Здравейте! Днес получих писмо за "Documents manquants" , които трябва да добавя към първите документи. Тъй като съм артист на свободна практика, не ми искат трудова книжка, но ми искат : " ATTESTATION DETAILLEE DE LA CAISSE D'ASSURANCE MALADIE DES ARTISTES, SALARIES OU DES ENTREPRENEURS". Ако някой има представа какво точно искат моля да пише, защото не мога да си представя, че ми искат детайлна /по месеци/ справка за ЗДРАВНИТЕ ми осигуровки, а и така формулирана тази каса ме хвърля в още по-голям смут - тук има Национална Агенция по Приходите, която се занимава с тия справки не само с гореспоменатите категории, ами и с пенсионери, учащи, инвалиди и т.н....така че, ако на някой му идва нещо на ум...
aaaa забравих да допълня - с първите документи пратих справка оттам, но в нея пише само "Лицето е с непрекъснати здравноосигурителни права към настоящата дата"
detailna spravka???
"подобен" не е "същия". Основното е че ти искат доказателство за трудов стаж. Това че "Лицето е с непрекъснати здравноосигурителни права към настоящата дата", не означава че си работил.
В препоръчаната тема Helena е написала:
В препоръчаната тема Helena е написала:
Може би точно това ти трябва, поне според написаното. По- точно приложение справка по месеци и години за осигурителен стаж и осигурителен доход. Дори и самоосигуряващите се трябва да ги имат. А имаш ли осигурителна книжка? Тя също може да свърши работа, ако е заверена от НОИ.Helena написа:Разгеле сдобих се със следното: Удостоверение, че имам непрекъснато здравно осигуряване с подпис и печат и като приложение справка по месеци и години за осигурителен стаж и осигурителен доход, с анни за работоателя, без да е вписана длъжността (инфото е същото, което може да се види и онлайн).
- estoyanova
- Обратна връзка:
Здравей!Погледни това www.noi.bg и по-специално УКАЗАНИЯ ,там подробно е описано.
Успех!
Успех!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ