Изгубиха ми паспорта в Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
todevkalin

Изгубиха ми паспорта в Букурещ

Мнение от todevkalin »

Здравейте,

Днес ми се обадиха от Speedy и ми казаха,че в Букурещ са ми изгубили паспорта заедно с дългоочакваната виза в него.Направо ще се побъркам.
Лошото е ,че очаквах от Букурещ поне един e-mail да ми пуснат с извинение, но такъв не получих. След няколко часа се обадили отново на Speedy и им казали да ми предадат да изпратя друг паспорт за виза (все едно при нас паспортите растат по дърветата).Въпроса ми е къде да се оплача, може би във Виена и има ли смисъл изобщо да се занимавам с това?
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Няма смисъл да се оплакваш и да си хабиш нервите. Случват се такива неща. Просто този път се е случило на теб. Това е! Пусни си една експресна поръчка за международен паспорт и им го пращай. :dogrun:
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Много кофти, ще ти мине, но сега сигурно много се ядосваш, и напълно основателно... Доколкото знам трябва да отидеш в РПУ-то по местоживеене (имам предвид по постоянния адрес, посочен на личната карта) и да съобщиш за загубен паспорт, подаваш си заявлението за нов, но след 7 дни някъде трябва и някакъв акт (за административно нарушение мисля) да платиш. Дано поне се развият бързо нещата..
А за оплакване до Виена нямам представа как и къде и дали си заслужава усилията. Но пък ако има шанс да ти покрият разходите по новия паспорт...
Аватар
Koko

Re: Изгубиха ми паспорта в Букурещ

Мнение от Koko »

todevkalin написа:Здравейте,

Днес ми се обадиха от Speedy и ми казаха,че в Букурещ са ми изгубили паспорта заедно с дългоочакваната виза в него.Направо ще се побъркам.
Лошото е ,че очаквах от Букурещ поне един e-mail да ми пуснат с извинение, но такъв не получих. След няколко часа се обадили отново на Speedy и им казали да ми предадат да изпратя друг паспорт за виза (все едно при нас паспортите растат по дърветата).Въпроса ми е къде да се оплача, може би във Виена и има ли смисъл изобщо да се занимавам с това?
Ако ще се оплакваш, то според мен трябва да го направиш в консулството в Букурещ, като опитай да изпратиш оплакването до някой от по-висшестоящите чиновници там.
Освен това, ако не извинение както би трябвало да бъде, то поне опитай да ги накараш да ти дадът някакво по-официално писмо че са ти загубили паспорта, за да имаш основание да си извадиш нов без да те санкционират в нашето МВР.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Jean

Мнение от Jean »

Хм много странно, колкото лошо толкова и странно. Букурещ комюникира не със собственика, а със спедитора, а те от своя страна се явяват посредник. Тия от Speedy нещо да не те премятат - имам в предвид те да са загубили документа щото нали знаеш, че тия платени суми по куриерски услуги са и все пак някаква застраховка за качество и надеждност при извършване на тази услуга. Слушай най-добре звънни в Букурещ и разбери точно какво е станало. Ако наистина са те виновни да си поемат отговорността (поне едно писмо до МВР да пратята - макар, че ще си платиш глобата каквото и да е станало). Директно ги попитай кой ще поеме разноските по новия документ (глоби, такси и нов куриер). Ако са те виновни ще са много меки и мисля си, че би имал успех със вземането на някаква сума. Имай в предвид, че те не са аборигени и много добре знаят последствията при загубен по тяхна вина документ. Успех!
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Искай писмен отговор от Спиди , това е основание да си търсиш права занапред . И вади нов паспорт и после се разправяй за стария, ако тръгнеш да се занимаваш сега ще се забавиш излишно.
Много съжаляваме за теб , дано да ти се уредят нещата бързо.
Успех.
Аватар
Jeeves

Re: Изгубиха ми паспорта в Букурещ

Мнение от Jeeves »

todevkalin написа:Здравейте,

Разбери КОЙ ти е загубил паспорта! Посолството или Спийди?!?!?
Според мен посолството трябваше да се свържат директно с теб, а не чрез Спийди. Следователно внимавай! Разбери кой е виновника - посолството или куриера.
А иначе може да си действаш за нов паспорт и в местното МВР ще ти кажат какво да правиш.
Успех
becks

Мнение от becks »

бас ловя, че "умниците" от спиди са го изгубили. на нас във фирмата, в която работя, ни изгубиха преди време няколко кашона със стока за няколко хиляди лева и нищо - даже едно извинявайте - нито заплахи със съд и лоша реклама, нито факсове, нито крящяне по телефона помогнаха.

та ти все пак питай в посолството кво е станало и вади нов паспорт, и за един ден става :evil:
boriss

Мнение от boriss »

Къде ще го загуби посолството, някъде между папките и канцелариите? По всяка вероятност това се е случило по пътя. Свържи се веднага с посолството и разбери как стоят нещата, защото ако те са си свършили работата и са поставили виза, и нов паспорт да извадиш какво от това? Недай боже пък някой да използва вече твоя паспорт. Поискай писмен документ за това, че ти е изгубен паспорта-от посолството или куриерите и уведоми веднага МВР. Кои ще те обезщети за нанесени щети и пропуснати ползи?
Не бъдете скъпи на триците и евтини на брашното, за някакви си 50-60 лв. спестени от куриерска услуга, си докарвате хиляди главоболия.
mira91

Мнение от mira91 »

Niama miasto da se oplakva6 vav Viena. «Predstavitelstvoto vav viena e na Quebec , posolstvoto v Bukurest e na Kanada. taka 4e sam re6i koi e vis6estoia6t...po-dobre priemi isvineniiata, plati si taxite i prodaljavai
Mr and Mrs Smith

Мнение от Mr and Mrs Smith »

Тошко,един съвет от мен.Толкова пари си потрошил и накрая да се излагаш със "спиди". Само UPS му е майката.Може да е малко по-скъпо,но са си професионалисти,повярвай ми.Айде със здраве.И успех.
Play or be played
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

На всички куриери им се случва да се издънят понякога. На работа ползвахме Aramex за по-евтино от DHL - забавиха ни много спешна пратка. Шефовете отсякоха - отсега нататък само DHL - да, ама и на тях се случи, въпреки че бяхме платили в пъти по-скъпо.
Дано не се случва с никоя куриерска служба при такава важна пратка като паспортите.
Todevkalin, говорихте ли с Букурещ, изясниха ли се нещата?
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

Изискай официален документ, че паспортът ти е загубен, поне да отървеш глобата...останалото е кофти, но се случва.
Jean

Мнение от Jean »

todevkalin предполагам не ти е много до нас в момента, но как се развиват нещата при теб. Успя ли да разговаряш с някого и има ли вече някаква яснота по твоя проблем. Искрено се надявам всичко да завърши бързо и благополучно за теб. Успех!
todevkalin

Мнение от todevkalin »

Здравейте на всички,
Така и не можахме да разберем чия е вината за загубата на паспорта.Когато на 21 август го занесох в куриерската служба аз лично го запечатах в плика заедно с паспорта на мъжа ми и дъщеря ми и другите документи.Служителката пред мен го сложи в жълтия плик и го запечата.На 23 август в 10:55 пратката е приета от Служителя Танассе в канадското посолство.Свързахме се с посолството и от там ни отговориха, че вината не е в тях, те били получили само 2 паспорта.От Speedy ми казаха ,че куриера е предал плика неразпечатан и г-н Танассе е подписал ,че приема 3 паспорта.Най интересното е ,че на 4 септември(2 седмици след като е получена пратката) ми се обадиха от Speedy да ми кажат, че са загубили в посолството паспорта ми.Значи според посолството тези 2 седмици плика изобщо не е бил разпечатван там.Попитах защо не са се обадили на мен за загубата и отговора беше ,че такава е практиката им-при проблеми да контактуват с куриерската служба.
Така и няма да разбера какво е станало с паспорта, аз си извадих нов и той вече пътува към Румъния и се надявам за компенсация да се размърдат и по-бързо да ми сложат визата и да го изпратят обратно.
Заключено