za Kralskia college of music w London, Berklee w Boston (i oshte niakolko tam) ili Moskowskata gosudarstwenaja konserwatoria. Towa mi beshe misylta, za baletnite shkoli po malkite selca deto zabavliawat decata na otegchenata sredna klasa sym syglasen.
Така и не разбрах, ти ще отидеш ли да гледаш Лебедово Езеро на Киров? Или не ти е на нивото

Монреалският симфоничен оркестър е с много добра световна репутация и прави страхотни концерти. Музика в Монреал се изучава на университетско ниво в МакГил и Монреалския университет. Музикалната програма в града е много богата, непрекъснато има някакви концерти. Децата от малки учат музика в училище. В гимназиите има специализирани паралелки с музика. Камерни класически концерти, при това не лоши, има дори в кварталната ми библиотека. Само операта тук май няма много почитатели и представленията са рядко. Аз почитателите на музиката тук изобщо не ги мисляVeliko написа:Koi sa tezi izwestni konserwatorii w Kanada. Wseki znae za Kralskia college of music w London, Berklee w Boston (i oshte niakolko tam) ili Moskowskata gosudarstwenaja konserwatoria. Towa mi beshe misylta, za baletnite shkoli po malkite selca deto zabavliawat decata na otegchenata sredna klasa sym syglasen.

Ето например как ако реша да се срещам с културата на ЛОКАЛНО ниво как мога да го направя в моето кварталче:
http://www.eleanorlondonlibrary.org/pro ... rmarts.htm
Ето снякои спезиални събития до края на годината, пак в кварталната ми библиотека:
http://www.eleanorlondonlibrary.org/pro ... events.htm
Ето и специалните събития само за месец септември:
http://www.eleanorlondonlibrary.org/pro ... ograms.htm
Това не е само за музиката, но нали говорим и за култура.