С какви пари да влезем в Канада?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
DOLPH

С какви пари да влезем в Канада?

Мнение от DOLPH »

Здравейте!
Преминахме процедурата за виза, но сега пред нас стои въпросът с какви финанси да влезем(декларираме) когато кацнем в Монреал. В документите и на интервюто сме декларирали 15000 CAD. Задължително ли е да влезем с тази сума или е възможно и с по-малко. Притеснявам се, че ако вземем по-малко, на митницата може да ни правят проблем. :( А от друга страна не ми се иска да мъкна толкова пари със себе си. Моля , ако някой е имал проблем от този род на митницата да пише! И накрая, каква е сумата, с която можем да влезем в Канада без да се притесняваме(възможно най-ниската)!?
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Вземи се поуспокой малко, човек. :D
Носи си пари толкова колкото ти трябват, а не колкото си писал.
Хубаво е да имаш готов отговор ако те питат, парите са в банката, ще пристигнат по късно... къквото измислиш.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
krimon
гугуле

Re: С какви пари да влезем в Канада?

Мнение от krimon »

DOLPH написа:Здравейте!
Преминахме процедурата за виза, но сега пред нас стои въпросът с какви финанси да влезем(декларираме) когато кацнем в Монреал. В документите и на интервюто сме декларирали 15000 CAD. Задължително ли е да влезем с тази сума или е възможно и с по-малко. Притеснявам се, че ако вземем по-малко, на митницата може да ни правят проблем. :( А от друга страна не ми се иска да мъкна толкова пари със себе си. Моля , ако някой е имал проблем от този род на митницата да пише! И накрая, каква е сумата, с която можем да влезем в Канада без да се притесняваме(възможно най-ниската)!?
мда, не е добре да декларираш 15 хил. още повече ако ги нямаш. Аз например декларирах 20 хил., а бяхме кацнали с хиляда :) Сега ми е смешно де, ама на времето беше голямо притеснение и затова ти пиша. На сайта на имиграцията има минимална сума, според това колко човека сте кацнали.

Необходимата сума за сам човек е 2,490 канадски долара /беше до преди няколко месеца/. Сега ще намеря официалната информация, за да видя дали не се е променило нещо.

Всичко, което сте декларирали на интервюто в повече можеш да кажеш, че сте изхарчили за самолетни билети, таксите за заселване и въобще около пътуването ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Таксата за заселване също не е за подценяване.

For the period extending from January 1 to December 31, 2006, a single person must have at least $2,575 to meet his or her basic needs for the first three months following arrival in Québec. For each additional family member (spouse, common-law spouse, children), an additional sum must be added to this basic amount. For example, a household of two adults with two children under 18 years of age must have at their disposal no less than $4,565 for their first three months in Québec. The following table outlines basic needs for the main types of family units.

Basic needs for the main types of family units
for the first three months following arrival in Québec

One adult

Two adults
No children
$2,575

$3,776
1 child (-18 years)
$3,460

$4,230
2 children (-18 years)
$3,905

$4,565
3 children (-18 years)
$4,351

$4,900

Note: Amounts (in Canadian dollars) in effect from January 1 to December 31, 2006.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Напомни ми, моля те твоя съвет към питащия, защото нещо не го видях. Ти пусна един сайт, който аз междувременно търсих.

Няма нищо смешно в това да каже, че е изхарчил парите по пристигането си в Канада, повечето хора това правят и никой не им вписва сума от интервюто, ако декларират друга на летището.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Вярно е и не е болка за умирачка. Питаха ни колко пари носим, а написаха колкото си знаят. Само че много ми се спеше след полета и не обърнах внимание на разминаването, а после вече беше късно.
Единственото неудобство е, че ако се целите в прословутия социал след 3-я месец, ще трябва да доказвате харчлъка на написаната сума, а не на истинската. Ако е важно за вас, внимавайте какво пишат на летището и настоявайте да напишат истинската сума.
Иначе няма никакво значение какво пише в онази хартия, така и така ще си ги изхарчите паричките :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
some

Мнение от some »

Obiknoveno ne obicham da davam otgovor ot tipa "Izpolzvai tarsachkata na foruma" no vav sluchaia imajki v predvid kak naposledak temite minavat v lichni napadki vmesto da se pomaga na pitashtia, bih posavetval da se potarsi.
Ima dosta polezna informacia po vaprosa v predishni postingi.
Osven tova v tova otnoshenie edva li ima golemi promeni v situaciata, taka che i staroto info e zlatno.
Uspeh!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Благодаря на всички за отговорите! :beer:
Stony, не мисля, че става въпрос за "мУшеници", а само за необходим минимум от парични стредства за деклариране за да нямаме проблеми на митницата. Не бягам от България за да вися на социални помощи. :wink:
калпазанка
Обратна връзка:

Мнение от калпазанка »

Ох, и ние имаме същият проблем. Още не сме измислили какво ще кажем, така че ако се сетите за нещо, ще ви бъдем много благодарни ако го споделите.
Трябва да си малко луд, за да не полудееш съвсем!!!
Aries

Мнение от Aries »

Ние като минавахме имиграционния контрол се обърках и вместо хиляди казах стотин. Имиграционната служителка опули очи и каза, че тази сума даже като депозит за наем не може да послужи (1/2 от реалния наем) ама сви рамене и каза, че това си е наш проблем и трябва да сме на ясно, че 6 месеца нямаме право на социал...
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Aries написа:Ние като минавахме имиграционния контрол се обърках и вместо хиляди казах стотин. Имиграционната служителка опули очи и каза, че тази сума даже като депозит за наем не може да послужи (1/2 от реалния наем) ама сви рамене и каза, че това си е наш проблем и трябва да сме на ясно, че 6 месеца нямаме право на социал...
:lol: :lol: :lol:
comptable

Мнение от comptable »

Dolph, според мен най-добре си вземете необходимия минимум, който официално изискват, и малък резерв. Както казваш, няма да висиш на опашките за социални я! Това време можеш да го използваш ако трябва, за подобряване на езика, или за търсене на добра работа. А време за това наистина ще ти трябва, особено и ако искаш нещо повече от бачкаторство. Познавам хора, които отидоха с доста повече от необходимото, за да си позволят повече време да учат, за да почнат по-добре платена работа след време. Че и с деца !
Аватар
trans

Мнение от trans »

Проблем не сме имали, лично ние, че казахме по-малка от обявената сума. Щом покрива минимумаим не мисля, че ще ви притесняват
нищо не ви питат освен "С каква сума влизате в Канада". Това е!
Е, разбира се предполагам, че ако разликата е много голяма могат и да се поинтересуват, но ако разликата е разумна всичко ще е ок.

що се отнася до сумата с която е добре да се влезне без да се притеснява човек ... Носете си парички! Колкото повече, толкова повече :wink: Ако говорим в цифри под 8 000 мисля си аз че няма да е много спокойно
Успех!
Заключено