Banka za prevod na taxite kum Viena

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Точно така. Ние също изпратихме чек и всичко беше ОК. Използвахме ЦКБ. Лично моето мнение е че със чек е много по-лесно и ПО-ЕВТИНО !!!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Magdalena написа:Нека да обобщя темета,че за следващите които вървят след нас да е по-лесно.Значи днес след като минах през Раифайзен,ПИБ и СИ Банк отново се върнах в ЦКБ на Раковска 103,където се пресича с Дондуков.Бях по-настоятелна,та накрая получих името на жената,която се занимава с тези чекове.Намира се във вътрешният салон,направо срещу входа,а не в ляво,където аз влязох вчера.Казва се Нина Димитрова и действително още като и споменеш за какво става въпрос,се оказва че е наясно и даже си спомня за повечето случаи вече коментирани във форума.Такса за осребряване както тя самата каза няма,единствената такса се плаща там намясто и за 540 cad е 14 лв,чека е платим в ТORONTO-DOMINION Bank.
Предполагам,че във по-малките градове а и др клонове ще цари безхаберие.То и тук само един служител беше наясно какво се прави,та късмета е да го намериш.Който ще плаща по този начин просто да търси г-жа Нина Димитрова!!!
Навсякъде другаде,където питах за банов чек ме гледаха втещено,а банков превод ми искаха комисионни от порядъка на 30 - 50 евро,откриване на банкова сметка и простотии.
Сега остава като ги изпратя в понеделник и канадците да са доволни!!!
Браво, значи накрая успяхте. Такса за осребряване НЯМА. Навремето като си купувах чека и аз ЦКБ на Раковска и Донкдуков - и тогава служителката не беше много сигурна КАКВА ще бъде таксата за осребряване. Но аз настоях да се пратят точно 540 кад и не среших.
И, да, наистина си купих чека от салона, който се намира право срещу вратата, а в самия салон - вдясно гишетата :)
Успех и не се шашкайте - ТАКСА ЗА ОСРЕБРЯВАНЕ НА ЧЕК НЯМА, каквото и да ви разправят.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Ок, за таксата не мога да твърдя, единственото което знам със сигурност е че с чек е по ефтино, и съвсем малко по несигурно от гледна точка на това да не ти се загуби по пътя, заедно с документите естествено, което не значи че си загубил парите, просто създава излишни главоболия, освен тези за документите. С бановия превод според мен също няма никакви проблеми, ако посочиш всички разходи за твоя сметка, и естествено оставиш достатъчно пари в сметката си. Естествено и там има риск от немарливост на някой завеян банов служител който може да удържи такса от сумата за разглеждане на документите по невнимание и да създаде излишни недоразумения. При мен ми се обадиха на другия ден след превода да ми кажат че са сбъркали колко пари трябва да имам по сметка, за да стигнат за разходите по превода и се наложи да довнеса още малко...така че винаги има смущаващи обстоятелства...нали все пак сме в България...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Заключено