Creditna carta = Paragraf 22

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Aries

Мнение от Aries »

Pincher написа:za da ti dadat karta e vajno dali ia polzvash i kolko e saldoto ti v kraia na meseca. ako ia polzvash chesto ili shte ti uvelichat limita (bez da te pitat) ili shte poluchavash PREDLOJENIA. :D
natrupash li istoria ne e problem.
az sam dovolen ot vsichki banki. nali sa shtedri. :D :D :D
daje vzeha i Platina da mi preeeeedlagat. no az se darpam. zasega.....
vsiaka moia nova karta e s uvelichen limit. :P :D :beer: :beer: :beer:
Поправете ме ако греша, ама всъщност единствено има значение да си плащаш сметките на време (сега на някои издатели на банкови карти може да им се иска да влачим по 2-3 хиляди долара задължения, ама аз си гледам моя интерес).
Що се отнася до лимита - на мен лично не ми пука ако ще и 500 да е. Сумата 1. Може да бъде погасявана многократно (ако искаш и всеки ден) и 2. Ако не ти се правят такива гимнастики можеш да хакнеш 1-2-3 бона отгоре и да ти е мирно на душата.
Кредитните фирми много повече ги интересува какви плащания правиш през тази карта, защото това е основното им перо на печалба (до 3% на плащане), отколкото дали ще погасяваш с минимални вноски (те и затова лихвите са толкова големи - да те стимулират да си платиш задълженията и след това да използваш картата наново).
frankofon

Мнение от frankofon »

А ако си имал дебитна карта в американска банка от 4 месеца бригада, дали ще го признаят или не?
Pepon

Мнение от Pepon »

frankofon написа:А ако си имал дебитна карта в американска банка от 4 месеца бригада, дали ще го признаят или не?
Debitnata karta niama nikakvo otnoshenie kum kreditnata istoria. Moje da imash 5$ v debit card ili dori da niamash debit card i da imash credit cards za 30k. V palna sila e i obratnoto.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Nadi a

Мнение от Nadi a »

frankofon написа:А ако си имал дебитна карта в американска банка от 4 месеца бригада, дали ще го признаят или не?
Не само дебитна, а и кредитна да си имал / да имаш от USA, все тая - не ги признават.
Доводът е: нямаме връзка, нямаме как да проверим. :nenam:
Което ама никак не ми се вярва! :)
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
Заключено