Как протича срещата с имиграционните на летището в Торонто?
-
- Обратна връзка:
Как протича срещата с имиграционните на летището в Торонто?
Какви въпроси задават и какво е отношението към новите имигранти?Ако тази тема е дискутирана,моля дайте информация къде да погледна.Благодаря!
Re: Как протича срещата с имиграционните на летището в Торон
отношението към имигрантите е добро, никой не се заяжда, хората са доста възпитани, питат къде ще отседнеш, с какви пари разполагаш, а ако си кандидатсвал за Френската част - защо кацаш в Торонто, но това са рутинни въпроси, не трябва да те притесняват, никой няма да те върне 

Както е описано по-горе но във Ванкувър ме питаха само за адреса на който ще отседнем,парите с които разполагаме/бяха малко но нямаше значение-признах си честно щото си мислех,че ако ме накарат да ги покажа така или иначе нямах откъде да изкарам повече от тия 6300$ с които разполагах/,и защо кацаме във Ван след като сме кандидатствали за Кебек.Отговора ми беше простичък и много кратък:
-I change my mind.
И това е.
Дори китаецът митничар ни посъветва дружелюбно да не напускаме Канада преди да сме получили перманент резидънс картите/което вече си го знаехме,но все пак показва доброто им отношение към нас/.
Не ни направиха никакъв тараш на багажа и това беше добре щото се бях "заредил" с подобаващо количество ракии и 5-6 стека цигари.
Успех!
Док...........
-I change my mind.
И това е.
Дори китаецът митничар ни посъветва дружелюбно да не напускаме Канада преди да сме получили перманент резидънс картите/което вече си го знаехме,но все пак показва доброто им отношение към нас/.
Не ни направиха никакъв тараш на багажа и това беше добре щото се бях "заредил" с подобаващо количество ракии и 5-6 стека цигари.
Успех!
Док...........
TROUBLEMAKER
Пристигнах през февруари тази година в Торонто като Permanent resident и много се изненадах от нормалното отношение към мен. На летището има специално гише за емигранти, и с минимум английски човек се справя нормално. Питаха ме само за адреса, където отсядам и парите, после ме натовариха с много диплянки как да си изкарам нужните документи и ми пожелаха успех. Нямаше проверки за алкохол и цигари (там умирах
), нито искане да покажа парите (имах ги тези 10к CAD).
Намерете си по 2 CAD монети за количка за багаж. Иначе не е лесно да се пренесе всичко, а отвратителните индийци, които са окупирали терминала, могат да вгорчат първоначалното (добро) впечатление от Канада
Освен това Ви трябват 0.25 CAD монети - можете да се обадите на човека, който Ви посреща на летището от телефонен автомат.
Успех!

Намерете си по 2 CAD монети за количка за багаж. Иначе не е лесно да се пренесе всичко, а отвратителните индийци, които са окупирали терминала, могат да вгорчат първоначалното (добро) впечатление от Канада

Успех!
-
- Обратна връзка:
Vsichko shte e OK.
Proso za 20 min s chakaneto ... tuka horata sa mnogo vejlivi, daje tozi koito e ot immigrationa ne se zanae ot koia darjava idva taka che radvaite i se kefete na gotinia polet koito vi predstoi ... :D
srechtata ne proticha a se sastoi -kratko i barzo
ne sme imali vaprosi zashto kacate tuk a ne v montreal tova izobshto ne gi interesuva i ne se pretovarvat izlishno
zapisaha parite koito kazahme che nosime cash i izobshto ne se ibteresuvaha za ostanalite
ne zastavaite zad cigani i maimuni na mitnicata i emigrantskite moge da sa bejanci i da vi zabaviat
ne sme imali vaprosi zashto kacate tuk a ne v montreal tova izobshto ne gi interesuva i ne se pretovarvat izlishno
zapisaha parite koito kazahme che nosime cash i izobshto ne se ibteresuvaha za ostanalite
ne zastavaite zad cigani i maimuni na mitnicata i emigrantskite moge da sa bejanci i da vi zabaviat
- simplyaven
- Обратна връзка:
бързо
кацнахме в понеделник, на 4-ти, аз съм спонсориран кандидат, така че и за пари не ме питаха. има много гишета, опашка нямаше как да стане, а вътре в задната зала, където би следвало да ме разпитват, служителката ме пита кога сме се оженили (на което аз отговорих 1-ви january вместо 5-ти, а тя се опули в ужас от моята наглост, а пък аз бях скапана и изобщо не се и поправих
)), как се казва мъжа ми (това явно като следствие на сбърканата дата на сватбата
)))), какъв ни е адреса и телефона - това беше. пожела ми бърза адаптация и ме прати при жената дето раздава по-горе споменатите книжки с инструкции, адреси и обяснения. между другото на мен тези книжки сега са ми много полезни, не знам за вас...

...i az minah dosta barzo....proverka na pasporta sled kato sliazoh ot samoleta popalvash edna karta...poneje ne noseh alkohol i tsigari.....nabarzo ia popalnih.....posle pri emigratsionnite mi se padna nova slujitelka ....pita me samo za adresa kadeto shte otsedna i kolko pari nosia....i kufara ne mi otvariaha.....stava barzo...;0)
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...