sotsial
sotsial
Мислим да се установим в Монтреал но не сме на ти с френския и ще бъде трудно за работа в началото .Искамда попитам колко е социала за трима души -да знаем за всеки случай-
Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ !
Re: sotsial
Приблизително 880$LION написа:Мислим да се установим в Монтреал но не сме на ти с френския и ще бъде трудно за работа в началото .Искамда попитам колко е социала за трима души -да знаем за всеки случай-
- Independent
Имате право на социал едва след като изминат три месеца от пристигането ви. Освен това в Монтреал лесно се намира работа и с английски.
А по същество - не знам.
А по същество - не знам.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
880$+ 400 $ / детски / нещо такова ми бяха казали = 1280$ не са много .Не са ли го намалили като че ли в началото на процедурата бях чела някъде за по-голяма цифра. Ако и двамата ходим на КОФИ и ни плащат сумата която се формира не е ли по-голяма .Тогава имаме ли право на социал.Ако само единият ходи на този курс имаме ли право на социал?
Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ !
Докато започнете КОФИ ще мине време. До тогава ще ви дават социална помощ. Най-вероятно ще започнете двамата да ходите на курса, защото ще подадете заедно и на едно и също място. Когато започнете да учите френски ще попълните /и ще попълвате всяка седмица/ декларация, че нямате други доходи и те правят преизчисления - колко се получава от КОФИ и колко да ви додадат, за да не сте в крайна нужда. Всичко е изчислено до там, че да ви стигат парите за наем, транспорт и храна /не от най-най, но можете да се храните достатъчно/. Всичко отгоре е пожелание - дрехи, удоволствия и др. Има организации, които подпомагат установяването на новите имигранти с мебели, дрехи, храна и др.
Вярно ли е, че ако взимаш социална помощ не би трябвало да имаш повече от 600 долара /за един човек/ в банковата си сметка, за да не ти отрежат социала ?
Вярно ли е, че ако взимаш социална помощ не би трябвало да имаш повече от 600 долара /за един човек/ в банковата си сметка, за да не ти отрежат социала ?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Социала са дава за двама възрастни. За децата си получаваш отделно детски. За двама възрастни е 980.00. Ако получаваш социал не можеш да вземаш от КОФИ. Всъщност от КОФИ вземаш съвсем малка сума допълнително. Но парите от КОФИ ги дават само докато учиш там - значи най-много 9 месеца и то само за учебните дни. Ако има официални празници и ваканции не ти ги плащат. Детските зависят от дохода от предходните години, но щом си нов имигрант, значи, ще ти дадат максимума. Федералните за две деца са 514 на месец, а провинциалните за две деца са 250 на месец. Децата под 6 години получават по още 100 долара на месец.
Re: sotsial
ima i shalteri ako ne ste pridirchivi,tam davat hrana i podslon za semeini ili nesemeini vaprosa s onova koeto deklarirash kato pari pri vlizaneto moge da se reshi ako naprimer se zabraviat damska chanta s parite iztegleni v kash predvaritelno dokumenta e na litse i vsichko kato nachalo e 6 inache parata varvi zdravo v nachaloto dohod niama it.n.LION написа:Мислим да се установим в Монтреал но не сме на ти с френския и ще бъде трудно за работа в началото .Искамда попитам колко е социала за трима души -да знаем за всеки случай-